Okategoriserade

Kommer min nya blogg passa dig?

1

 Kotten och jag tackar från botten av våra hjärtan för allt ert stöd, kommentarer och pepp 

Hej. Det är JÄTTESVÅRT hur man ska börja ett inlägg efter så lång tid… liksom efter 8 månader. Jag har bloggat typ varje dag i mitt vuxna liv, så för mig har det här med avbrottet från sociala medier varit konstigt och känsloladdat, men idag ser jag att det är det bästa jag gjort i mitt liv. Jag förstår om det finns många frågor, men mycket kommer att besvaras tids nog. Jag hoppas verkligen att alla respekterar det

Hoppas ni gillade min intervju hos Malou, där fick ni kanske lite mer inblick i allt som hänt (i väldigt stora och korta drag). Men det har varit nästan overkligt mycket motgångar för mig senaste åren. Jag bearbetar fortfarande allt som hänt mig och att varje dag fortfarande är en kamp för mig. Men som jag säger hos Malou- kan jag på något sätt använda allt som jag lärt mig och om jag kan hjälpa, motivera eller inspirera en enda människor via min blogg som är det värt allt för mig.

Tidigare så har jag skrivit väldigt mycket om hästar, outfits och hej och hå ni vet… Idag kommer det bloggen lite annorlunda ut. Jag kommer dela med mig av allt jag fått erfara och lärt mig. Idag finns det ju en uppsjö av bra bloggar där man kan hämta olika sorters inspiration med proffsiga bilder och de senaste trenderna. Jag kommer fokusera väldigt mycket på något som jag är bra på och har mycket kunskap i- nämligen psykisk ohälsa. Självklart kommer ni få följa mitt liv och vad jag gör också, men räkna inte med 4 inlägg varje dag och förvänta er inte att ni kommer få ta del av allt som händer och sker.

Jag ska verkligen försöka ge er konkreta verktyg, mallar att fylla i, övningar – ja men allt sånt som hade sparat mig så mycket tid om jag hade fått de tipsen för några år sedan. Jag har gjort många egna mallar och övningar som jag gör varje dag för att hitta ett mer njutfullt och rofyllt liv. Jag tränar dagligen på att vara i nuet, alltså att vara närvarande. Jag strävar hela tiden efter att må bättre och få känna mig lycklig, och det är svårt idag, vårt samhälle är inte anpassat efter att vi inte längre har en rimlig chans att känna oss nöjda och tillräckliga.

Men vi kan göra det enkelt. Om ni är nya här så kan vi göra såhär, för att veta om du kommer ha nytta av min blogg så ber jag dig svara på några frågor.  Så var helt ärlig mot dig själv, det är bara du som läser och ingen annan vet ditt svar, du svarar på i dina tankar. Frågorna lyder:

Känner du dig otillräcklig och att du aldrig hinner med det du vill?

Känner du skuld till din familj el vänner för att du inte räcker till?

Tycker du att saker som förr var kul inte alls känns lika kul idag?

Kan du vara rastlös men ändå inte få något gjort?

Har du tusen saker på din to do som bara blir längre och längre för var dag?

Känns enkla vardagssaker som du inte tyckte var svårt förr, svårt och jobbig idag?

Skjuter du upp saker?

Känner du dig ofta till besvär och som en börda, och är en sån som inte skulle fråga någon om hjälp pga det?

Försöker du hålla en annan fasad utåt än hur du egentligen mår?

Är du en sån som hört o läst om psykisk ohälsa men tänker att det aldrig skulle hända dig?

Tänker du att du kommer klara dig själv, att det bara är att köra på ”så löser sig allt?

Blir du ofta besviken på dig själv för att du planerat saker som du tillslut inte orkar med?

Drar du vita lögner eller ljuger för dina vänner/familj för att komma undan från saker som du inte orkar med?

Har ditt mående o humör gått ut över relationer, hobbys, jobb?

Är du sån som vet vad du borde göra för att må bättre, men inte vilken ände du ska börja i?

Känner du att du inte riktigt har något att vara olycklig för över- men ändå känner du meningslöshet?

Har du svarat JA på TRE frågor eller fler- ja då tror jag verkligen att jag kan få dela med mig av något som du kan ha nytta av. Dessa frågor är frågor som är situationer och känslor som jag själv gått igenom och känner igen, och jag har inte tagit dessa påståenden från någon faktabaserad mall, utan enbart utgått ifrån hur jag själv kände. Och jag har varit utbränd, deprimerad, haft ångest, varit stressad, har posttraumatisk stress, gått igenom missbruk mm- allt som är självklara ”diagnoser” på en psykisk ohälsa.

Alla JA-svar på dessa frågor är sånt som tär på dig, och de känslorna tar verkligen skada på dig själv, ditt mående, ditt liv och de relationer som du har i ditt liv. Det är ALDRIG försent att göra en förändring och komma ifrån en sämre psykisk ohälsa. Innan tänkte jag (precis som de flesta fördomarna är) att utbrända människor var lata människor som inte orkade jobba och som ville ha bidrag. Det finns så många fördomar. Jag tänkte att det var rent bullshit, att det aaaaaldrig någonsin skulle hända mig- jag som är både stark, driven och smart. Det var bara att ”rycka upp mig och ta tag i mitt liv”. Tills jag hamnade där själv.

I nästa inlägg kommer jag lägga upp en liten livsinventerings-mall som du kan använda för att se hur det ser ut i ditt liv idag. Det är skitkul att göra det. Och jag vill verkligen poängtera att man absolut inte behöver må dåligt för att få ut något av mina verktyg- utan precis som alla säger….man borde gå i terapi själv, eller med sin partner- INNAN någonting dåligt händer. Man kan ALLTID utvecklas som människa, lära sig saker, förstå sina egna beteenden och faktiskt få ut mycket mer av livet.

Hoppas ni kikar tillbaks lite senare och är nyfikna på att inventera era egna liv 

Ps. Jag vet inte om kommentarer fungerar, det har även hänt mycket på min portal (som ni ser en ny design), och eftersom jag varit borta så länge så vet jag inte riktigt om allt stämmer. Vi får se. Om inte så har jag redan mailat dom. Kommer göra om alla kategorier och anpassa bloggen efter det jag numera kommer blogga om. 

Translate »