Allmän pepp om livet

Onsdag 8 Juni 2016

Halloj! Ursäkta att jag lyst med min frånvaro men har varit rätt mkt att rodda med sen jag kom hem igår. Igår gick som sagt flyttlasset från Gislaved och hem till Norrköping. I och med att jag skulle tävlat i helgen så testade vi att lasta Mille i transport några dagar innan för att se att han gick in i transporten. Mille har ju flugit flygplan runt halva jorden och säkert bara åkt lyxiga c-kortsbilar så man vet ju aldrig. Men han gick in direkt. Dock så tror jag han kände av något igår, för han ville inte gå in i transporten. Eller första gick han in rätt snabbt, men då hann vi inte få upp bommen bakom honom och så backade han och flög ut, och sedan tog det säkert 20 minuter innan vi fick in honom helt. Men sedan stod han snällt hela vägen till Norrköping!

Vi kom fram till mitt nya stall igår runt 19.00-tiden. Sedan jag köpte Mille så har jag hela tiden blivit haft en ledig box på Ålberga (där jag stod innan). Jag trivdes otroligt bra på fina Ålberga med alla underbara människor. Plus att Doris står där med Fia och härliga familjen som har hand om henne. Men jag sa till Alette för några veckor sedan (som äger Ålberga) att jag var tvungen att kolla lite andra alternativ då Ålberga ligger åt helt fel håll för mig egentligen… Jag bor ju i Krokek och Ålberga ligger 20 min från mig, mot Nyköpingshållet, och mitt kontor ligger inne i centrala Norrköping- 15 minuter helt åt andra hållet. Så om jag då skulle till stallet och kontoret på samma dag så skulle det bli över 1,5 timma bilresande vilket är 40 minuter helt i onödan….

Det finns väldigt få stall i Norrköping som jag känner att jag vill stå på… Vill gärna stå på i mindre stall, de flesta stall här är väldigt stora stall, med små hagar, mkt fasta ridhustider och allt sånt. Jag behöver mer flexibilitet och jag vill att Mille ska få det så bra som möjligt och trivas. Träffade min fina gamle vän Malin på Horse Show sist och hon berättade om hennes stall hon står i. Helt perfekt, litet stall med typ 8 hästar, ridhus, utebana, stora hagar, bra ridvägar, härliga människor- 5 minuter från centrala Norrköping, så det lät helt perfekt! Dock så var det fullt men de bestämde sig för att rodda runt i stallet och tillslut kunde de fixa en boxplats till Mille!

Så tusen tack Malin för hjälpen, och tack till alla i stallet att vi får chansen att komma dit. Jag har bara varit där en gång och det känns redan helt perfekt! Jag trivs redan, och Mille var helt cool-lugn när han släpptes i sin stora hage. Var orolig över hur han skulle ta det nu när han skiljdes från Roxan och Stickan som han var helt kär i. Men gräset i hagen lyckades få honom tänka på annat, haha 😉 Kommer sakna Ålberga och folket som jag känner där väldigt mycket, men jag vet att jag kommer hänga där en hel del ändå 

  Allmänt

Jag har köpt en häst!

Hej! Ursäkta att jag inte varit så aktiv här. Det har hänt en hel del personliga saker och på det så var det en väldigt intensiv resa med över 30 timmars bilkörande och massor massor av jobb, stress, möten, ingen sömn, ridning och massor av prestation. Så när jag kom hem till Sverige så var det nära ihopbrytnings-stadiet. Var så slut och skakig att jag knappt kunnat stå upp. Skulle egentligen gått på Kenzas 25-årsfest igår men jag klarar inte av annat än återhämtning just nu för annars faller jag isär. Det har hänt en hel del i mitt liv den senaste tiden, mycket stora saker på jobbet och allmän megastress, så efter nästa vecka så kommer mitt liv se lite annorlunda ut (tillfälligt) en tid framåt. Vilket i och för sig också kommer vara en fördel för er läsare tror jag 😉

Jag har jobbat så hårt för att det ska vända efter så många år, och snart måste jag bara kunna luta mig tillbaka på jobbet och skrika STOPP, det räcker för mig nu ett tag. Släppa kontrollen. Jag behöver semester soooo bad. Men slits mellan att jag inte kan släppa kontrollen för då blir det galet, och att jag måste släppa kontrollen för annars stupar jag. Behöver komma bort ensam, ihop med djur. Inga 100 mail om dagen med kineser, inköp, problemlösningar, ekonomi, möten, en telefon som ringer och plingar 24/7 och saker hit och dit precis heeeela tiden. Nu är det fokus på mig själv så att jag inte hamnar tillbaka i gamla vanor där jag brände ut mig själv. För om det händer igen, då är jag rädd för att jag aldrig mer kommer tillbaka.

Och hur kan jag göra det bättre än att ha köpt en häst nu ÄNTLIGEN? Planen i mitt liv nu är att när hen kommer hem så kommer jag bo på en lugn fin gård precis bredvid stallet (i en annan stad)… Jag kommer bara få vara en människa som lever i stallet. Jag vill lära känna mig nya häst, jag vill se hens beteenden, vara där för den, se den, vara med och verkligen vara i nuet tillsammans med den. Jag ska träna med hästen på dagen, gå promenader med den på kvällen och mysa i stallboxen. Det är så himla behövligt för mig att få komma bort från min egen stad ett tag, kontoret, Star Rider, stress och press.

Detta blir ju väldigt tillfälligt såklart. Jag kommer sakna ihjäl mig efter Andreas, hänga på kontoret och allt sånt, men jag måste tänka på mig som människa just nu. Det viktigaste nu är att inte hamna i den mörka gropen där jag var under så många år. Alla mina djur följer med såklart. Jag kommer självklart berätta mer om detta sen, jag är så himla glad och tacksam över att få denna möjlighet. Jag drömmer om ett helt vanligt liv, bara få vara en helt vanlig människa, leva i nuet, vara med mina djur, höra fåglar kvittra på landet. Jag är en riktig bonn-tjej i grund och botten och det ska bli härligt att få jobba med sitt inre ett tag. (haha låter som värsta flum-gurun eller nått:)

Jag kommer självklart fortsätta jobba härifrån med diverse saker, men i min egen takt. Och bloggen har legat på sparlåga så länge, den har varit lägst prio och för mig är bloggen en grund till allt. Och äntligen kommer jag ha en häst att rida, träna och utvecklas med. Jag är så lycklig över det här, att äntligen ha hittat en häst som jag tagit steget till att köpa, få möjlighet att få komma iväg ett tag och bara spendera tid tillsammans med den och mina andra djur (och alla hundratals djur som redan finns här:) ♥

Imorgon ska ni få se bild på min nya häst! Vad tror ni det blir? Ni känner ju mig, allt kan ju hända, haha. Nu var jag nere i Belgien och red som sagt. Och vi kan ju göra såhär så kanske ni kan få gissa?

Någon av dessa hästen är det jag köpt, vilken tror ni jag slagit till på?

Kanske en svart skönhet, a la Bambo style?

 6

Eller kommer jag sticka ut i framtiden ihop med denna skäck?

5

Eller kanske en brun liten snygging med ponny-svans?

4

…eller blir det en till fux?

3

Eller en brun med bläs?

2

…eller en lite större bruning i ädel modell?

7

…eller hoppar jag på skimmel-banan igen?

1

  Allmän pepp om livet

Back in Sweden!

Hej nu är vi hemma efter en fantastisk resa! Jag har inte varit hemma på nästan två veckor! Först hela Göteborg Horse Show, sedan en ganska spontan resa genom halva Europa. Vi bilade från Göteborg, till Malmö, Köptenhamn, Odense, Kolding, Flensburg, Hamburg, Bremem och sen in genom Holland och ut ur Holland för att komma till Belgien till sist. Vi stannade i Belgien i en fantastisk liten urgullig stad som vi båda älskade! Dit vill vi tillbaka, det blir vårt lilla smultronställe. Så härligt när man hittar dom ställena, vi hade ju aldrig hittat det stället om vi inte körde bil dit. Den lilla staden som heter Mechelen låg 15 minuter från stallet där vi var.

Så detta blev ju en härlig semester med Andreas, där vi bott på mysiga hotell, ätit god mat, druckit viner, spa:at, gått på massage och gått promenader längs med floden i Mechelen. Och så har jag fått chansen att rida massor av fina hästar, hoppat en hel del och testat den hästen som jag som sagt haft i mina tankar hela tiden 😀 Som sagt, en av de bästa resorna i hela mitt liv blev det ♥ Att vi körde bil hela vägen gick väldigt bra, det gick fort och kändes inte speciellt jobbigt eftersom man kan stanna var man vill, och vi bodde på fina hotell på vägen. Dock så var det läskigt att köra på autobahn…folk kör ju som galningar, och kunde blåsa förbi en i 300. Och många körde bara rätt ut i filerna utan att kolla bakåt, så det var många gånger man satt med andan i halsgropen. Men allt gick ju bra och nu har vi ett väldigt fint minne med oss 🙂

Vi kom ju hem i förrgår kväll, och jag har valt att inte kolla på några videos eller ens tänka på hästarna jag testat förens igår kväll. Jag har tänkt så mycket att jag nästan blivit galen, men det är ju sånt enormt beslut. Och rädslan av att köpa fel häst sitter i väldigt hårt. För HUR ska man veta att det blir rätt liksom? Det är ju så svårt. Jag skulle ju testa några hästar i Sverige på vägen hem, men tyvärr blev det inte så. Den ena hästen var alldeles för liten och då är det ingen idé att ens testa. Den andra som jag tyckte såg otroligt trevlig och fin ut- den var redan såld. Och så hittade jag en till som stod i Kalmar, men när jag skrev med ägaren så stod den på Gotland och det är inte riktigt så att man kör förbi Gotland enkelt och smidigt… Min magkänsla säger att det kommer bli otroligt bra med 12-åringen. Att jag kan få mycket självförtroende av den, att det kommer bli enkelt och väldigt kul. Och mina kontakter som känner till mig, min bakgrund, min ridning och vad jag söker tycker 12-åringen alla gånger om. Till och med Niclas gav ett godkännande, haha. Trodde han skulle vara mer skeptisk då den här hästen är väldigt olik te x Lalle och den typ av häst som jag haft förr. Så det känns jättebra! Och mina vänner som känner mig också tycker att jag ska slå till.

Ibland är det ju så, att man faktiskt får tänka lite på var man är i dagsläget. Jag har ju varit helt insnöad på de heta ”ponny-hästarna” för att jag gillar dom. Men som sagt, ibland kanske man måste inse att det kan finnas en annan typ av häst som man kan rida ännu bättre. Och då gäller det att träna massor. Idag är jag inte alls lika balanserad och stabil som förr, och balans och styrka är något som de heta hästarna kräver. Och om jag är ute efter ponny-känslan så har jag ju Fleur i framtiden, jag menar, blir det mer ponny än så? Haha… Den här 12-åringen kan hjälpa mig att bygga upp styrka, balans och självförtroende. Kanske så pass mycket att jag en dag kan rida Fleur, vem vet? Det är just det, kan inte någon bara veta? Och berätta för en? haha… Jag tror att dessa tankar florerar bland alla som ska köpa häst eller ta andra beslut. Och vad skulle jag tipsa dom om? Jo, att våga tänka utanför boxen, gå på en magkänsla eller sin intuition. Och om allt går åt helvete, ja då gör det det. Men testar man inte då får man aldrig veta och då kan man hamna i ett ekorrhjul som är svår att ta sig ur. Men allt är ju mycket lättare sagt än gjort.

IMG_3944

Nu ska jag åka till kontoret. Vi har en lååååång to do efter allt med Horse Show. Nya ordrar måste läggas, saker och ting måste fixas till. Så idag blir det en lång dag på kontoret med viktiga beslut. Men jag har sett fram emot det enormt mycket! Vi får frågor och kommentarer på sociala medier dagligen om när Star Riders hemsida öppnar upp sina portar igen. Och svaret är…snart! Vi bygger ju om hela sidan- allt blir nytt. Det är så mycket jobb. Vi kommer även börja shippa till hela världen så hela sidan, alla texter ska översättas. Vi ska fota om alla produkter så de får samma bakgrund. Sedan är det kodning och allt sånt som ska fixas. Vi byter även betalningssystem då vi måste lägga till euro, och även det tar sin lilla tid. Och framförallt så är 85% av allt på lager slutsålt och vi väntar på leveranser som tar tid. Men, jag lovar att hålla er uppdaterade! Kramar

  Mitt stall

Hovslagaren på besök

Ett måste – att hålla efter hovarna på sina hästar så de kan prestera. Idag har hovslagaren varit på gården och fixat till hovar och skor på Corvara, Champagne och Zeb. Doris behövde inte justeras något utan det såg bra ut så hon får kanske vara med de stora hästarna i nästa omgång om det behövs då. Hennes hovar behöver inte underhållas på samma sätt som de andra 3, de växer inte lika mycket eller snabbt och sen går hon barfota dessutom.

Hur ofta brukar ni sko era hästar?

Hovslagare1
Zebs tur att få hovarna fina och både Corvara och Champagne står och tittar på avslappnade och nog nöjda över att dem är klara och har fina fossingar själva redan..hovslagare2
hovslagare3

Translate »