Allmänt

Jag söker halvfodervärd till Fleur och Corvara

Nu blir det lite mycket häst här. Men jag håller på att klara ut allt det här nu. Jag har bestämt mig för att söka efter en halvfodervärd till Fleur och Corvara. Jag kommer vara extremt noggrann med vem som ska bli detta. Det måste vara någon som är otroligt genuint intresserad av hästar och som passar bra med F eller C.

Det kommer vara precis som att ha en häst ihop med någon annan, där allting ingår. Ansvaret och kostnader. Jag vill ha någon som kan vara i stallet så ofta som möjligt, helst mer än uttalat. Men 4 dagar i veckan fast, och sedan är allt utöver det helt upp till var och en, för att vara där och mysa, borsta och klappa är ju något som de aldrig får nog med.

Skriver lite mer vad jag söker till bägge. Viktig info för bägge hästarna och krav jag har:

  • Hästarna står på Ålberga Gård, utanför Norrköping nära Stavsjö. Du ska självklart kunna ta dig dit varje dag själv.
  • En halvfodervärd innebär 4 dagar i veckan och jag ser helst att du vill vara där oftare ändå och ta hand om, borsta och bara vara i stallet med hästen.
  • Vi delar på alla kostnader. Stallhyra och hovslagare. Jag betalar försäkring.
  • Du har ridit länge och är erfaren och rutinerad. Du kan inte vara stressig eller otålig med mina hästar. De är väldigt speciella och man måste kunna ta tiden att lära känna dom.

Corvara: Corvara behöver någon som vill rida ut och som inte ställer för mycket krav på träning och trim. Någon som söker en bästa vän att ha otroligt kul ihop med. Corvara är världens mest snälla, roliga, underbara, fantastiska häst med sån utstrålning och personlighet som jag sällan skådat. Hon älskar att bli ompysslad, ridas ut i skogen och bara få vara med någon som tar hand om henne. Du ska vara okej med att vi ev ska försöka ta ett föl på Corvara till våren 🙂 Du som blir Corvaras fodervärd ska mest vilja ha en egen bästa kompis och inte känna massor press på att leverera massor ihop med henne.

Fleur: Fleur har mycket i bagaget. Alla stora grand prix-tävlingar till ett kommande EM i hoppning med Jens Fredricson. Som ni vet så hände det något och hon var så illa däran att hon skulle tas bort. Hon är en extremt känslig dam som just nu har väldigt svårt att lita på människor. Här måste man vara väldigt försiktig, tålmodig och vilja lägga tiden från marken också för att Fleur ska få förtroende för dig. Hon är supertrevlig att rida, men kan just nu inte trimmas i ridhuset. Dock så kan man rida henne och försöka utbilda henne vidare på utebanan och i skogen. Även från marken. Så här söker jag någon mer erfaren person som har känsla och är erfaren nog till att utveckla henne framåt i utbildningen och i psyket.

Vill du läsa mer om hästarna så går det att göra under kategorin ”Mina hästar”. De flesta här vet allt om dom, deras bakgrund och vad de gjort.

Är du Corvaras eller Fleurs nya halvfodervärd? Maila och berätta om dig själv. Skriv och bekräfta att du förstått vad jag söker till hästarna och att det finns ekonomi för det. Visa gärna lite filmer när du rider 🙂 

Obs viktigt. Spara er och mig tiden med att maila och fråga om UTLÅNING av någon häst eller att ”bara” HJÄLPA TILL då och då, inte har pengar eller som inte kan leverera det jag söker efter. Respekt och tack från mig.

Maila till [email protected]

  Corvara

Corvara har besegrat mig!

Nu, tre år senare så ger jag upp det här. Jag har kämpat med blott svett och tårar. Och pengar. Och innan alla lackar- nej, Corvara är kvar och jag kommer fortfarande äga henne. Jag har gett en del av hennes ägarskap till Annica eftersom hon ska ha hand om Corvara nu och rida henne så jag kan släppa allt det nu och fokusera på Fleur. Sedan ska vi ta ett föl på Corvara i vår och äga 50/50. Jag gör mig aldrig av Corvara, ni kan vara lugna.

Alltså, Korven. Var ska jag börja. Hennes resa vet många av er om. Jag orkar inte dra hela den nu, mer än att jag kämpat i TRE år. Jämför man nu och för tre år sen- en helt annan häst. Men alltså det hon gör idag- det ska bara ha släppt.

Hon vet inte var hon ska göra av sina långa bakben. Hon är uppkollad från topp till tå så please- INGA spekulationer om att hon kan ha ”det och det” eller ”hon liknar min häst som hade det”. Snälla, bespara er det för det är ingenting. Hästen har inte ont. Hon är suuuuperfin så fort man inte sätter krav på henne. Hon skulle aldrig gå så fint annars i övrigt, så vi sätter punkt där och jag ber er utgå från att Corvara inte har ont samt är helt frisk. Vissa hästar som blir knäckta och pressade som föl och unghästar kommer aldrig tillbaka. Så är det bara 🙁

Kommer ni ihåg den sista filmen jag lade upp på Corvara? La upp den nederst i inlägget. Jag rider i alla gångarter- hon går sjukt fint och har aldrig varit så fin. Efter det fick hon ett långt break på 3-4 månader. Sedan har hon satts igång. Varit EXAKT lika fin som på den senaste filmen. Men igår. Igår kände jag att jag måste testa hur det är att hoppa henne lite. Har inte hoppat henne på säkert 6 månader. Hon har bara ridits ut av Annica några gånger i veckan de senaste månaderna, inget annat har skett. Hon har fått gå några pass på utebanan också med lite mer fokus på form, av mig och Annica. Inga jättekrav liksom… Jag har ju testat det med, rida henne hårt varje dag, trimma, ställa ännu mer krav, alltså det funkar inte. Detta har funkat fint!

Så igår kände jag att jag verkligen ville ”hoppa” några småhinder och jag hade så höga förväntningar eftersom hon varit så fin att trimma på utebanan. Och så fort vi kommer in i ridhuset så händer allting som inte får hända. Hon blir som en exploderande bomb! Och det blir Fleur med- det får dom mer än gärna bli. MEN, de får inte bli farliga! De får gärna hoppa i luften, galoppera på samma ställe, bli frustrerade och pigga, men de får bara aldrig bocka, sparka bakut, stanna för skänkeln… Corvara gör allt det 🙁

ALLA beteenden från förr kom tillbaka. Och alltså, nej, jag bara känner: Det här kommer inte bli mer än farligt! Corvara är inte pålitlig, vissa dagar går hon som smör och vissa dagar så blir det såhär som igår. Minsta lilla sekund som man inte är observant så kan hon bocka och sparka bakut och då flyger man. Och det är inte kul. Det är inte kul när man kämpat dag ut och dag in i många ÅR.

Jag har aldrig gett upp Corvara, det har varit sååå många som sagt att jag ska ge upp. När inte Lisen vill sätta upp sina beridare på henne ens… då kan man ju fatta… och när inte proffs-Björn ”fixar det”… alltså jag har ändå naivt nog känt ”Hon SKAAAAAAA bli bra”.  Hon har varit farlig och galen från dag ett då hon kom. Det tråkiga är att nu kan man trimma henne riktigt fint på marken om man jämför med då… men ska det då ta 3 år till innan man kan hoppa henne? Det kanske aldrig går? Kommer jag ens leva om jag ska fortsätta med Corvara? Jag har fan aldrig ramlat av innan typ, Corvara har fått av mig flera gånger!

På filmen ser ni ALLT som händer förutom en linje då hon gör sina bockserier under en hel långsida. Då var jag riktigt riktigt nära på att ramla av. Och jag kände verkligen, nej nu får det vara nog! Jag vill inte ramla och slå mig! Hade Corvara kommit till mig idag så hade jag varit mycket mer säker, men eftersom jag vet ALLT som hänt och allt hon gjort när jag ridit henne, då sitter det lite i bakhuvudet. Jag är alldeles för tuff och orädd trots det, men det är ju för att jag ääälskar den här hästen av hela mitt hjärta och vet att hon inte vill något ont. Men jag kanske får se mig besegrad nu av det här.

Det värsta är att hon har hoppet i sig, hon har sån jäääääävla talang! Sån galet bra teknik och sånt sjukt tryck i språnget! Förmodligen den bästa tekniken av alla hästar jag ägt och suttit på! Och så går det inte att rida henne!? Oh det är så mycket besvikelse och frustration! Nästa vecka ska jag hoppträna henne en privatlektion för Johan Spetz för att bara få en sista chans till att göra en akut totalomvänding, bara höra vad han säger… Tills dess rids hon okomplicerat, lugnt och fint av Annica. Jag håller lite träningar för henne och jag rider henne lite också, men utan hopp om att det ska bli bra.

Kolla här, såhär såg det ut igår! Jag kämpade till max och gjorde allt jag kunde. Jag kan inte sitta ner på henne för då exploderar hon. Och jag måste vara framåtlutad för att jag måste vara beredd på en bockning och ha balansen. Hennes långa bakben gör det svårt att sitta rakt upp när man samtidigt måste ha hennes hals i låg form. Ja, det här är den bittra sanningen. Tre år senare.

Här är filmen från 5 månader sen. Så fin. Men bara på marken. När hon är på bra humör…

  Corvara

Vem tusan är det här?

Ehhh kolla bilden, vem är det här liksom!? Herregud, Corvara kan se så sinnessjuk biffig ut vissa gånger, medan hon också kan se väldigt tanig ut på vissa bilder. Men, jag håller på att göra en liten update om Corvaras senaste år. Eller halvår. Jag är ju inte så bra på år eller månader som ni märkt 😉 Men till mitt försvar så är min hjärna ett stort hål och jag minns inget ur min barndom eller ungdomsår. Så mitt minne går vi igenom här kan jag säga. Det är stort fokus på just det här på behandlingen.

Därför är det liksom inte meningen om jag skriver fel vissa gånger. Det gör jag inte med flit eller för att överdriva. Kom ihåg när jag skrev att Corvara varit hos Björn i typ två månader när hon varit där i några fler… Jag gör det inte med flit iallafall, mitt minne är helt förstörd. Och man behöver ju inte alltid märka ord heller, nån månad hit och dit liksom, ni får helt enkelt leva med det:)

Idag var planen att det ska komma upp ett lite längre inlägg om Corvara, hur jag har tränat henne, hur jag tränar henne idag och hur jag lagt upp allting med Corvara. Men det tog längre tid än vad jag trott. Jag ska ha samtal vid 14.00 och påbörjade inlägget klockan 12.30. Bara att leta igenom massor av bilder för att visa utvecklingen det senaste halvåret har tagit tid. Så jag vet inte om det hinner komma upp idag eftersom jag åker på möte och stallet efter samtalet nu. Och jag ska äta lunch mellan det. Så denna gång prioriterar jag rätt! För en månad sedan hade jag stressat ihjäl mig, slängt i mig maten framför datorn för att hinna. Den dagen är förbi.

Kolla, ser ni att det inte ens ser ut som Corvara alls? Ser ut som en hingst…haha min älsklings-korv. Hon är så fantastisk på alla vis, precis som sin matte ;P

corv21

  Allmänt

Första ridpasset på Fleur på hemmaplan

Hej! Jag mår lite bättre idag men det blev tyvärr inget stall idag 🙁 Jag har jobbat massor och är fortfarande sjuk så jag kom aldrig iväg :(:(:( Tråkigt. Men men, de går ute hela dagarna och glassar runt. Tur att de inte är igångsatta och ska tävlas för då hade det inte gått att de bara kunde vila 3 dagar i rad. Jag trivs så bra med att ha mina tjejer nu. De är på samma nivå som jag. De är verkligen inte där än och vi kämpar på med väldigt mycket pyssel och kärlek.

Jag har nu ridit Fleur tre gånger. Har marktränat i några veckor innan vilket har gett bra resultat verkligen! När jag provred henne så var situationen enormt spänt och hon var extremt stressad. Som att sätta sig på en bomb som kunde sprängas vilken sekund som helst. Hon stod inte still när jag hoppade upp och när jag hoppat upp travade hon på samma steg och var stressad.

Första gånge jag hoppade upp här hemma var för kanske en vecka sedan. Det var barbacka. Hon stod helt still. Rörde inte en enda min. Jag hade förväntat mig KAOS eftersom det dessutom var barbacka och då är man ju inte lika smidig och snabb upp. Men hon skötte sig så himla bra. Andra gången också. Tredje gången red jag i sadel för första gången hemma. Och det var ännu bättre. Alltså underbara tjejen!

Det känns verkligen att hon litar på mig redan! Jag har gjort allt vad jag kunnat för att hon ska lita på mig. Det känns redan som att vi är rätt för varandra. Samma nivå. Stressade. pressade. Utbrända typ. Tillsammans ska vi må bättre genom att hjälpa varandra. Och det krävs små steg. Små steg till utveckling. Jag lägger hela mitt liv i hennes händer hovar (haha) när jag hanterar henne och sätter mig upp på henne. Hon lägger hela sitt liv i mina händer eftersom det är jag som bestämmer när, hur och var hon ska leva just nu. Så tillsammans ska vi hjälpa varandra och må bättre.

Och det är precis samma sak med Corvara. Just nu får Corvara vara den lite mer starka individen av vårt lilla ”gäng” eftersom jag måste lägga lite mer fokus på Fleur och att det är otroligt mycket just nu med jobb och även privat. Corvara kändes fantastisk fin förut när jag red henne för första gången på 5 månader… Det känns som att hon fattat att ”Nu är det dax för mig att ta ansvar”. Vilket är så himla fint 

Jag känner så mycket kärlek över min fantastiska tjejer. Jag älskar dom av hela mitt hjärta och vet inte vad jag skulle ta mig till utan dom.

f2

 

Min underbara tjej. Snart firar vi tre år ihop ♥

corven

Translate »