Tips / Utrustning

God morgon kära ni

Heeeej! Alltså ni anar inte hur KUL jag tycker det är att blogga igen och att få skriva igen! Jag känner verkligen hur det här har lyft hela mig och mitt mående. När jag stängde ner bloggen så fick jag sån trauma/kris kopplat till datorn, dels att jag blev utsatt för rätt tuffa drev av kränkningar och mobbning under tiden som jag låg på sjukhuset och satt i rullstol. Det tog enormt hårt på mig och jag fick uppleva sån ondska och hat vilket slet upp mig inifrån. Sen är min dator kopplad till jobb = påminnelse om hästar och allt jag förlorat (eftersom jag jobbar och driver ett ridsportsmärke). Och olyckan gjorde ju att jag förlorade ridningen – Mille –  som jag älskar så. Hela hästbiten och datornbiten påverkade mig så pass mycket att det blev ett stort trauma (ihop med mkt annat), så på ett halvår så har jag inte ens kunnat öppna min dator utan att få stor ångest/panikattack. Vilket har varit himla svårt då jag driver en webshop, företag, har personal och stora kunder som räknar med att jag ska vara uppkopplad och tillgänglig. Så att ha kommit förbi det steget att nu kunna öppna min dator och kunna skriva är ett jättestort steg i mitt tillfrisknande 

Jag vill verkligen kunna vara i stallet och börja rida igen. Jag vet att det är jättemånga frågetecken kring det, men jag kommer svara på allting. Just nu kan jag inte säga mer än att jag inte kan vara i stallet och rida, pga min posttraumatiska stress som påverkar hela mitt liv.  Stallet och hästarna var verkligen min frizon, och det är en livsstil som bygger på en del av hela sin identitet. Så att förlora den var ett stort trauma för mig. Idag kan jag inte gå till ett stall eller träffa en häst. Det är en jävla sorg som är obeskrivlig. Men jag jobbar på och mitt mående och allt vad det innebär med ptsd kämpar jag på med. Mitt mål är att kunna rida igen. Jag har ju trots allt min älskade Fleur kvar, och jag vill inget annat än att vara med henne. Men just nu kan jag inte hur mycket jag än vill. På fredag ska jag börja hos en psykoterapeut som utför EMDR som är en behandling för ptsd. EMDR är en förkortning av “Eye Movement Desensitization and Reprocessing”. Jag vet ännu inte så mycket om behandlingen mer än att man exponerar sina traumatiska minnen och att behandlingen baseras på ögonrörelser. Den har iallafall visat sig vara väldigt bra och jag är både rädd, spänd och förväntansfull.

Idag ska jag fortsätta min lugna morgon med jobb, meditation, promenad innan jag åker till kontoret. Har äntligen hamnat i jättebra rutiner sedan några veckor tillbaks, där jag går upp halv 6 varje morgon och är pigg. Har riktigt strikta rutiner i mitt liv nu som jag kan skriva mer om i ett annat inlägg. Morgonen och innan lunch är jag alltid hemma iallafall. Idag har jag möte med ett coolt företag som är duktiga på webdesign. Vi ska bygga om hela starrider.se nämligen. Och en timmas möte är det enda ”stora” som händer idag. Jag får inte planera in mer hur mycket jag än vill. Håller hårt på min livsförändring och mitt mål, som är att komma tillbaks helt efter olyckan, kunna rida och leva ett normalt liv igen ♥

Ha en fin dag så hörs vi, dagens tänkvärda ord från mig är: Nu är det DU som avgör hur den här dagen kommer bli. Den här dagen kommer aldrig igen. Det är här och nu, idag. Denna dag är unik för du kommer aldrig mer i ditt liv få uppleva det som händer idag, det du gör idag eller det som sägs idag. Allt som hände igår är inget som någonsin kommer gå att göra något åt. Gårdagen är redan förbi, och man kan aldrig få en bättre dag om man tänker på gårdagen. Så se till att fokusera på idag. Den här dagen kommer aldrig igen så se till att den räknas. Alla dagar må inte vara bra, men det finns något i varje dag som är bra  (Oj, jag kanske borde satsa på att bli poet!? Haha…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »