Allmänt

Söndag och kvällstankar…

Hej på er hoppas ni haft en fin söndag och en bra helg? Min helg har varit enormt lugn, jag har inte haft besök nånting för jag har varit så otroligt orkeslös och har så ont och då är det bättre att vila och så kan man ju alltid prata i telefon istället. Andreas har varit hos sina kompisar i Sthlm och haft kul, annars hade nog han varit här, men det är ändå rätt skönt att vara själv när man är så himla orkeslös och inte kan röra sig.

Jag försöker fortsätta må bra mentalt även om jag fått ett stort bakslag smärtmässigt. Idag har jag haft så fruktansvärt ont alltså, kom inte ens upp sittandes ur sängen själv utan hjälp…och jag får fruktansvärt ont att göra sånt som jag annars har kunnat göra den senaste veckan… Jag bad om att få börja minska på smärtlindring i förrgår eftersom det har känts som att jag gjort såna framsteg. De ville att jag skulle minska med 5 mg morgon och kväll men jag ville köra på 10 mg, det är långtidsverkande smärtlindring och jag tänkte att det inte kan göra så stor skillnad….

Men smäll i ansiktet fick jag, jag har haft så sjuuuukt ont så det nästan är intill obeskrivligt.  Tänkte inte riktigt på att man minskar både morgon och kväll så totalt sett blev det 20 mg och det ju ganska mycket, men att det skulle bli sån stor skillnad skulle jag aldrig kunnat tänka mig :S Att jag fick SÅ ont efter att bara ta bort en liten del av smärtlindringen gjorde mig jättechockad….Hur ont har jag EGENTLIGEN då rå? Så tänker jag hela tiden… Om man skulle ta bort allt, då skulle det nog kännas precis som den dagen när det hände. Iallafall om det gör såhär ont nu av att bara minska lite.

Min bättre hälft och jag <3 

img_5076

 

Smärtan är en sak i sig och det klarar jag av, huvudsaken är att jag mår bra psykiskt och håller mig stabil mentalt. Och det gjorde jag hela dagen igår och även idag, men några dagar innan detta så var det väldigt jobbigt mentalt… Sen blir det ju inte bättre av att det är skitfint väder, alla gör roliga saker, i helgen var ett litet träningsläger/ 3-dagars kurs som jag och Mille skulle på som jag sett fram emot jättemycket, och jag hade vänner som var där…så ja, då känns det extra tufft…men de tankarna tänker nog alla, ni vet väl själva hur det är när man är sjuk och det är sjukt fint väder hemma och alla andra har askul? haha…man gör sig själv till värsta offret och tycker synd om sig själv… det är nog rätt mänskligt.

Så jag är glad för att jag får må bra mentalt nu, så får jag stå ut med smärtan. *Peppar peppar* Dock så fick sig mina drömmar om framtiden en stor törn, och det är just det jag skrev…att jag inte, av hela mitt liv, kunde ana att jag skulle få såhär olidligt ont av att sänka dosen lite 🙁 Då känns ridning och ett normalt liv väldigt mycket längre borta än vad jag tänkte i förrgår… 🙁 Och jag som ska åka hem på onsdag, hoppas det är lite bättre då 🙂

Nu ska jag ringa till Annica och Andreas som ringt, och säga god natt. Kollar på filmen ”Underbar och älskad av alla” med Martina Haag. Har ni sett den? Så himla bra, jag älskar den, haha. Kan se den om och om igen flera gånger. Jag är ju en sån som snöar in på saker, för idag när jag ändå kom in tidigare så skulle jag beta av lite grejer till de som jobbar, inför veckan…. men vad gjorde jag? Jo, jag snöade in på att lägga till filmer på Netflix i min lista… alltså jag skämtar inte, jag har suttit i över FEM timmar med att googla filmer, söka, läsa recensioner, lägga till och kolla på trailers…? Alltså haha så sjukt. Men nu behöver jag aldrig i mitt liv ägna tid åt att behöva välja film. Det kan på riktigt ta upp till en timma för mig att välja en film. Så nu har jag en riktigt bra lista, haha! Vill ni ha lite grymma filmtips kanske? Ni kanske inte visste det om mig, men jag är en riktigt film-nörd… ;P

Puss

img_5072

14 svar till “Söndag och kvällstankar…

 1. Ingela skriver:

  Kämpa på! Motgångar kommer och går, toppar och dalar likaså. kram

 2. Anna skriver:

  Fina bilder! Hoppas det blir bättre snart.
  Kram pa dig!

 3. Anna skriver:

  Om du delar med dig av filmlistan så tar jag den gärna. Har samma problem här när jag ska välja film. Ha inte för bråttom med att minska på morfinet. Du blir inte beroende när du har så ont. Är ssk själv. Hoppas de är snälla mot dig:)
  Krya!
  Anna

 4. Bea skriver:

  Så fina bilder! Och det är intressant och inspirerande att läsa om din resa tillbaka från skadan. Är så imponerad av sådana som du, som istället för att gräva ner sig inte bara kämpar sig tillbaka, men även tar sig tiden att dela med sig av det även om energin kanske inte är på topp. Du är grym Tyra!

 5. Maria skriver:

  Men du är lika söt och fin som vanligt, där du sitter 🙂 hoppas det sakteliga går mot det bättre. Vad harbläkarna sagt, när ska det börja göra mindre ont?

 6. Hellofebruary skriver:

  Vad fina ni är tillsammans! Stackars dig som har så ont. Hoppas det blir bättre snart! http://www.nouw.com/hellofebruary

 7. Malinkalin.blogg.se skriver:

  <3

 8. :) skriver:

  Bästa du! Din inställning är grym! Som du säger så är det mycket mental träning inblandad i läkningsprocessen och den biten kommer du klara. Tänk alla som hade dragit täcket över huvudet och gett upp. Angående filmtips tackar jag inte nej 😉 kan ta mig en evighet att hitta en bra film… 😉 Kram på dig

 9. Lisa skriver:

  Va fina ni är! Hejar på dig Tyra! =) ❤❤❤

 10. Lee skriver:

  Måste säga att det där ljusa håret passar dig så jävla bra, ser riktigt sommarfräscht ut!

 11. Louise Pettersson skriver:

  Tyra, vännen. Har inte följt dig kontinuerligt men är här inne då och då. Så tråkigt att du ska behöva gå igenom detta, du som precis rest dig från alla tråkigheter sedan tidigare.
  Hoppas du snart mår bättre och är tillbaka till ett helt fantastiskt smärtfritt och lyckligt liv…
  Kram på dig!

 12. Malin - MalinBelle.com skriver:

  Jag måste rekommendera ”A Sunday Horse” med Nikki Reed i huvudrollen till dig! Den handlar om en ryttare som är i toppen av sin karriär, är med om en olycka & sen resan tillbaka till ridningen efter olyckan. Jag förstår om det kan vara jobbigt att kolla på en sådan film men den kan ju också hjälpa dig & ge dig motivation. 🙂 Du kan iaf överväga att kolla på den när du orkar med det. 🙂 Styrkekramar!

 13. FROKENTV.se skriver:

  fina ni är 🙂

 14. M skriver:

  All styrka till dig! Tar gärna dun filmlista i utbyte mot ngt annat……ex vad?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »