Okategoriserade

Busy Monday…

Hej! Vet inte var denna dagen tog vägen? 😱 Jag såg försig till 11, hade en riktigt jobb ikväll igår, kräktes av smärtan halva natten så det var riktigt tufft 😷 Men idag har smärtan varit bättre än i helgen, även det om gör ont så har det inte varit olidligt och det gör ju allt mycket enklare:)

Så idag har jag haft några timmars möte med Angelica som jobbar hos mig (och blivit en god vän efter åren:) Vi har planerat veckan och gjort all to do:s för veckan mm. Imorgon kommer det upp en mängd nyheter på Star Rider och efter det så kommer det kontinuerligt upp nyheter. Är sjukt nöjd med mina inköp 👏🏼

På kvällen så var jag i stallet igen och kände mig så lycklig. Självklart för att träffa Mille och bara vara i stallet och hänga lite och träffa dom där, sen kom min fina vän Hanna dit och så var Andreas med 🙂 Vi var där för att Frida, en tjej som jag känner och som är superduktig på att rida skulle provrida Mille. Hon ska hjälpa mig massor med Mille nu när jag är dålig. Ska skriva mer om det sen:) Imorgon ska hon testa och hoppa honom så jag ska dit igen och jag längtar redan ❤️ Självklart är det också extremt jobbigt eftersom jag är så avundsjuk och också vill kunna rida:( Jag MÅSTE sluta tänka så och jag får bara inte börja låta negativa tankar ta över…

Imorgon bitti har jag vårdplanering. Ska träffa några från kommunen eftersom jag behöver hemtjänst… Man kan ändå inte låta bli att skratta… De bokar in möte med en Tyra som ska ha hemtjänst…undra om dom tror att jag är 85 eller 90 år gammal 😂 Hoppas det går bra, vi hörs imorgon, kram

17 svar till “Busy Monday…

 1. Kristina skriver:

  Hej,
  Jag har haft hemtjänst, i 11 år, sedan jag var 32 år pga avancerade skador efter en seriekrock.
  En del förvånade hemtjänstpersonal har dykt upp under årens lopp.
  Några tips inför mötet; tänk igenom vad du behöver hjälp med, skriv en lista med alla olika moment t.ex borsta hår, inköp, städning, hjälp med mat, tvätt, gå ut med sopor, ta sig upp ur säng mm.
  Be sedan läkaren skriva ett intyg på de sysslor och den hjälp du måste ha för att kunna klara dig och så att du kan använda den energi du har till din rehabilitering/sjukgymnastik. Ibland efterfrågas intyg från arbetsterapeut.
  Tyvärr har kommuner blivit mycket hårdare i sin bedömning under de senaste åren. Hoppas att du får en vettig handläggare och får den hjälp du behöver.
  Man kan numera välja hemtjänstföretag (i alla fall där jag bor). Min erfarenhet är att de större bolagen är det mer strul med, olika personer var gång nästan, information tappas på vägen, ingen tar ansvar. Med ett mindre privat bolag där det är en bra chef fungerar verksamheten bättre. Man glöms inte bort och personalen kommer när den ska och har ett bra bemötande.
  Kämpa på! Kram

  1. Kristina skriver:

   Vilken bra kommentar!! Tänk vad mycket bra info alla människor sitter på därute som man själv inte har en aning om eller tanke på för att man inte varit i den sitsen själv.
   Tumme upp för dig!

  2. lillgammal skriver:

   Superbra sammanfattat 🙂

  3. Tyra skriver:

   Kristina- tack snälla för tipsen <3

 2. Becca skriver:

  Hej jag undrar om du har bilder på dina röntgenbilder, jag är så väldigt nyfiken att se de då jag pluggar till röntgensjuksköterska. Samt hur upplevde du röntgen behandlade dig när du kom in på sjukhuset?

  1. Tyra skriver:

   Becca- Ja jag har fått dom :)Tänkte lägga upp dom här, alternativt en video där jag kan visa och förklara lite 🙂 Jag minns ingenting från röntgen, mer än att det var den värsta smärtan jag upplevt eftersom de var tvugna att vrida och vända på mig och lägga under saker under mig för att komma åt och det gjorde så sjukt satans ont 🙁 Men håll utkik på bloggen 🙂 Stor kram, gud vilket spännande jobb!

   1. Anna skriver:

    Vill gärna se bilderna. Vad är det för slags röntgen?
    Hur tänker du kring smärtan, smärtlindring och ditt beroende av opiater? Hur har du blivit bemött av sjukvårdspersonal angående detta?

    1. Tyra skriver:

     Anna- Ja du, jag frågade inte direkt vad det var för röntgen när jag låg där och kved haha… Jag vet inte vad jag tänker om smärtan, och jag vet helt ärligt inte vad det är för fråga ens? Och ang smärtlindring och mitt FÖRE DETTA beroende menar du? Jag tänker inte mer än att jag inte har något val just nu, och så är det bara. Jag fick äta samma smärtlindring när jag skadade min fot för ett tag sedan, det gick väldigt bra att äta dom i 2 veckor, och sedan när det inte gjorde ont i foten längre så slutade jag äta dom utan problem. Så det kommer jag klara utan problem, det är jag övertygad om! Men om andra inte är det så är det som det är, spelar ingen roll vad jag skriver så därför kommer jag inte lägga någon energi på att besvara alla dessa frågor om att jag äter smärtlindring, just nu har jag inget val och det är så det är:/

     1. Anna skriver:

      Jag menar såklart att du ska ta smärtlindring om du behöver, det är självklart. All personal i vården tycker tyvärr inte det, och dem är det inte särskilt trevligt att råka ut för.

      Efter att du skadat nacken när du ramlat av hästen fick du ju starka värktabletter som du sedan blev fast i ett beroende av – igen. Det var efter du varit på rehab första gången. Du kunde sen inte sluta med tabletterna fast smärtan upphört. Det finns ju många sorters smärtlindring och alla är ju inte beroendeframkallande, har du frågat läkarna om det? Finns ju tex även värmedyna, TENS-apparat osv.

      När du skadat nacken varnade läsare dig att vara uppmärksam på risken med att ta samma tabletter igen, men du svarade bara att ”det inte är alls på samma sätt nu”. Sen blev du beroende igen, så frågan om hur du ser på att ta samma eller liknande tabletter igen är ju inte alls så konstig?

 3. Andrea skriver:

  Hehe de kommer nog tänka : ”himla fräsch 80-åring vi var hos..”

  1. Madeleine skriver:

   haha 🙂

 4. Sara skriver:

  Några sommarvikarier som säger så där vill jag också se ut när jag e 80…

 5. Linn skriver:

  Det kommer säkert gå bra med hemtjänsten! Tänker på dig och önskar dig lycka till! <3

  Undrar hur du ska göra med Mille under tiden du tillfrisknar?

  http://krigarprinsessan.se

 6. lillgammal skriver:

  De är mer vana än man tror 🙂
  Vi är (tyvärr) flera yngre som har kroniska åkommor som ställer till det tex

  http://www.lillgammal.se

 7. Elin skriver:

  Jag har jobbat tre år i hemtjänsten. Under dessa år har jag varje dag kommit till jobbet och gjort mitt allra bästa för att tillgodose mina kunders behov. Jag försöker alltid göra det lilla extra för alla jag hjälper, se till deras behov utanför det som är beslutat, och stanna lite längre hos de som varit ledsna, ensamma och behövt lite extra stöd.

  Jag har många kollegor som är helt fantastiska i sina möten med kunder. De gör omöjliga uppgifter fast de inte har tid, och hinner ändå vara glada, städa av lite, trösta den ledsne och finnas för alla. Det gör mig ont att läsa kommentarer från många här, om hur dålig hemtjänsten är.

  Det är inte direkt upplyftande för en yrkesgrupp som är så ovärdelig för många människor, att hela tiden få höra och läsa sådana kommentarer om sig. Utan oss skulle många människor inte klara vardagen, inte kunna bo hemma och för många är vi den enda ”familj” de har.

  Många jobbar dessutom underbetalt under dåliga förhållanden med hög tidspress. Det är inte VÅRT fel att vi inte får planerad resetid mellan kunder, att besöken kortas ned till 5-10 minuter ibland och att biståndshandläggarna fattar dåliga beslut.

  Är väldigt trött på alla er som kommenterar och sprider massa skit om personalen i hemtjänsten. Vi är många som jobbar för att vi vill hjälpa till och underlätta i människors vardag när de är äldre eller sjuka.

  Vore fint om ni kunde tänka på sådant innan ni fäller kommentarer om att ”man vet ju hur det är med hemtjänsten” hit och dit. Skriver man så har man förmodligen ingen aning alls.

  1. Tyra skriver:

   Elin- Men oj, vadå vilka är alla som kommenterat och sprider massa skit!? Jag vet inte vad du läst eller om du bara överreagerade väldigt mycket!? Jag tycker det är helt fantastiskt grymt med hemtjänst, så om du upplevde mitt inlägg som kritiserande mot de i hemtjänsten så får du nog läsa det igen :S Kram på dig

   1. Elin skriver:

    Absolut inte ditt inlägg! Utan andra som kommenterat på tidigare inlägg där du nämnt att du skall ha hemtjänst.
    Det har varit kommentarer som antytt att hemtjänsten är dålig och ”stackars dig som måste ha hemtjänst”. Hoppas jag har feltolkat isåfall.

    Självklart är det jobbigt att ha okända människor i sitt hem, men det är tråkigt när attityden redan innan är att det är dåligt. (Nu menar jag inte att du antytt det, utan jag pratar som sagt om kommentarer på dina inlägg tidigare. Som sagt, hoppas jag misstolkat.)

    Jag är den första att medge att det finns mycket problem som behöver lösas inom hemtjänsten, men det ligger på politisk nivå och är inget personalen kan påverka.

    Hoppas du får bra hjälp med allt, och att du kan tillfriskna och rehabilitera snabbt. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »