Okategoriserade

Hej på er hjärtan

 

Hej  Just nu mår jag faktiskt bra. Men imorse däremot, alltså fy tusan vilken migrän jag hade!? Min granne hade också sjuk migrän, men idag har vädret verkligen varit knas. Det tog 4 timmar innan det släppte, det dunkade och tryckte bakom ögonen, pannan och tinningarna värkte och det susade i hela öronen. Jag har aldrig lidit av migrän, men det kommer väl med åren? (AHHHH)…Satt med solglasögon inomhus och en keps över, för att inte få kontakt med solljus. Men jag vilade, djup-andades och lyssna på en ny podd av Vivi. Sedan släppte det, och då jobbade jag lite, jag och min Linn planerade lite roliga framtidsplaner och så var vi ute och gick, det gjorde susen. Ikväll är jag själv hemma, så skönt med en helt lugn kväll i tysthet. Jag ska bara njuta av det 

* Bild från min lilla sommarstuga som har en fantastisk rhododendro-buske (shit vilken stavning!? Var tvungen att googla, haha). Tog den här bilden för några veckor sedan för att se om det skulle kunna bli en fin headerbild, vilket det skulle! Så dagen efter drog jag dit allt för att vi skulle kunna plåta. Men då hade ALLA blommor vissnat…wtf? På en dag? Så snopna vi blev…*

 

✅  Över att jag har så fantastiska människor i min närhet. Helt ovärdeligt!

✅  Idag kan jag vakna och ha en dålig dag, men lyckas vända den. Det kunde jag inte förut. Enormt tacksam över det.

✅  Att jag lärt mig vad medveten andning är. Det har hjälpt mig igenom så många ångest-dagar.

 

Jag värdesätter människor och djur. Det finns INGET som går före det. Tidigare var det viktigt för mig med karriär, makt och pengar. Det var viktigt att se bra ut och klä sig snyggt. Det är fortfarande kul med smink och kläder, och jag älskar att jobba och bygga företag. Men det är (som jag tidigare skrivit en del om) inte en bunt sedlar, eller en väska från Louis Vuitton som kommer stå där på din begravning. Det låter hårt och hemskt, men tillsut inser man att inget av det materiella gör dig lyckligare. Livet går ut på att vara närvarande, och att kunna njuta av dagarna som går. Låter så jäkla klyschigt, men isåfall finns det ingen bättre klyscha.

 

Jag vill verkligen bli frisk! Det är prio ett. Jag vill kunna göra samma saker som de flesta kan. Till exempel gå på bio, restaurang eller planera in saker. Idag måste jag hela tiden anpassa mig efter mitt mående. Jag vill att min utbrända hjärna ska få läka. Jag vill komma ifrån min ptsd som är en kämpig diagnos. Så att bli frisk, få må bra, hitta en nivå där jag kan driva mina företag utan att vakna med en kniv mot strupen varje dag. Jag vill börja rida, jag vill sluta vara rädd för saker. Jag vill någon gång göra verklighet av alla idéer jag har. Jag vill hitta tillbaks till min kreativitet.

Om vi ska prata om lite konkreta saker som jag vill göra, och om jag kan få sväva iväg lite och berätta om det jag drömmer om… då är ena drömmen att få jobba med att hjälpa djur, om det isåfall skulle vara ett djurhem för djur som vanskötts. En ny dröm jag har, som formats det sista halvåret, så är det att få jobba med människor som går igenom samma saker som jag har gjort. Jag vill utveckla min kunskap inom kbt, medi-yoga och jag har faktiskt kollat på lite distanskurser som jag kan gå som känns jättekul. Det här jag väldigt intresserad av, alltså människobeteenden och psykisk ohälsa. Jag kommer fortsätta att blogga, jag känner verkligen en stor glädje och gnista med att få skriva på bloggen, så tack att ni läser. Jag vill skaffa barn och bilda en egen lite familj. Helst så skulle jag vilja ha en Maine Coon katt-hona och ha en egen liten uppfödning (ja, jag skrev ju att jag skulle sväva iväg, hahaha).

Tillsist så har jag en dröm om att få skriva en bok. Jag vet vilka typ av böcker som hjälpte mig genom tunga tider, och jag vill dela med mig av allt som jag lärt mig. Ingen biografi, utan rena tips, råd och övningar, mallar och listor-  ja, allt sånt som jag varit inne lite på här på bloggen ibland. Men det jag vill mest i mitt liv är att få må bra, släppa rädslor om att något tufft kommer hända, kunna umgås med vänner och familj och vara delaktig. Jag vill kunna njuta av mitt liv ♥

 

✅ Jag är en bra problemlösare. Mest inom företagandet, jag ser aldrig problem utan är den första med att vända allt det jobbiga till något som kan bli positivt. Inom tre minuter så har jag en plan A, B, C eller jao- hela jävla alfabetet! Haha.

✅ Många djur trivs i mitt sällskap och jag kan läsa av ett djur bra, eller jag kan se deras energier och känna dom liksom…låter väldigt häx-aktigt, men te x med Fleur. När jag kom in i stallet och såg henne, så visste jag direkt att jag bara skulle ha henne….utan att ha provridit eller ens sett hur ”skadad” hon var, även om hon var ohanterlig och nästan farlig. Men jag visste, hennes energier gav mig direkt känslan av att hon och jag går igenom samma sak, och att vi kommer kunna hjälpa varandra. Åh, nu kommer tårarna…

✅ Jag är bra på att visa tacksamhet och uppskattning. Jag är faktiskt en väldigt tacksam person, och ja uttrycker nog det på ett sätt som blir svårt att missa. Jag blir lätt glad och tacksam för saker, alltså sms, en mening, en komplimang eller att någon bara kommer hit och pratar- alltså allt! Jag har blivit mycket mer tacksam till livet i det stor hela, efter jag blev sjuk. Enormt tacksam för det (men gud, nu får jag sluta, haha)…

Ja, om ni vill se själva så kan ni kolla den här filmen…då förstår ni nog, haha.Jag vet inte hur gammal jag är här? Och för att förtydliga så att ingen missförstår- detta är alltså jag, och INTE en pojke, haha!!! (Hmm, inte lika tacksam över att mamma och pappa valde en pojk-frilla dock, haha) ”Näääeee nya pennor!!! Oh kolla mamma…gud vad fina….åh precis vad jag behöver, så bra…TAAAACK så jättemycket”

.

.

Gulligt va? Ha en fin kväll hörrni, puss & kram

 

 

 

 

* Just nu går det inte att kommentera på Tyras.se. Inom en snar framtid kommer kommentarsfunktionen att fungera igen *

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »