Allmänt

Jag gillar honom…

…och han gillade mig… Jag saknar Laban :/ Hoppas han mår bra.

l1 l2 l3 l6 l8

  Allmänt

Berätta mer om Laban

Vi fortsätter med att ni ska få lära känna mina hästar lite mer. Idag är det Labans tur:

V.Lambourghini född 2005 efter Lucky Boy och Indoctro

 

DSC6612

Laban Laban, var ska jag börja? Jag har bara ägt Laban i några månader. Jag bytte honom med min tidigare häst, Joe KLT. Laban ägdes av Pontus Westergren, och Laban har tyvärr haft en hel del otur i livet. Han skulle testas för att bli godkänd hingst och har varit med på Bruksprovet 2 ggr, men ena gången blev han sparkad av en hingst precis efter fotograferingen och den andra gången trampade han av ballen (sitter på hoven för er som inte håller på med hästar haha) och blev skadad under längre tid. Han är alltså jordens otursfågel och det har även jag märkt av hemma.

Bild från fotograferingen, Bruksprovet. En snyggare häst får man nog leta efter:

image001

Laban var OTROLIGT fin som 5-åring som ni ser nedan på filmen, framtidsplanerna för honom var väldigt stora. Här får ni se en film på Laban som 5-åring:

Efter det så kom skada efter skada, dock inget som påverkar honom idag men det gjorde att han aldrig kunde tränas och tävlas i den utveckling som en 6 och 7-åring bör. Pontus hade Laban från han var 3 år, sedan såldes Laban och han var hingst väldigt länge. Och Laban var ingen lätt hingst. Vad jag hört av tidigare ägare var att det inte ens gick att hantera Laban, han fick stå i box och ingen vågade gå in till honom. Han var galet elak och hingstig. Tyvärr så elak att ha att göra med att det var tal om att avliva honom. Men då ville Pontus ge honom en sista chans och köpte tillbaka honom. På den vägen är det. Och han blev bättre, han blev snällare. Pontus har startat 1,30 med Laban, så Laban är väldigt grön och orutinerad trots att han idag är 8 år.

Här är en tävling från 2013, när Pontus hoppar 1,25 med Laban:

Jag vet att Pontus alltid gillat Laban väldigt mycket och trott på honom, men kände väl att de inte kommit nånstans, så då pratade jag med Sanna som är Pontus tjej. Vi är goda vänner (älskar henne) och hon berättade om snygg-Laban och jag åkte dit och provred. Satte mig upp…och dog. Den här hästen MÅSTE jag ha! Fick en sjukt bra känsla på hinder och gillade honom skarpt. Efter det så var Pontus as-dryg och svarade inte på sms och samtal (hahaha) han visste ju att jag ville ha Laban och ville dra ut på det, haha. Skämt o sido, men jag var så stressad under den tiden för jag ville verkligen ha honom (Laban, inte Pontus).

Sen kom Pontus och Sanna till mig och provred Joe. Jag vet att Pontus alltid gillat Joe också, så på den vägen var det. Joe är mer en kill-häst och med rätt ryttare kan han garanterat hoppa de stora klasserna. Ja men så kom de iallafall och provred Joe. Det blev rätt hårt, höjde upp och hoppade en högre bana och Joe var helt slut efter men skötte sig bra och rev inget. Hoppade inte as-fint men de hade ju sett filmer på vad han kan… men jag trodde det var kört efter den provridningen. Men tillslut efter jävla om och men så bytte vi hästar och de bägge gick igenom besiktning utan anmärkning.

Första gången jag provred Laban, allt klaffade:

.

Nu har jag som sagt haft honom i några månader. Den största skillnaden på Laban är hur han nu är. Han är bara SÅ himla snäll, gullig och duktig. Klart han kan vara bufflig och hingstig, men ger man honom ännu mer kärlek då så vänder han. Man måste liksom anpassa sig efter Laban, det funkar inte att gå emot honom. Jag har tävlat 1,20 felfritt med Laban och 1,25 med ett pet. Har också hoppat pay n jump 1,30 med ett nedslag men jag är ändå väldigt nöjd med honom vi håller fortfarande på att lära känna varandra.

Nu känner jag att jag inte vill varken tävla eller hoppa honom jättemycket eftersom det är mycket som händer just nu. Jag är ny ryttare, rider mycket annorlunda än Pontus och inte lika stark och skicklig som Pontus. Så nu är det full fokus att vi ska anpassa oss efter varandra. När Laban kom tyckte jag att han var lite väl biffig och tryckte ihop halsen, jag vill att han söker sig mer framåt och bjuder mer. Så han är ett svårt projekt då han är stark och musklad redan. Om ni förstår vad jag menar. Jag har tagit på mig ett svårt projekt, kanske jag tagit mig lite vatten över huvudet, men jag hoppas jag fixar det! Vi kämpar på, jag tror att det kommer bli riktigt bra med Laban i framtiden, om vi bara får rätt hjälp av rätt tränare så kommer det gå bra, och om Labans kropp fixas till nu (han är väldigt sne i kroppen så en equiterapeut jobbar med honom) så kommer allt bli bättre!

Ja, det var lite mer av Labans och min resa och lite mer personlig info. Våra mål är att hitta varandra, vill inte säga att våra mål är en speciell höjd eller liknande. Nu kommer jag fortsätta att nöta lägre klasser, typ 1,10 och 1,20 för att hitta helt flyt och hitta ridningen. Jag ser längre framåt, spelar absolut ingen roll vilka höjder vi hoppar- nu är det BARA utbildning och träning. För trots att han är 8 år, så har han ju inte gjort så mycket pga omständigheterna. Han har sån enorm potential den här lilla killen, så jag och ni får helt enkelt se vad som händer i framtiden 😀

Finaste älsklings-skiten:

la1

Lite onödig fakta om Laban:

* Han ser ut att vara världens tjurigaste häst när man går fram till honom, men är man inte rädd så märker man att han egentligen bara vill mysa och få uppmärksamhet.

* När man kommer med hö till Laban så gapar han 2 meter innan och hugger tag i höt innan man hunnit slänga in det.

* Jag tror att Laban är en inomhushäst och att vi kommer ha en bra inomhussäsong framför oss. Många hästar är bättre ute, eller kanske för att ryttaren är bättre ute haha, men just Laban blir lugnare i ridhus och man har mer kontroll över honom.

* När man lägger på sadeln så måste man spänna ett hål i taget, annars blir han sur, haha.

* Laban dricker bara sitt vatten ur hink, trots att det finns vattenkopp…

* Han ÄLSKAR att visa upp sig. På tävling när man kommer in så spänner han upp sig, sträcker på halsen och tar långa fina steg in och kollar ut på publiken. Haha

* Det är väldigt svårt att svänga med Laban, han är så otroligt musklad och rak (svårt att förklara) och han är otroligt stark, så ibland har jag missat hinder för att jag inte kunnat svänga. Men vi jobbar på det.

* Han har ett enormt språng och otroligt swung. Jag har flera gånger nästan flugit av för att han hoppat mig ur sadeln.

* Laban kan lätt försöka naffsa på en när man står i boxen, det ser ut som att han ska bita men han biter aldrig.

* Han är otroligt charmig och speciell, men han släpper inte in vem som helst i hans närhet. Många kan vara lite rädda för Laban, men om man kommer honom nära så är han otroligt go häst.

* Av alla mina hästar så är Laban Malins favorithäst (som jobbar för mig). Hon har kärat ner sig lite i denna speciella häst.

* När man har hopptränat så kan han bli lite för exalterad och köra ett varv med bockar och stora språng. Då är det bara att hålla i sig för det går inte att stanna…

* Laban kan göra både piaff och galopp-piruette. Dock är jag inte så bra på det men Pontus tränade honom rätt mycket så han kan det iallafall.

* Men Laban kan man alltid känna sig trygg med att han alltid hoppar. Han är totalt orädd och hoppar allt, vatten, blinkande saker- ja allt.

* Han är världens klantigaste häst. Om man tar in Laban så har han råkat gå in i dörren med rumpan, snubblat på kanten och halkat på golvet. Det är helt sjukt så klantig han är. Tur att han ändå är så försiktig i hoppningen.

 

  Allmänt

Hej och hå

 Hej tjejer och killar som läser här! Jag ber om ursäkt för dålig bloggning men jag har inte kunnat blogga här för att jag varit upptagen med saker som gör att jag kommer kunna blogga ännu bättre här sen. Hänger ni med? Haha… har haft anställningsintervjuer hela dagen idag, har suttit och klippt H&M WLH film, kommer bli en bra enkel och basic övning som är så himla viktig! Filmen och avsnitt två kommer inte komma upp förens på Söndag, så HÅLL UT!! Okej?

Om ni vill läsa mer om dagen så gör ni det på tyras.se 😉 Åh, vi har träffat så otroligt bra och duktiga tjejer idag. Jätteduktiga hästtjejer verkligen, skulle gärna vilja anställa alla men det går ju tyvärr inte. Men det är otroligt viktigt att ha bra tjejer som jobbar för en, för de kommer ju ha hand om de som är absolut viktigaste för mig i hela världen- djuren!

Laban var duktig igår, men däremot så var han lite väl glad. Alltså ni vet att jag nu bara ramlat av 4 ggr i hela mitt liv på 18 år jag ridit nu. Säger hela tiden 16 år, men det var så länge jag red ponny, nu har jag ju faktiskt ridit två år till. Så på 18 år har jag ramlat av 4 gånger. Men igår höll på att bli en 5:e alltså. Laban blev väldigt glad och så åkte en lite kille på fyrhjuling förbi och då körde Laban ett varv med snabb galopp, han bockade, han stannade och bockade och han svängde och bockade. Jag tappade stigbyglarna men jag lyckades på något konstigt sätt hålla mig kvar, hahaha.

Nu LÄNGTAR jag till de två nya tjejerna börjar jobba, så att jag och Malin får mer tid till att göra mer professionella jobb här på bloggen. Vi har en del nya projekt som är skitkul, men vi har ju knappt tid nu. Det är så mycket och plus att jag precis fått tillträde till mitt nya hus och är mitt i en flytt. Så ni får helt enkelt hålla ut! Vill verkligen berätta ALLLLLT kul som kommer ske i höst, men det får vänta. Snart kommer 2 nya hästar till stallet bland annat.

Vi hörs imorgon kära läsare, ok? P o k

hej1

Snygg-Laban från igår!

hej2h

 

  Filmer

FILM- Tyra & Laban Pay n jump 120 och 1,30

Tjohoo här kommer en film från gårdagens pay n jump. Börjar hitta ridningen mer och mer 🙂 Dock är han lite slarvig i kombinationer, det måste vi jobba på. I 1:30n blev det lite missförstånd, men när vi hoppade om kombinationen efter hela banan så rev han antingen ettan eller tvåan. Så det ska vi jobba på! Andra rundan låg på 130, förutom Malins hinder som hon höjde till 1,35 men det var ju lika bra, haha.

Vad tycker ni, ser ni någon utveckling? Jag fick rida på som in i helvete i 130:n för han var helt skänkeldöd så nästa gång blir det korta sporrar. Fick kämpa livet ur mig så hej träningsvärk idag, haha…

.

Translate »