Allmän pepp om livet

Tisdag kväll…

Hej! *Varning för bok*. Vill ni läsa en blogg så få ni tyvärr byta domän 😉 Hoppas ni har lite överseende med dessa två dagar med dålig updates, men det är för att jag haft typ kaos här, haha :S Det känns som att det varit saker hela tiden, dagarna bara springer iväg och de har gått otroligt fort.  Det är jobb, besök, träning, vårdplanering, har varit i stallet 2 dagar i rad och så. Men efter en satansfylld helg av smärta så har jag inte haft lika ont igår och idag och då har jag känt mig jättebra i veckan jämförelsevis med helgen. Tänkte att jag skulle kunna fördela inläggen lite såhär när jag skriver om dagen, vad tycker om det? Bra eller anus? Då kan ju de som vill läsa om vissa saker se tydligt och hoppa över det ni inte vill läsa om?

Mående och kroppsligt:

Allt blir sån enorm skillnad när jag inte har sån hög smärtgrad. När man inte kan röra sig pga smärta eller kräks pga smärta, då förstörs ju i princip allt i livet och hela dagen. Nu har jag te x jätteont i högerarmen, den stålar när rör mig det minsta och värker när jag inte rör den, men det är ”överenskomligt”. Och sen: JAG FÅR ÅKA HEM IMORGON!!! Efter 17 dagar på sjukhus så får jag äntligen komma hem till mitt egna hus, till min underbara pojkvän och till mina älsklingar (Findus och Baghera). Kotten är ju i Skåne hos gammalhusse och tillbringar dagarna med hans stora kärlek Mimmi, så han kommer senare eftersom ha kräver ganska mycket mer än katterna, som jag inte kan ge honom just i dagsläget.

Det känns både underbart men nervöst och läskigt. Här är jag omringad av sköterskor och om något händer så finns någon här. Nu ska jag klara mig helt ensam, klara av att gå igenom bakslag som jag vet kommer komma. Här lever man i en sorts bubbla, allt kommer nog komma ifatt mig när jag kommer hem, och det skrämmer mig lite. Att jag kommer hem och verkligen får leva såhär nu i mitt eget hem, i mitt normala liv. Och när jag kommer inse att detta inte är en bubbla som går över när jag kommer hem från sjukhuset- då kommer det nog komma ett rejält bakslag psykiskt…jag ska absolut inte gå och tänka så och förvänta mig det, men vi pratar mycket här om saker som kan hända och hur man ska hantera det.

Så min plan är nu att jag ska vara hemma i en vecka. Under den veckan kommer jag leva en hel del på glädjen att vara hemma, få göra som jag vill (inom väldigt tighta gränser då), få vara med Andreas och katterna. Sedan åker jag ner till mitt smultronställe i Sverige- Simrishamn, där vi har hus och där mamma och pappa är nu med hundarna. Jag älskar verkligen att vara där och mår så otroligt bra av det, så då gör jag ett miljöombyte och åker dit, träffar mamma pappa och min KOTTE som jag inte ens kan förklara i ord över hur mycket jag saknar!!! Sedan får vi se, när jag åker hem därifrån så följer iallafall Kotten med hem 🙂 Sen tar vi det därifrån 🙂

Puss till er ALLA där ute som är så fina människor, som ger mig eller andra som ni inte känner stöd och pepp. Bara en liten kommentar eller ett litet ord kan betyda allt för en annan människa 

img_1482-1img_1483-1

.

Häst:

Nu har jag ju bästa Amanda som är min medryttare sedan några veckor tillbaka och som rider ut Mille 2 gånger i veckan. Sedan har en av mina bästa vänner Malin, och tjejerna i stallet hjälpt mig att hålla igång Mille. Är så otroligt tacksam för det  Och de har ju ställt upp nu för mig, de har egna hästar, barn, jobb mm så jag har letat efter nån som kan trimma och rida honom kontinuerligt. Men han är grymt svår att rida ihop alltså, så därför har jag letat efter någon som kan ta över trimningen och lite teknikhoppning under tiden jag är dålig så att han inte sackar efter. Malin som ändå är jätteduktig och har en skitfin dressyrhäst som hon tränar och tävlar aktivt med sa att hon tyckte Mille var typ det svåraste hon suttit på, att det knappt går att få honom i varken form eller lösgjord… Hon fick sig en smärre chock och bah VAD ÄR DET HÄR!???

Btw så hoppade jag hennes dressyrhäst Sylve den lördagen när det gick så bra, efter tävlingen..och när man sätter sig på den hästen så får man sig en smärre chock fast åt andra hållet, haha. Typ en dröm, så sjukt välriden, dansar fram och bara går där och stampar av med alla ben så att sanden flyr. Så sätter man sig på Mille, nästan samma känsla som att sätta sig på Dario efter han stått på ridskola i några år, haha. Eller som att rida på en elefant, om man nu gjort det någon gång (ja har det inte men jag kan tänka mig känslan)… Näe, Millllleeeee…. han är världen bästa häst, bara man lär sig förstå sig på honom och det gör ju jag nu  

Haha som när Annica fick testa honom, hon fattade iiiingenting, hon var helt genomsvett efter några varv och Mille sprang med huvudet rakt upp och var 7 meter lång och vad hon är försökte med så hände ingenting…och hon blev också jättechockad eftersom det ser så enkelt och lätt ut när jag rider honom. Hon har ju ridit alla mina tidigare hästar jättebra, men Mille är så långt ifrån allt annat jag haft alltså. Men, utan att ta orden ifrån munnen på vissa av er som nu sitter och tänker att jag tror jag är värsta proffset, så kan jag ju förebygga en del såna kommentarer och ligga steget före genom säga att det var EXAKT så jag också kände, tyckte och tänkte första gången jag red Mille också, haha. Jag var lika chockad som alla andra, haha….

Jag trodde det var ett jävla skämt…att dom gett mig fel häst!? Jag började till och med hoppa redan efter 10 minuter för att det var pinsamt för att han gick i så sjukt ful och fel form, oavsett vad jag än gjorde!? Och är det nått jag skryta med öppet så är det att jag iallafall har en jävligt stark rumpa och starka ben (och bål…och rygg haha)- och när jag la på ben så hände INGENTING!? När jag tog i tyglarna hände ingenting…när jag försökte böja hände, dadaaaa: ingenting. La på skänkel: ingenting…ja ni hajar…. Det tog så otroligt lång tid innan jag förstod hur jag skulle rida Mille, vad som krävs och hur jag skulle göra. Och från då och nu så vet ni ju vilken skillnad det blivit. Om ni missat hur han såg ut när jag provred i Belgien, VS efter några veckor så finns en video här.  

Men för att komma till sak, så hade jag en tjej som heter Frida i tankarna direkt när jag bestämde mig för att någon ska trimma honom och hoppa honom. Och det var jättekul för hon hade tänkt samma sak och mailat till mig. Så igår red hon honom inne i ridhuset och idag på utebanan på Smedby. Var så KUL att vara där, även Malin var där och det var jättekul att träffa henne igen (Många Malin nu, men Malin som  jobbade hos mig förr och hon tränade mig massor då och det var även hon som gjorde Joe till en häst;). Så var Andres med, Malins kille och Fridas mamma och det var jättekul! Det gick jättebra. Frida är superduktig och talangfull och det blev några jättefina språng på slutet! Så henne kommer ni få höra och se mer om och jag kommer vara med så mycket jag kan och hjälpa till med träning och upplägg 😀

Haha Mille var nog liiiite trött men väldigt nöjd efter att få hoppa lite 🙂 Som tur är så får våra hästar stå inne nu på dagarna när det är sån sjuk värme, sen släpper vi ut dom på kvällen så de får gå ute på natten istället.


.

Jobb:

Haft många samtal/möten med timmars jobb och to do med de som jobbar på Star rider och ja har själv jobbat med inköp och ordrar, samt allt inför HKMs höstkatalog ska snart vara klart. Deras katalog går ut till flera tusen butiker i hela världen så det har varit enormt mycket jobb med det, mer än de flesta nog kan förstå :S Vi har fått upp lite coola bra nyheter idag. Och under veckan ska det lanseras ännu fler saker och jag håller verkligen på att jobba upp ett bra system för nyheter/kampanjen med mera.

Kan tipsa om VÄRLDENS smartaste sak. Alltså detta är så smart att jag nästan blir förbannad för att jag inte upptäckt detta tidigare för det har aaaaalllttiiiiid varit ett problem för mig. Kolla in den där skrapan. Alltså lyssna: I den där skrapan så ligger det en svamp. Så man öppnar först locket på baksidan av skrapan, och så häller man schampo (ja, jag vet att schampo stavas med ett o men tydligen inte den som la upp produkten, ska fixas asap imorn bitti ;)… och när man hällt i schampo på svampen så stänger man locket. Sen är det ett litet hål på locket- och där fyller man på med vatten. OCH, sedan så är det små hål ut i varje ”tagg” eller ”plupp” så där fördelas schampo och vatten ut- så man kan alltså schamponera hela hästens päls och verkligen komma åt- hela hästen på några minuter!?

HUR många gånger har man inte stått med en svamp, tömt typ halva schampoflaskan för att svampen måste göras ren, sen står man där med sina naglar för att schampot hamnar på en fläck på hästens päls, schampot vägrar fördelas ut ordentligt och ens naglar går av typ för att man försöker komma åt smutsen… ALLA PROBLEM LÖSTA: DADAAAAA!!!!

starrider.se finns dessa till försäljning nu! För enbart 59 spänn så blir alla dessa problem lösta för resten av livet!!! Och ja- detta är ett reklaminlägg av dess like!

s2 s1

23 svar till “Tisdag kväll…

 1. Sydney skriver:

  Vilken bra uppdelning på ditt inlägg – så här får du jättegärna fortsätta, det blev supertydligt och lagom under varje rubrik. Härligt att du får komma hem, det kommer gå galant! 🙂

 2. Bea skriver:

  Håller med om att uppdelningen av inläggen var en bra idé, lätt att hänga med i svängarna 🙂

 3. Jennifer skriver:

  Den där behöver jag! Vit häst som inte gillar att bli badad… Har köpt andra varianter på en sån där borste med schampo i förut, men de har inte varit så bra. Så håller tummarna för den här, har redan beställt! 🙂

 4. Beatrice skriver:

  Jag gillade också upplägget! Lycka till med hemgången <3

 5. Elin skriver:

  Eller så blandar man schampo i en hink med ljummet vatten och applicerar på hästen med en skurborste, så gör alltid jag. 🙂

  Vad kul att du verkar må lite bättre och lite gladare nu, och att du hittat en bra ryttare tills du är tillbaka i sadeln 🙂

 6. Malin skriver:

  Jag har läst din blogg i flera år men inte kommenterat tidigare. Men nu måste jag bara skicka en peppande rad! Du är en av de starkaste människor jag någonsin ”mött” (ja fast bara här på nätet alltså 🙂 och du kommer klara det här galant! Ge inte upp! Jag är övertygad om att du kommer återhämta dig helt och komma tillbaka ÄNNU starkare än förut. Stor krya på dig-kram!

 7. Carro skriver:

  Finns det en film från olyckan/kraschen?
  Kämpa på med rehabiliteringen av frakturerna och musklerna, hejar på dej att du ska bli bra fortare än vad som är preliminärt! Heja heja 😀

 8. Denize skriver:

  Gillade också upplägget och styrke kramar till dig❤️❤️ Det kommer gå galant att komma hem 😘

 9. Josefine skriver:

  Upplägget var toppenbra!!! 👍😃 men jag tror att schampoo stavas med två o hahaha 🙈😛

  1. En annan skriver:

   Ehh, nej schampo stavas med ett o enligt Svenska Akademiens ordbok.

 10. Rebecka skriver:

  Härligt med din genuina medkänsla 😊

 11. Rebecka skriver:

  Du har sålt flure (eller skickat honom vidare va?) 🙂 men någon jag följer är Cornelia & du sålde corven till henne eller hur varför & vad var tanken bakom de hela ?:) hon ser ut att ha blivit super fin & kommer gå långt – det har du sagt sen dag 1, eller hur!! 🙂 grattis på det!

  Så mina tankar snurrar lite vad hände med flure & vad var hela tanken om korvis med försäljning till Cornelia ? Har ni någon speciell relation idag eller? 🙂

 12. Mari skriver:

  Lycka till Tyra , efter regn kommer solsken.
  Du ska se det kommer bli bra även om det tar tid .Var rädd om dig 😊

 13. Veronica skriver:

  ÅÅÅH! kände på mig att det var kotten jag träffade med min lilla prins. Mimmi bara skällde medan kotten & min hund blev halvt bästisar <3 han är så himla fin!!

 14. Kajsa skriver:

  Största skillnaden tycker jag är att du rider grymt mycket bättre i klippet här hemma. Helt plötsligt är ju hästen framme för skänkeln med fint stöd i munnen och trampar på med bakbenen! Man är väl alltid lite försiktig första gången man rider en häst och det syns. Tycker det ser jättefint ut i sista klippet och din sits och handhållning är mycket bättre! Häftig häst 🙂

  Och till er som kommenterar att han ser halt ut för att han tappar bakbenen och slänger med huvudet: Det är mycket möjligt att han gör så för att han vid de första klippen inte var just framme för skänkeln. Många hästar som tappar bakbenen då och slänger med huvudet om de inte får stöd att suga tag i bettet.

  Härligt också att höra att du mår bättre och får komma hem!!

  1. Kajsa skriver:

   Vill också lägga till att en gramantygel kan vara ett riktigt bra hjälpmedel både för ryttare och häst om den används rätt. Alltså för att hjälpa hästen till ett stöd i munnen eller hjälpa den komma lägre ner i form. För ryttare som har svårt att hålla ett jämnt stilla stöd i handen kan gramantygeln vara en hjälp påvägen, många hästar mår bättre av en gramantygel med stöd än en hand/tygel som glappar ojämnt i hästens mun. Tror du hade kunnat vara hjälpt av en gramantygel någon gång då och då för att få ner honom i lite lägre form ibland men ändå ”tvinga” honom att trampa på med bakbenen. En korrekt använd gramantygel är aldrig sträckt när hästen går iform utan fungerar endast som ett stöd för att få hästen till rätt form.

   Gramantygeln ska dock INTE användas för att få upp hästen i en hög felaktig form för syns skull. Och inte heller användas vid varje ridpass oavsett vad den används för.

 15. Jag! skriver:

  Hej tyra! hoppas du mår bättre, ett brutet bäcken låter inte så jävla roligt… Kan inte du försöka få röntgenbilderna så man kan få se hur ditt bäcken såg ut efter att du brutit det? Vore superintressant för är jättenyfiken på hur det är brutet!! kram

 16. Karin skriver:

  Tyra – Tycker faktiskt INTE att du ska lägga upp dina röntgenplåtar. Känns inte alls normalt och tycker att folk är allt bra märkliga som efterfrågar detta. Kommer bara att bli massa sk. ”expert ” utlåtande från människor som förvisso kanske jobbar inom vården, men absoult inte är läkare med kompetens att bedömma dina plåtar. Finns mycket som jag inte håller med dig angående, men folk har en tendens att spåra ur på din blogg…..Ja, jag vet inte, men rent spontant tycker jag att du ska släppa hela grejen med röntgenplåtarna och fokusera på ngt som ger bättre energi både till dig själv och till dina läsare. xx

  1. Tyra skriver:

   Karin. Tack för din kommentar- jag uppskattar den verkligen! Jag förstår hur du menar… Jag vill bara ge alla en smäll tillbaka som håller på att hetsar och hatar för att de tydligen då inte tror att jag har en fraktur (varför i helvete någon ens skulle hitta på en sån grej och inte kunna rida på ett halvår liksom)… Jag blir så jävla förbannad på hur folk kan bete sig, och att de kan påstå saker som de inte har en enda j*kla aning om. Och många kommer dessutom hit, utan att följa min blogg, veta vem jag är eller vad som hänt, och bara lämnar av sig någon elak eller dryg kommentar för att de har läst nått på en skvallerblogg att jag ljuger och hittar på massa saker…och att det finns såna ynkryggar som är så ryggradslösa och ens kan gå på en människa i den här situation (eller över huvud taget men extra mkt just nu), det är så otroligt vidrigt att man blir helt mörkrädd! Och pga det så vill man bara: HÄR, så kan alla krypa tillbaka med sina vidriga svansar mellan benen och skämmas! Men vi får se, jag har bestämt mig för att vänta tills jag får hem min journal så kan jag lägga upp den istället, vi får se vad jag bestämmer mig för men jag bestämmer mig för att vänta tills den kommer i veckan iallafall. Kram

   1. Rebecka skriver:

    Du har INGET att bevisa för NÅGON! Det blir bara destruktivt och dom personerna du pratar om dom du vill visa detta för är inga värda att läsa tid på och dessa förtjänar inte den uppmärksamheten och bekräftelsen. Strunta i röntge bilderna och fokusera på alla stöttande läsare istället. Låt dem hålla på för oavsett vad du säger och vilka bevis du lägger fram så kommer de hitta något nytt att gnälla över!

 17. Linn skriver:

  Hej!

  Har skrivit om din blogg här: http://nouw.com/prinsessa/-4-bloggar-jag-foljer-26222439

  Hoppas du kikar in!

  Kram Linn

 18. Hmm skriver:

  Bra upplägg 🙂

 19. Anita skriver:

  Den där borsten kanske vore något..!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »