Ångest

Du är din största fiende så Lär dig att tänka mer positivt

God dag 😀 Är ni chockade över att jag bloggar såhär dags? Efter mitt sena inlägg igår? Hehe…jag med! Nä vars, men jag känner att jag vill dela med mig av lite tankar jag har om livet. Något som jag har upptäckt i mitt liv är att jag mår väldigt bra av att starta dagen med att läsa massor av peppande texter, böcker mm. Efter det så skriver jag i min lilla bok, och i den boken ska det endast vara positiva saker jag skriver om. Te x saker jag är tacksam för. Saker jag fick gjort igår. Om jag kände positiva känslor igår, exempelvis glädje, lycka, hopp, gnista, eller om jag skrattade igår. Så skriver jag upp situationen, vad som gjorde att jag kände mig lycklig mm. Att starta dagen med positiva tankar är något som verkligen hjälpt mig enormt mycket.

Minns ni mitt inlägg om att negativa tankar enbart är påhittade tankar av oss själva? Om inte, läs gärna det. Alla har kanske hört uttrycket om att man själv är sin största fiende yadadada…men har ni förstått den faktiska innebörden till att vi själva är våra största fiender? Jag tror iallafall att jag förstår det nu. Iom att vi tänker så otroligt mycket, tankar som vi själva hittat på, som vi varken har belägg för, vi har ingen fakta för det, utan det är våra tankar om oss själva, om situationen, som är skapade utefter vårt eget omdöme.

Jag är en expert på något som kallas för katastroftänk. Jag utgår ifrån att något dåligt kommer att hända. Eller svart eller vitt-tänkandet. Att om jag inte klarar av en enda sak, så finns det ingen gråskala- jag är värdelös på allt. Eller känslotänkande. Att jag tror att det jag känner är fakta. Eller varför inte när jag förstorar upp det som gått dåligt och förminskar allt som gått bra? Eller att jag personifierar allt, att allt handlar om mig och att det är mitt ansvar om det inte går vägen. Och hur många gånger har jag inte trott att jag är övermäktig och kan läsa andras tankar? Det kallas för tankeläsning i kbt-snack. Och självklart drar jag alltid en snabb analys om att eftersom det här hände så betyder det att hela jag är värdelös i allt jag gör, och det kallas för övergeneralisering. Att man ser ett mönster i det som hänt och sammanfattar en enda sak med allt allt är såhär hela tiden.

Jag blandar också ihop alla dessa tankefällor och då blir det kaos. För endast EN av dessa tankefällor är illa nog, tänk då att blanda ihop dom tillsammans!? Te x om jag gör något där en sak går dåligt. Då tänker jag att allt är åt helvete och att hela jag är värdelös = svart eller vitt-tänkande.  Självklart har många saker av det jag gjort gått bra, men jag sammanfattar ändå det som gick fel till att allt är kört = Förstoring och förminsknings-tänkande. Även om det har varit fler människor inblandade, haft lika stor del i ”jobbet” och haft sina ansvarsområden så är allt självklart mitt fel, det är jag som förlorade kontrollen, det är mitt ansvar och jag tar på mig precis allt om att det gick fel = personifieringstänk. Sen har jag byggt upp ett scenario om vad X eller Y tycker om mig när de sett mitt ”misslyckande”, shit vad de måste tycka jag är dålig och värdelös, nu sitter de säkert och snackar skit om mig så jag vågar absolut inte höra av mig till dom nu för jag skäms = tankeläsnings-tankar. Min ångest och min stress blir allt värre eftersom jag verkligen ”vet” att det jag tänker är sant = känslotänkande. Och på det så mår jag ännu sämre när jag nu insett att det här är ett mönster, att jag alltid misslyckas och att allt jag gör blir fel = övergeneraliserar tankarna. Och jag kommer aldrig våga testa något igen, för det kommer också gå åt skogen = katastrof-tänk.

Jag tror inte jag är ensam om det här. Tankar är det farligaste som finns. Och i mitt förra inlägg om tankar så skrev jag ju om det sjukaste av allt: DET ÄR BARA PÅHITTADE TANKAR SOM INTE ÄR SANNA!? Det är ju VI som tänker såhär, ingen annan. Och det värsta av allt är ju att hjärnan är smart, men inte så smart att den har en inbyggt lögndetektor i sig som kan avgöra om våra tankar är lögner eller sanna. Så hjärnan registrerar ju tanken som sanning. Och i sin tur skickar hjärnan vidare signaler till kroppen om: PANIIIIIIK… KATASTROOOF! Och det är det som gör att vi får ångest, hjärtklappning, svettningar, yrsel, värk, blir ledsen, stressar och mår rent ut sagt skit!

Så det här är förklaringen till varför vi själva är våra värsta fiender! För tänk hur jävla dåligt vi kan må pga av hur vi TÄNKER!? Alltså det är bara tankar, fattar ni!? Som det inte finns någon grund i, ingen fakta, inga bevis…? Och ni och jag som vet om hur dåligt man mår av dessa tankefällor, hur lätt det är att hamna i ett ekorrshjul och i en ond spiral pga negativa tankar (för det ÄR där mycket börjar) – tänk då hur sjukt bra vi kunde må om vi istället gjorde samma sak men med positiva tankar? Så därför börjar jag alltid mina dagar med att fylla mig själv med positiva tankar, texter, inspiration- allt som får mig att känna mig värdefull.

Så glöm aldrig- du är vad du tänker! Så fundera nu några minuter på hur du ser dig själv, vad tänker du om dig själv egentligen? Registrera dina tankar, skriv gärna ner dom också så du kan jämföra om några veckor… Här kommer en förklaring till det jag gör varje morgon som kan hjälpa. Fler tips kommer i bloggen vartefter.

Ångest

7 Tips- Känn dig mindre misslyckad

 

Hej, jag är så glad att allt känns mycket lugnare i mitt liv, känner mig så motiverad till bloggen alltså *tummen upp*.

Något som jag dragits med i hela mitt liv är denna eviga strävan emot att allt ALLTID kan gå bättre… Jag har aldrig någonsin varit nöjd. Te x när vi omsatt våra första miljoner på Style by Tyra i rekordfart- då kunde vi ha omsatt mer. När jag tävlade och red- då kunde jag ha startat högre. När bloggen var stor- ja den kunde vara större. När jag gjort något snällt mot någon- då kunde jag väl ha gjort samma sak till fler människor? Så fort jag nått ett mål så har jag aldrig stannat upp, jag har aldrig klappat mig själv på axeln och tänkt ”Fan vad grym jag är som fixade detta”, utan jag har i samma sekund satt ett dubbelt så högt mål. Och inte nog med det, när det målet är satt så blir jag nästan besviken att vi inte är där idag, för det är där jag skulle kunna vara.

Allt det här bidrar till att ständigt känna sig misslyckad.

Jag tror inte jag är ensam om att hela tiden känna mig otillräcklig. Att lägga alla tankar på allt och alla andra människor som man själv tycker att man inte kan tillfredsställa. Jag lider verkligen av skuld till allt och alla, och det har blivit värre de senaste åren efter att jag blev utbränd, och framförallt efter olyckan. Jag har missat så mycket i mitt liv, inte kunnat göra det alla andra gör. Jag dras med tanken att jag hela tiden är till besvär. Idag försöker jag jobba med att istället sträva efter att tänka på att jag iallafall gjorde det bästa jag kunde. Jag måste acceptera att jag mår som jag mår, att jag är sjuk, och att jag idag inte är samma person som förut. Att leva i förnekelse är så enkelt, speciellt när ständigt går omkring med dåligt samvete och känslan av otillräcklighet.

Allt det här bidrar till att ständigt känna sig misslyckad.

Jag kan idag inte göra det som jag gjorde förr. Idag måste jag planera mitt liv efter min situation, min trötta hjärna och min utslitna kropp. Ska jag göra något, och då menar jag te x träffa någon, åka till stan för att köpa en sak- ja då krävs det planering. Jag orkar faktiskt bara cirka 10% av det jag orkade förr… Ta te x pappas födelsedagsfest. Jag fick ladda och vila helt i en vecka innan, och då menar jag inte att jag vilar lite på kvällarna- utan då gäller total socialt förbud för att inte slita ut min hjärna. Jag kan inte träffa någon eller åka nånstans. Jag tog mig till pappas fest i Stockholm. Jag visste att det skulle bli ett bakslag dagen efter. Men att jag inte ens kunde resa mig ur sängen och tvingades stanna kvar på slottet (där festen var) i 4 dagar efter festen för att jag inte ens kunde köra bil hem själv, det gör att man känner sig otroligt svag som människa.

Allt det här bidrar till att ständigt känna sig misslyckad.

Jag har inte varit ute och ätit på restaurang på år. Jag tror att det var cirka 2 år sedan jag var på en restaurang. Idag kan jag faktiskt jämföra min utmattning med att konstant supa sig dyngfull. Tänk hur du mår efter den fetaste fylla, du mår skit dagen efter och det kan ta flera dagar tills man återhämtat sig helt. Jag tror alla kan relatera till en sjuk jäkla bakfylla. I en utbränd människas liv så är en sån bakfylla ens vardag. Bara det att den roliga festen och fyllan kan vara något så enkelt som att gå på restaurang eller träffa en vän hemma och prata några timmar. Jag valde bort alkoholen och festande för många år sedan, jag dricker inte ens alkohol idag, det var flera år sedan. Av den enkla anledningen till att det inte är värt det. Det är inte värt att offra flera dagar för en festkväll. Tyvärr blir det lätt samma känsla i och med utmattningen, att man tillslut väljer bort roliga sociala saker för att slippa smällarna. Bara det att nu handlar det om hela ens sociala liv. Det är därför det är lätt att stöta bort andra och isolera sig.

Allt det här bidrar till att ständigt känna sig misslyckad.

Och hur går det då, när man väljer bort saker man vill göra tillsammans med människor man älskar- när man samtidigt dras med skuld, skam och känsla av otillräcklighet 24/7? Svar: åt helvete såklart. Det äter upp en inifrån, och när man pratar om att känna sig misslyckad så är det de här sakerna som gör att jag har känt mig totalt misslyckad. Jag har förstått vad livet handlar om, relationer och kärlek. Tänk att då inte kunna få uppleva saker ihop med dom…tillslut går man in i en fas där man också börjar älta, känner att livet är orättvist och emot en.

Allt det här bidrar till att ständigt känna sig misslyckad.

Allt jag beskriver handlar om att känna känslan misslyckad. Jag kommer göra fler delar om konkreta tips på hur man kan träna bort det här. Jag är inte proffset som lever efter mina ord, däremot är jag medveten om vad som är bra för en, och idag har jag accepterat och gått vidare med att saker och ting har hänt mig. Så mina tips är tagna rakt från hjärtat, saker som jag kommit fram till, läst om, och erfarat själv. Man får starta i små doser, och man kan också planera in träning i sin kalender. DÅ menar jag inte fysisk träning utan psykiskt träning.

.

Här ser ni en bild från min bok. Trots alla framgångar så kände jag mig hela tiden vilsen, en känsla av att aldrig vara nöjd och alltid vilja mer. Dock så kommer jag aldrig glömma den här kvällen, när jag lanserade min helt egendesignade klädkollektion ”First by Tyra”. Vi hade en stor modevisning som jag skulle öppna, och jag var så nervös. Men vilket kvitto det blev, och det här är nog en av de få gångerna som jag kände mig så otroligt nöjd och glad över min prestation. Nedanför här nu ser ni några tips som jag hade behövt på den tiden, hoppas något kan träffa er ♥

 

Om ni kollar här över så var jag ordagrant så nervös att jag på riktigt höll på att skita på mig….haha. Och jag älskar Johns svar: ”Det vore ju jättesynd, nu när du gjort dig så fin”. Haha älskar och saknar John väldigt mycket. Vilket jäkla bra team vi två var. (Han bor i Kina sen några år tillbaks för info 🙂

Haha, skrattar åt sammbandet med gårdagens videoblogg och mig som sjuåring. Där var det inte tal om att flytta några ormar. Men det var för att jag skyddade kattungarna som att de var mina egna (ja det var dom ju men alltså egenfödda, haha).

Ta hand om er mina kära vänner, stor kram ♥

 

  Allmän pepp om livet

Torsdag kväll

Hej nu är jag hemma från Linköping! Fick göra behandlingen där eftersom det var fullt på salongen i Norrköping som gjorde den. Det var en jättebra behandling! Ser faktiskt stor skillnad redan direkt. Tog 2,5 timmar vilket inte var lika roligt, haha… Tyra och ligga still är ingen bra kombination. Men hon som gjorde var superduktig och trevlig. Nu kan jag ju skriva att salongen som hade det i Linköping heter Nettans, men nej det är inte sponsrat. Tipsar bara gärna om bra ställen 🙂 Behandlingen kostar 2500 kr.

Nu är jag hemma och nu ska vi ÄNTLIGEN få äta! Har längtat ihjäl mig i 3 dagar tills idag! har nog aldrig varit så glad över att få äta kyckling och ris med grönsaker :D:D:D:D:D Dyng-peppad! Amen vet ni vad som hände… när jag kom hem från Linköping så skulle jag bara svänga förbi hemma för att hämta rätt kort så jag kunde åka ner till Coop och handla. Ah, så åkte jag hem och Andreas kom ut med kortet. Kotten kom ju också ut såklart. Sen åkte jag iväg och ut på vägen. Kom 300 meter och så ringde Andreas och bah STAAANNAAAA. Då hade Kotten rymt och sprungit efter mig allt vad han har så han var ute på vägen flera 100 meter från huset :S Haha lille Kotte… Han verkligen älskar mig….

Nej, nu blir det film på Cmore (inte heller sponsrat haha) men så himla mycket bättre utbud det är där om man jämför med Viaplay och Netflix…. dom får ju typ aldrig in några nyheter. på C more finns Gåsmamman- alltså på riktigt typ den bästa serien, vi såg ALLA 8 avsnitt på samma kväll….haha…så bra var den.

Detta blir snacks till filmen sen… redan laddat upp för det. Men det är ju det stora problemet. Att jag MÅSTE ha något att äta medan jag kollar på film, eller på kvällarna… därför är det tur att fria listan finns.

img_3261-1.jpeg

  Allmän pepp om livet

Ansiktsbehandling 

Idag ska jag testa en ansiktsbehandling de luxe som heter DUO – Deep Skin & NBE1000. I behandlingen ingår Rengöring, specialpeeling, slip/ablator, infuser/inslussning, NBE1000/radiofrekvens, alginat/peel offmask & avslutande creme. Någon som testat den här behandlingen förut? Känns spännande det sägs att den är grym! Vill ju verkligen inte hålla på med fillers och botox så det ska bli kul att se om man märker någon skillnad på den här behandlingen:) 

Såhär står det om behandlingen: Ablatorn ett specialtillverkat verktyg som ger en lätt micropeeling och avlägsnar döda hudceller. Huden får nytt liv och en fantastisk lyster samt förbereder huden inför kommande steg i behandlingen.

Med applikatorn infuser punktbehandlas huden då det skapas små microkanaler i huden som med anpassat serum slussas ner och ger en mycket djupgående fillereffekt för huden.
Ytterligare ett specialtillverkat litet verktyg, corrector, används som infusorn men då huden behöver finputsas i detalj som till exempel på linjer/rynkor och pigmentfläckar.
NBE 1000 Ökar fastheten och spänsten. Med hjälp av radiofrekvens /värme masseras anpassade cremer ner på djupet, främjar lymfdräneringen och reducerar svullnader. Lyfter och ger tydligare konturer.
  

Translate »