Okategoriserade

Mina ögon…

Ni kan nog förstå hur jag ”haft det” med allergi, bearbetning och hosta när jag ännu inte ens klagat på smärtan i mina ögon 😱 Men ögonen är liksom inget mot hur tufft det varit med Allergin, svullna ihoptäppta luftgångar och hosta. Jag har ju ansträngningsastma dessutom, och den slår ut rejält när jag hostar så mycket. Då förstår ni nog läget för som ni ser på bilden så mår inte mina ögon så bra… 🙈

Såhär har mina ögon sett ut i flera veckor. Jag har fått dra upp ögonlocken varje morgon för att de varit ihopklistrade typ 😵 Sen fyllda av massor äckligt gojs…


Förstå att jag inte ens fått hjälp med medicin mot ögoninflammationen!? Tillslut fick jag gå via en app där man kan träffa en läkare och han såg ju direkt att jag hade inflammation i ögonen. Dock har jag inte orkat hämta ut den än, vet inte heller om jag kan ha linserna i när jag tar dropparna? Känns trist att betala 300kr för att få ett svar på det. Idag har det blivit bättre av sig själv, idag ser ögonen ut såhär:


Jag blir så provocerad av att jag inte fått hjälp med mitt mående! Att behöva kämpa med att få hjälp att få hostmedicin- som jag aldrig nånsin bett om, och inte få det pga att det innehåller typ 0,01% morfin…det gör mig så jävla förbannad! Tror dom på riktigt att jag 1. Skulle vända mig till min vårdcentral och be om hjälp med detta om jag bara ville ha morfin? 2. Att om de nu tror det-tror dom på riktigt att jag då skulle be om cocillana!? Tror jag hade kört en annan story iom mina smärtor i kroppen efter olyckan, OM det nu var morfin jag var ute efter! 3. Tror dom att jag skulle hitta på allt, och äta 4 olika allergi och astmamediciner bara för att försöka få ut hostmedicin!? Och 4. Tror dom att jag om och om igen skulle vända mig till vårdcentralen för hjälp om jag ville knarka!? Då hade jag testat en gång, sedan hade jag fixat det på egen hand!

Jag blir så sinnessjukt jävla trött på att ha den här stämpeln! I november 2015 slutade jag med tabletter. Bara motgången att tvingas börja om och äta skiten igen iom olyckan var en stress och ett helvete för mig! När jag lagt flera hundra tusen kronor på privat vård för att komma ifrån det! Världens slag tillbaka 25 steg. Hemskt var bara förnamnet! Den sista personen som ville förlora typ allt iom olyckan, och tvingas äta tabletter igen, det var jag.

Så att nu sitta med denna skit, bara få svar att de inte skriver ut sånt till mig- det gör mig galen. Jag känner mig så jävla kränkt och förnedrad, för 1064 gången. Ska det vara såhär nu för mig? Ska jag aldrig kunna bli sjuk, skada mig eller ska jag aldrig nånsin bli betrodd igen? Ska jag bli fortsatt diskriminerad av det enda stället som man ska få hjälp av? Dit våra skattepengar går för att vi ska få vård. Nej, jävla äckel är vad dom är! Jag kan inte ens koncentrera mig efter mitt samtal med min vårdcentral nu- jag ska skriva ett inlägg i detalj, ni kommer fatta! 

Försökte få recept på hostmedicin via onlineläkare, men de förskriver tydligen inte sånt 👎🏼 Förstår ni hur förnedrande det är för mig att fråga på min blogg eller instagram om nån har hostmedicin hemma som jag kan köpa!? Men vad fan ska man ta sig till då? Vad ska jag göra då? Jag blir helt desperat till slut ju, jag har varit helt sänkt och inte klarat av ett dugg, och varenda andetag hugger till för att jag har så ont i lungorna. Och det värsta är att när jag skrev det så hörde en kompis av sig för att hennes barn hade haft hosta så hon hade det hemma. Jag hade pratat med min vc som sa att läkaren skulle skriva ut recept dagen efter så jag kunde ge tillbaka det jag fick av M.

Jag budar hit en kvarts flaska hostmedicin med taxi för 800kr- så sänkt har jag varit! M skulle aldrig be om att få tillbaks det jag fick såklart, men tror ni inte att hennes barn som hade blivit bättre, fick hosta igen dagen efter!?? Så M skriver det till mig och frågar om hon kan hämta lite- och precis innan det hade jag jagat min vc som inte skrivit ut till mig som de skulle! Och jag får inte ens prata med min läkare utan hon ”hälsar” bara att hon inte skriver ut hostmedicin till mig 😡 så otroligt pinsamt för mig att behöva svara det till min vän. Och så ska hennes barn ligga hemma och hosta!? Så då behövde jag inte bara själv, utan vill självklart ge tillbaka till henne med! 

Så det går ju jävligt bra detta. Känner mig så uppgiven pga detta. Att det är  VÅRDEN som jag ska gå hemma och må skit och vara stressad! Min frustration över det här går inte att förklara i ord! Så jävla hopplöst alltså! Så, nu kör vi dagens övning och vänder på tanken. Det finns ju iallafall de som jobbar inom vården som bryr och engagerar sig och som hjäper många. Jag har väl bara inte haft tur nog att träffa dom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »