Okategoriserade

Verktyg och mallar för en Livsinventering

Hej på er, hoppas ni alla mår bra. Jag har verkligen varit halvdöd sedan torsdagen jag spelade in hos Malou…herregud vad svårt det är att inse att jag inte är som vanligt, att en sån sak som att hålla igång en hel dag kommer ”förstöra” några kommande dagar. Det är precis som att bli bakis. Dagen jag är igång och gör något stort = festnatten. Dagen efter är man nästan onykter fortfarande och är bara allmänt dålig, och dag 2 när alkoholen gått ur är man helt förstörd. Sedan tar det några dagar att återhämta sig. Jag vet inte om ni alla som läser har samma sorts mönster gällande en festkväll, jag hade inte så förr, men nu när jag är 31 år så är det många dagar som försvinner om jag festar, haha. Jag har inte druckit alkohol på säkert 1 år, och då var det en gång det året, jag tycker det är så himla tråkigt att få alla dagar förstörda efteråt, det är liksom inte värt det.

Jag är kvar i Stockholm men kommer åka hem idag. Har mycket jobb att ta tag i nu när jag varit borta några dagar. Det ska bli jätteskönt att komma hem, har saknat mina katter så. De har haft kattvakt såklart, men de kommer bli så glada när jag kommer hem nu. Känns skönt att komma in i mina vanliga rutiner igen. 

Här har jag gjort några mallar till er. Det är mallar som man fyller i…en gång i halvåret, var tredje månad eller varje år- helt vad man känner för. Alla mallar ser likadana ut, men det är olika rubriker och kategorier. Alla mallar har en kategori från de ”kategorier” som är viktigaste i livet. Kosten, familjen, vänner, kärlek, arbete/sysselsättningen man har, ekonomin, motion, fritid och hobby, vila, sömn och laster. Om ni undrar vad laster är så är det allt som man gör som man vet kanske inte är riktigt bra för en…. te x socker, alkohol, tabletter, spel eller te x rökning- ja alla laster man har helt enkelt…

Jag har gjort länkar här under så att ni kan skriva ut dessa mallar och fylla i själva. Det är viktigt att vara helt ärligt med sina svar. Här får man rannsaka alla delar i livet, skriva ner hur det ser ut i dagsläget, vad man önskar ha för läge, sina mål, delmål, hinder på vägen, saker som man oroar sig för inför en förändring och hur man ska agera och göra för att nå sitt mål.

Poängen med den här uppgiften är att få lite koll på sitt nuläge i livet. Tänka till och verkligen rannsaka sig själv, är jag nöjd med hur jag har det idag? Sedan kommer jag ge er fortsatta mallar till hur man kan jobba med att nå sina mål. Hoppas ni tycker detta är något kul, jag gör dessa mallar för min egen del i första hand, sedan delar jag mer än gärna av mig om ni gillar det här.

Ps. Nu går det att kommentera, så lämna gärna en kommentar om vad ni tycker om såna här inlägg. kram

LIVSINVENTERING DEL 1- KOST

LIVSINVENTERING DEL 2- FAMILJ

LIVSINVENTERING DEL 3- VÄNNER

LIVSINVENTERING DEL 4- KÄRLEK

LIVSINVENTERING DEL 5- ARBETE/SYSSELSÄTTNING

LIVSINVENTERING DEL 6- EKONOMI

LIVSINVENTERING DEL 7- MOTION

LIVSINVENTERING DEL 8- FRITID/HOBBY

LIVSINVENTERING DEL 9- VILA

LIVSINVENTERING DEL 10- SÖMN

LIVSINVENTERING DEL 11- LASTER

 

Detta är bara en bild som visar alla mallar jag gjort. Klicka på länkarna ovan så kommer ni till sidan där ni kan högerklicka och spara ner en stor utskriftsvänlig version 🙂

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »