Okategoriserade

Min hjälte och största förebild

Jag vill tillägna ett inlägg åt en av de mest fantastiska, varma, omtänksamma människorna jag träffat. Eva-Carin Kempe. Eva-Carin är min terapeut, min vän, och faktiskt en av de viktigaste personerna i mitt liv sedan 1,5 år tillbaka. Jag träffade Eva-Carin när jag var på Drawing Room behandlingshem där hon jobbar som instruktör i Medicinsk Yoga/Mindfulness. På behandlingshemmet stod 45 minuter meditation på schemat varje morgon. Jag var så skeptisk till den där meditationen, herregud, att bli väckt vid 07.00 för att gå och lägga sig på en madrass och blunda och andas!? Alltså va, kunde jag inte bara kunna få sova när jag äntligen somnat!? Idag så är jag så extremt tacksam för att meditationen stod på schemat, annars hade jag nog aldrig förstått grejen med det. Efter bara 5 dagar med daglig meditation så kändes det konstigt att inte meditera på helgen, så då gjorde jag det själv. Meditation läker hjärnan och kroppen, ger dig energi och återhämtning. Kommer skriva mer om det i andra inlägg.

Efter Drawing Room bokade jag in Eva-Carin för samtalsterapi. Och där och då började en lång resa som utvecklats till ett starkt band mellan oss. Jag vet med all säkerhet att jag ALDRIG stått där jag gör idag utan Eva-Carins vägledande och stöttande hand. När Eva-Carin dök upp på sjukhuset efter min olycka, och sa att hon var där som min vän, då bara brast allt, hon såg mig och förstod mig utan att behöva säga ett ord. Hon har alltid trott på mig, även i de mörkaste lägena när jag varit totalt under isen. När man är så hjälplös och maktlös i en situation så tappar man hoppet och tron om sig själv, så att ha någon vid sin sida som tror på en är väldigt väldigt viktigt. Jag kan till och med säga att det är viktigt och bra att ha en ”utomstående” som inte tillhör ens nära relationer, för då läggs inga känslor, värderingar och tyckande i historik och bakgrund.

Till alla er som söker en riktigt duktig terapeut med ett stort hjärta- här har ni Eva-Carins hemsida. Hon har sin mottagning i Norrköping och åker även runt till lite olika platser i Östergötland. Hon har också klasser med medicinsk yoga/meditation (exakt samma som jag gick) som jag rekommenderar. Att hitta rätt terapeut är inte lätt. Jag har gått till kanske….20 olika terapeuter/psykologer genom åren, men det var inte förens jag träffade Eva-Carin som jag förstod hur det ”bör” vara. Vill ni maila henne direkt om ni har några frågor till henne, eller boka tid, så gör ni det till [email protected]. Jag har, och kommer fortsätta gå till Eva-Carin i hela mitt liv. Något som jag vill påminna alla om är att man inte behöver vara i en depression eller kris för att gå till en terapeut. Man går dit för att utvecklas som människa, hitta verktyg och förhållningssätt till en bättre vardag. Jag önskar att alla kunde prioritera och investera i att gå till en coach, och att ni hittar ”er Eva-Carin” i livet 

Se den här fina filmen på 1,5 minut. Det här är fantastiska Eva-Carin. Hon har varit öppen med sin sjukdom MS som är en daglig kamp för henne. Styrkan hon har, den ger mig så mycket inspiration och motivation i mitt liv. Filmen ger mig styrka, den kommer jag se varje dag jag känner mig ledsen. Eva-Carin- om du läser det här så vill jag säga att du är ovärderlig för mig, du har ett sånt stort hjärta och det du gör för andra är det finaste man kan ge till någon. I love you! 

E-C är utbildad sjuksköterska, Samtalsterapeut, Mindfulnessinstruktör, Diplomerad akupuntör och massör, UGL-handledare, Coach, Yogaterapeut och lärare i MediYoga och MIMY instruktör Medicinsk Yoga/Mindfulness. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »