Okategoriserade

Nu vecka- Nu gör vi alla slut med stressen! 

Hej! Jsg har precis påbörjat min ”dygna-tid”. För det är den enda möjligheten för mig att komma i rätt rytm och tillbaka till mina rutiner. Innan denna helvetes-allergi drog igång så vaknade jag automatisk mellan 04.45 och 05.30 varje dag. Pigg och utvilad. Jag är verkligen en morgonmänniska, sedan blir det tyvärr att jag lätt vänder på dygnen när jag mår dåligt. Det går några nätter utan att jag kan somna, sedan förklarar jag i inlägget i förrgår varför jag får ro på natten.

Så nu jäklar! Nu ska jag stå detta dygn, har ju nu varit vaken sen 12.30 igår. Nu kör vi 💪🏼 Jag har ju bara legat ner och sovit jättemkt senaste veckorna så jag har ju inte gjort av med så mycket energi. Jag har redan tagit mina morgonmediciner och nu sitter jag på altanen med en kaffe och ser denna fina dag växa fram. Jag känner mig bättre från allergierna och starkare psykiskt. Så nu gör jag slut med dig stressen- jag kommer inte sakna dig!


👆🏼 Det är ju så, allt nytt som sker, kommer något annat ”nytts” slut. Haha svår översättning till svenska där, men ah ni fattar…hehe. Ibland får man bara acceptera att saker blir fel. Ett beslut man tog var kanske inte rätt, man litade på fel person, det man gjorde gick inte bra- men glöm aldrig att man alltid lär sig något av det man gör. Du kanske hade hamnat i samma situation om ett är ändå- nu sparar du dig och din framtid det, för allt man erfarar leder till lärdom och utveckling. Och man kommer förmodligen aldrig göra om samma misstag igen.


👆🏼 Är man inte där man vill vara i livet så borde det vara motiverande nog. Och jag kan säga såhär: Har du (och jag) kommit så långt att vi insett själva, och är medvetna om att vi inte är nöjd med vår livssituation- ja då har vi kommit en jäkla bra bit på vägen! Och vi måste påminna oss om att vi är på väg framåt, det är en process och vi är på G. Det finns så många som lever i förnekelse, som blir nöjda med att det bara är ”ok” eller ”sådär”. Vi har accepterat att vi inte är nöjda, och kan nu ta steget vidare framåt. Accepterar man inte att man ”misslyckats” med något, sin tillvaro, sitt jobb, boende, sin roll som förälder mm- ja då kan man inte förvänta sig en förbättring. 

👆🏼Jävligt klokt citat! Vi har fan överlevt till idag. Grattis till oss! För jag vet att jag inte är ensam med att haft det tufft, motgångar och ett dåligt mående. Vill avsluta tidigare stycke med att tillägga detta med ”misslyckande”. För tyvärr använde många ordet misslyckad och därmed känner skam och skuld inför att acceptera det. För ordet misslyckad är jävligt skamfyllt. Men saken är bara den: DU är INTE misslyckad för att du inte är nöjd, mår dåligt, är stressad, känner dig otillräcklig mm! Förstår du?? 

Du har kämpat och gjort ditt bästa, men den här gången blev det inte som du tänkt! Kanske omständigheter och yttre faktorer har påverkat? Och glöm heller inte att även ”att misslyckas” är ett resultat ‼️ Och ett resultat får man bara genom att man har testat, kämpat och försökt sitt bästa. Så fan vad duktig du är som gjort det! Starkt av dig, det finns så många som inte ens kämpar eller försöker. Nästa gång blir det bättre- det lovar jag! Så sluta skämmas och kom ut från skam-bubblan. Det är den enda chansen till att ta steget till ditt nya liv ❤

👆🏼 Det här citatet ska jag skriva upp och sätta på min badrumsspegel. För det här har varit mitt största issue senaste året. Förlorad självkänsla är inget att leka med- jag var (är) så jävla orolig och stressad om att alla ska tycka om mig. Äckligt mycket energi lägger jag på att hela tiden tänka på vad andra tycker och tänker. Och jag analyserar ALLT. Varför sa hon sa? Varför hade hon det tonläget? Varför frågade hon inte det? Varför skickade hon inget ❤:s i smset? Varför svarar dom inte? Men alltså TYRA!! 

Nu får jag och du som läser fan lugna oss! Vi måste sätta oss själva först på alla plan! Vi måste sluta lägga energi på vad andra tycker och tänker! Känna mer tillit till oss själva och tro på oss själva, för vi är bra människor med stora hjärtan! Så kan vi inte lova varandra att sluta bry oss så jävla mycket!? Och lägga den på den person som betyder mest och är viktigare för oss i livet = oss själva ✌🏼


👆🏼 Det här hör ihop med texten ovan. Våra hjärnor är smarta, men de vet inte om det vi tänker är sant eller en negativ påhittat tanke. Det är hjärnan som skickar signaler vidare till kroppen, som i sin tur reagerar på det vi tänker och känner. Ångest, hjärtklappning och stress uppstår från någonting. Och det är faktiskt från våra tankar. Kommer skriva jättemycket mer om just det här, har så himla mycket att skriva om det. För mycket handlar om att kunna kontrollera sina tankar och vända allt till ett positivt tänkande. Kommer ge er bra tips och övningar till det 👍🏼 

För tro fan att vi blir stressade om vi går runt och oroar oss för vad alla andra tycker och tänker? Katastroftänket tar ofta vid = vi tänker det värsta, och så är karusellen igång. Det ska vi jobba vidare med och jag ska skriva mycket om det här, för jag själv har nämligen fått jordens aha-upplevelse när jag lärde mig knep om att vända på tankar. För förstå att vi är stressade och mår dåligt över våra egna tankar!? Tankar vi tänker som kanske inte ens är sanna!? Vi förstorar upp saker, vi stressar över saker som ännu inte hänt, och vi tror att vi kan läsa andras tankar och vi mår dåligt på grund av att vi TÄNKER saker som vi har hittat på!? Fan vad sjuka i huvudet vi är alltså, va? 😂


👆🏼 Det sammanfattar detta inlägg rätt bra. 1. Vi gör nu slut med stressen. 2. Vi förstår att allt nytt som sker, kommer från ett avslut som vi någon gång påbörjade. 3. Vi håller med om att faktumet  av att vi vet om att vi inte är i en tillvaro vi trivs i- det är motiverande nog för oss att kämpa på! Och det är precis det vi gör när vi insett det- ett stort steg mot ett bättre liv är vad det är! 4. Vi har överlevt tills nu, och det är en klapp på axeln till mig och alla som mått dåligt och haft många motgångar. 5. Vi har bestämt att vi ska vara (och är) bra människor, men att vi inte ska ödsla massor av onödig tid och energi på att bevisa det hela tiden! 6. Det som tar över och styr våra tankar är det som kontrollerar och styr våra liv. Vi ska sluta med negativa påhittade ”eventuella” tankar omedelbart bums!!! 7. Sista citatet är bara så tänkvärt. Stunden när du känner att du bara vill ge upp, det är stunden som du måste försöka kämpa och pusha dig framåt mer än nånsin! Och även det här ska vi snacka mer om ❤

Hoppas ni gillar detta typ av inlägg, jag väljer ju nu att inte ha kommentarer, och jag känner verkligen att jag kan och vågar vara mer öppen och ärlig nu. Hoppas ni märker av det ☺️ Men jag saknar ju såklart att kommunicera med er, och på instagram uppdaterar jag och besvarar kommentarer hela tiden- nästan alla faktiskt. Dock varit dålig senaste veckan när jag varit så sänkt. Så vill ni skriva något till mig så kan ni kommentar eller skicka ett DM på instagram–> tyra_sjostedt 👏🏼 Ge mig jättegärna feedback om min blogg, text ocj inlägg.

Stor kram och ha en fin dag. Glöm inte bort att du bara är schizo när du börjar tänka dumma tankar som du inte har en aning om 😂 Haha alltså kan inte komma över att vi gör såhär mot oss själva, haha. Puss & Kram på er 😘

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »