Allmänt

Flörtiga Fleur

Åh så töntig rubrik att jag blir äcklad av mig själv typ, haha. Men Fleur, vad ska man säga. Hon är bedårande! Nu är hon klippt och och fick en jättefin färg! Att jag kunde klippa henne i huvudet är fortfarande ett under… men som ni ser är allt lite ojämt här och där. Det tog så lång tid att jag helt enkelt nöjde mig. Ska klippa klart allt här i veckan 🙂

Hon börjar verkligen bli en annan häst nu. Lugn, avslappnad och ett helt annat tramp. Ska bli spännande att få se vad som händer med henne, hur den här utveckligen går egentligen 🙂 Det som är bra är ju att det verkligen inte är någon brådska med nått.

w1 w2

…det värsta är att jag måste hitta en sadel som passar mig. Nu är Fredrika jättesnäll och lånar ut sin fina sadel. Men jag är lite för stor för den. Så jag blir lite framåtlutad och får liksom inte plats med knäna, rumpa och överbenet riktigt… och då sitter jag fast lite fel och hamnar i obalans. Jag är väldigt sugen på en Amerigo men måste hitta rätt sadelföretag! Har ni bra tips?

w3 w4 w5 w7

  Allmänt

Sjuk-söndag

Hej! Jag har åkt på influensan 🙁 Har känt mig småsjuk ett tag men efter provridningen på Chappe i fredags så bröt det ut ordentligt. Igår låg jag däckad hela dagen och idag skulle vi åkt till Sthlm men jag fick stanna hemma. Skit! Vi skulle ju till Hasseludden på tisdag, vi får se om jag mår lite bättre imorn annars är det ingen idé att åka dit och vistas i heta källor utomhus för då kommer det bara bli värre.

Jag är ju alltid sjuk i December, har ofta varit sjuk på julafton, så om man ska se något positivt så är det ju bättre att vara sjuk nu. Någon annan som åkt på influensan? Vad gör ni för att bli friska, är det bara vila som gäller? Hoppas det går över snart jag har verkligen inte tid med att vara sjuk! Det är en egen företagares värsta mardröm.

Ah, det var det jag orkade skriva nu. Ville bara skriva något iallafall. Skönt är ju att jag numera kan longera Fleur utan lina, lilla gumman hon är så fantastisk som ”är med mig” på det sättet redan nu. Att hon litar på mig och lyssnar på mig. Oh, jag ville ju rida i helgen, jag HATAR när hästarna får vila. De är ju ute hela dagarna så de dör ju inte av det, men ändå 🙁

  Allmänt

Jag söker halvfodervärd till Fleur och Corvara

Nu blir det lite mycket häst här. Men jag håller på att klara ut allt det här nu. Jag har bestämt mig för att söka efter en halvfodervärd till Fleur och Corvara. Jag kommer vara extremt noggrann med vem som ska bli detta. Det måste vara någon som är otroligt genuint intresserad av hästar och som passar bra med F eller C.

Det kommer vara precis som att ha en häst ihop med någon annan, där allting ingår. Ansvaret och kostnader. Jag vill ha någon som kan vara i stallet så ofta som möjligt, helst mer än uttalat. Men 4 dagar i veckan fast, och sedan är allt utöver det helt upp till var och en, för att vara där och mysa, borsta och klappa är ju något som de aldrig får nog med.

Skriver lite mer vad jag söker till bägge. Viktig info för bägge hästarna och krav jag har:

  • Hästarna står på Ålberga Gård, utanför Norrköping nära Stavsjö. Du ska självklart kunna ta dig dit varje dag själv.
  • En halvfodervärd innebär 4 dagar i veckan och jag ser helst att du vill vara där oftare ändå och ta hand om, borsta och bara vara i stallet med hästen.
  • Vi delar på alla kostnader. Stallhyra och hovslagare. Jag betalar försäkring.
  • Du har ridit länge och är erfaren och rutinerad. Du kan inte vara stressig eller otålig med mina hästar. De är väldigt speciella och man måste kunna ta tiden att lära känna dom.

Corvara: Corvara behöver någon som vill rida ut och som inte ställer för mycket krav på träning och trim. Någon som söker en bästa vän att ha otroligt kul ihop med. Corvara är världens mest snälla, roliga, underbara, fantastiska häst med sån utstrålning och personlighet som jag sällan skådat. Hon älskar att bli ompysslad, ridas ut i skogen och bara få vara med någon som tar hand om henne. Du ska vara okej med att vi ev ska försöka ta ett föl på Corvara till våren 🙂 Du som blir Corvaras fodervärd ska mest vilja ha en egen bästa kompis och inte känna massor press på att leverera massor ihop med henne.

Fleur: Fleur har mycket i bagaget. Alla stora grand prix-tävlingar till ett kommande EM i hoppning med Jens Fredricson. Som ni vet så hände det något och hon var så illa däran att hon skulle tas bort. Hon är en extremt känslig dam som just nu har väldigt svårt att lita på människor. Här måste man vara väldigt försiktig, tålmodig och vilja lägga tiden från marken också för att Fleur ska få förtroende för dig. Hon är supertrevlig att rida, men kan just nu inte trimmas i ridhuset. Dock så kan man rida henne och försöka utbilda henne vidare på utebanan och i skogen. Även från marken. Så här söker jag någon mer erfaren person som har känsla och är erfaren nog till att utveckla henne framåt i utbildningen och i psyket.

Vill du läsa mer om hästarna så går det att göra under kategorin ”Mina hästar”. De flesta här vet allt om dom, deras bakgrund och vad de gjort.

Är du Corvaras eller Fleurs nya halvfodervärd? Maila och berätta om dig själv. Skriv och bekräfta att du förstått vad jag söker till hästarna och att det finns ekonomi för det. Visa gärna lite filmer när du rider 🙂 

Obs viktigt. Spara er och mig tiden med att maila och fråga om UTLÅNING av någon häst eller att ”bara” HJÄLPA TILL då och då, inte har pengar eller som inte kan leverera det jag söker efter. Respekt och tack från mig.

Maila till [email protected]

  Allmänt

Stockholm Horse Show Monter C:22B

Hej! Idag klockan 16.00 smäller det och allt ni ser här nedanför kan ni köpa i mässan! Gillar ni det ni ser? Jag älskar allt! Schabraken har matchande huvor, långa snygga handgjorda huvor med samma färger och paljetter. Är väldigt stolt över vår monter på Horse Show och tjejerna och Andreas som byggt upp den har gjort ett toppenjobb!

Montern är självklart öppen under hela Horse Show, och där finns alla nyheter och alla våra snygga tights med mera. En ny tävlingstopp finns på plats också- gå och kika! Även blingade tyglar finns där- nya på marknaden. Jag skrev på instagram, att ni som är skeptiska MÅSTE gå till vår monter och känna och klämma. Ni måste testa våra tights med, de är så sköna, fantastiskt dyrt exklusivt tyg och bra silikon med snygg design- för 399 kronor. Jag rider i dom hela tiden och vill inte ha på mig något annat trångt oskönt nu för tiden.

Jag kommer vara i montern någon dag, vet dock inte vilken än. Men håll utkik här jag skriver såklart så fort jag vet! Vill så gärna träffa er ju! Det är det absolut roligaste, att träffa er underbara fantastiska tjejer (och en del killar). Längtar verkligen efter er! Så jag hoppas jag får krama några av er på plats i Star Riders monter!

Nu drar årets häst-helg igång och jag hoppas ni som är där får en fantastisk dag/dagar! Njut, ta in allt, inspireras, motiveras och… som jag skrev först: NJUT!

Alltså… kolla in det här setet…

q11

…dessa schabraket glittrar och glänser kan jag säga. Huvorna har inte kommit än, hade såklart velat ha med dom på bild. Men jag ÄLSKAR dessa schabrak ♥ Sjukt bra passform också!

q8

..tyckte det var snyggt att köra två passpoaler fast på varsin sida.

q7

Tänk er att ha det här tävlingssetet på en mörk häst… ja, ljus går ju också bra 😀

q4

Och sedan detta såklart. Alla måste väl typ ha ett leopard-schabrak! har bara sett fula leo schabrak med konstigt mönster och billigt tyg. Detta är så snyggt på, edge!

q6

…detta schabrak valde vi att göra utan logga då det redan var så mycket mönster.

q5

Vi lanserar Star Riders egen grimma! Dels den här rosa med svart och en svart med guldiga paljetter på sidorna! 😀

a1 a2

Fleur blev ju lite kär i allt det snygga cerisa ♥

q3

Snygga Udesso hade på sig vår guldiga grimma igår som blänker så fint. Passar en stjärna!

a11

a10

 

 

 

q9

Chappe ville fram igår ♥ och kolla in det rosa setet 

q10

Translate »