Allmän pepp om livet

Tävlingsdagen!

Hej fina ni! Varning långt inlägg men nu jävlar, ni vill ju att jag bloggar så ni får väl läsa ett stycke om dagen 😉 Haha… Jag är ledsen, var tvungen att sätta mig och fixa lite skyltar till Falsterbo samt briefa lite om montern mm. Men nu så! Vill börja med att tacka min fina vän Malin som var med hela dagen på tävlingen- utan dig hade det aldrig gått❤️ Jag är sjukt nöjd med Mille idag ❤️ Bäst är han! Vi blev 3:a först och i sista klassen 6:a. Men vi var sviiiinsnabba (och felfria). Bara det att jag hade 15 min på mig efter prisutdelning eftersom jag startade först i 1:10:n… Så jag skulle rida fram, gå banan och hoppa fram på 15 minuter, det var kaos! Sprang ned till banan och gick banan på tre sekunder. Det ösregnade och jag var så stressad, min mobil var vattenskadad och död (som tur var gick den igång tillslut), så jag frågade banbyggaren vilka hinder som var fas 1 och 2. Och hon sa att det var samma som förra klassen i omhoppning, alltså 9-12 (och det var så förra klassen. Inkl kombination för er som reagerar på antal hinder)…. Så ja, bra fine, sprang upp igen…

Ah så vi går in och var nolla i grundomgången, och så kände jag bara ”nej nu jävlar kör vi” och svängde tight och red snabbt som fan- Mille var helt med mig<3 Över sista i omhoppningen felfritt- check. Galopperade mot utgången, saktade av och skrittade mot utgången. Sen ser jag hur alla tittar och det är helt tyst 😂 Så hör jag bah ”det är ett 13:onde hinder också”. Va fan!!! Jag hade ju inte lagt en volt, men innan jag kunde galoppera så var jag ju tvungen att ropa på en funktionär och fråga vilket hinder nr 13 var, och det stod ju på andra halvan såklart…. Sen fattade jag galopp och hoppade det utan att lägga en volt så jag blev ju felfri som tur var.

Haha får man va lite bitter nu eller blir jag hatad då? 😱🙈 Haha nej tror det är mänskligt…Nej jag är ju skitnöjd men när man vet att jag hade kommit hem med en blågul rosett, svängde innanför och tajt, ja det hade bara varit så jävla kul! Jag skrittade ju liksom mot utgången… Och har ju på film och jag skulle vara rätt många sekunder före ettan om jag bara visste, och va fan, man är ju tävlingsmänniska eller hur? Och denna gång lite extra mkt, för om man är svinsnabb och river ett sista så är man ju nära men ändå långt borta (vi alla har väl varit där, haha?) Men denna gång…GAAAHHH! Jag vet ju självklart att det är upp till mig själv att kolla upp antal hinder, men när man frågar banbyggaren liksom, som tror man ju det ska stämma. Men som sagt, jag är skitnöjd, men jag har aldrig vunnit på storhäst så det hade varit så himla kul ju! Lärdomen blir: Jag ska alltid kolla upp antal hinder själv. Lika bra att vara på säkra sidan!

Tänker att jag ska hoppa lite lägre klasser nu ett tag för att dels lära känna Mille, hitta galoppen och rytmen och sen bara ha lite kul. Just nu kanske vi bara kan få ha lite kul i dessa klasser men mitt mål är ju större. Men nu suddar vi ut all prestige (vad är det?), jag vill ha kul och verkligen ta det i min takt. Med prestige pratar vi om stressa upp i klasser, jag är en vinnarskalle så jag vill ju såklart vinna när jag satsar, vem vill inte det hehe? Jag har ingen brådska nånstans, och det är så nyttigt att rida mindre klasser för att hitta bra tempo och allt som hör till. Det är verkligen skitkul att få tävla såhär på detta sätt! Jag är inte ett dugg nervös nån gång, jag är bara taggad och tycker det är skitkul! Det är ju alltid lite ångest att smacka upp en fet 130 oxer i ett litet avdelat ridhus på en framhoppning, nu behöver man ju aldrig nånsin vara nervös och det är faktiskt jävligt skönt! (För er som inte vet så avskyr jag framhoppningen, är aldrig nervös på banan men just framhoppning, haha).

Söderköpings Ryttarsällskap ska ha en stor eloge till denna tävling! Smartast idag var nog att parkeringsvakten kollade passet direkt och checkade av, så man behövde inte gå och anmäla sig och visa passet. Det borde alla tävlingar ta efter! Ibland är man ju jättestressad, ny tävlingsplats där man inte hittar sekretariat mm- sjukt smart idé som underlättar enormt för oss som tävlar! Man fick även en påse med vatten, choklad, kaffe-biljetter och en påse morötter när man kom- alltså HUR gulligt var inte det? Sånt som verkligen uppskattas! Sedan alla funktionärer som kämpade på idag i det sjukaste ösregn jag varit med om i mitt liv- hatten av!

smiley-face-thumbs-up-cartoon-yTkeza64c_zpsqpg8wl8k

Det fanns dock en sak som jag skulle kunna tipsa arrangören om….Och det är det att man måste se till situationen och kanske bryta en ”regel” ibland. Just idag öppnade sig hela himlen- jag har nog aldrig varit ute så länge i sånt galet regn…. Jag hade alltså hela skorna fyllda med vatten- varenda liten millimeter på kroppen. Vi försökte söka skydd i en hage- men det vräkte och åskade. Så började Mille få panik, takta, hoppa, småstegra…alla hästar som stod i transporter gnäggade, nån annan började stegra bredvid. Jag blev nästan rädd för Mille höll på att få riktig panik. Tillslut när det började åska massor och när var som värst så gick de som var utomhus bort mot ridhuset. Då hade jag ändå stått ute i ösregnet i typ 40 min så för min del är det lugnt, men Mille fick sån panik. Ridhuset de hade var avdelat, så i halva fick man bara skritta, alltså INTE trava eller galoppera- bara skritta. Och andra var framhoppningen. I första delen var ju regeln att man skulle vara uppsutten på häst.

Så ja- vi fick inte komma in. Där står man med en panikslagen häst, det åskar och spöregnar, det är lerigt och halt och så många hästar var det inte som var ute och behövde komma in. Ok om 30 per kommer, men här snackar vi några stycken.. Eller vi fick komma in först, kanske 10 min, sen åkte alla ut… Då tänker jag liksom bara såhär att, hmm, för det första så tror jag alla uppsuttna ryttare kan förstå hen som kommer in med en panikslagen häst som sedan går lugnt runt i skritt, i samma varv. Och hur ska man kunna störa någon när man som sagt enbart får skritta där? Av att man leder en häst? Alltså åter igen- annars fine, men nu i åska och ösregn?  Så nej, där måste arrangören anpassa sig mer tycker jag för det kunde gå riktigt riktigt illa. Och om det inte finns ett enda ställe på hela anläggningen att ta skydd, då måste man se till situationen eller hur? En häst höll på att gå omkull för den fick panik och leran var typ 30 cm. Typ alla transporter och bilar körde fast så de fick dra bort dom med traktor- alltså så illa var det, så vi snackar inte bara ösregn- utan kaos.

iStock_000016475835XSmall_0

 

Här kommer lite bilder. Och kolla här nedanför…Malins lilla Charles och Kotten har hängt ihop hela dagen. Alltså HUR gulliga är dom inte? ♥

Sorry för skitkvalle på bilder men det spöregnade, var allmänt grått och när man smsar bilder så tappar dom kvalitet också. Men bättre än inget, tycker säkert de flesta 🙂 Underbart att kunna rida i en (nästan) hel outfit som är från ens eget företag :D:D:D

Alltså bett-schabraket i vitt med guldigt bett och beiga kanter… Mjau!!! Sen hade jag mina favvo-ridbyxor, Star Riders Exclusive Top som är den snyggaste ever (får alltid så mkt komplimanger när jag har den), OCH så måste jag tipsa er om en till sak! Alltså den här kavajen jag rider i… jag skämtar inte när jag säger att det är den skönaste jag ridit i i hela mitt liv. Var tvungen att göra en påfyllnings-order av den redan innan vi hade lanserat (haha) för jag VET att om folk väl testar den här och börjar prata så kommer alla vilja ha en sån här! Så sjukt skön, obeskrivligt nästan. Väldigt clean, snygg och SÅ skön och sitter som ett smäck. (Det är galet mkt stretch i den. Åh jag älskar stretch!). Finns i brunt och svart. Om ni letar kavaj- in och sök på starrider.se- beställ hem och TESTA. Gratis frakt och vi har nöjd-garanti! Så ni får skicka tillbaka eller byta! Ska visa tydligare bilder på den vartefter.

Världens bästa häst ♥


Efter stallet fixade vi massor i stallet, jag hoppade även Malins dressyrhäst. Nu är jag nyduschad, alla djur ligger och sover och är glada och nöjda, ätit, pratat med Andreas och smsat med Falsterbo-gänget ✅ Försökt tvätta men hela tvättmaskinen har pajat och nu går inte skiten att öppna! Och där i ligger min tävlingskavaj, bra… ❌ Findus hälsar i varje fall:)

46 svar till “Tävlingsdagen!

 1. Mariella skriver:

  Grattis! Shit vilken snygg outfit du o Mille hade!!! 😍 Dina kläder är så snygga! Måste in på star rider o spana o skriva egen önskelista 😉
  Mille ser så glad o harmonisk ut med dig!! Lycka till i fortsättningen!!!

 2. Zandra Svensson skriver:

  Tips till nästa gång! Du som ryttare har ALLTID rätt att gå färdigt banan när du väl börjat även om speakern ber alla ryttare lämna banan. Jag fick det förklarat för mig av en överdomare när jag tyvärr råkade göra samma miss 🙂

  1. Sanna skriver:

   Nej det kan man inte ta för givet. Tiden för tillträde till banan kan begränsas. Så har man sagt en tid innan då banan är stängd och sen stänger banan har man inte rätt att befinna sig på banan längre.

   1. Zandra Svensson skriver:

    Jo du som domare SKALL alltid ge ryttarna som redan befinner sig på banan chans att avsluta sin bangång. När speakern ber ryttarna lämna banan är det en signal från ryttare att de bör avrunda sin bangång och såsmåningom ta sig ut från banan så klassen kan starta. Det är ju inte rimligt att bli avbruten mitt i bangången. Jag har aldrig vart på nån tävling där någon ryttare fått tillsägelse för att de behövt några minuter extra att gå banan. Jag har ändå ridit på hög nivå (SM) under den tiden jag var aktiv hoppryttare.

 3. Alvi skriver:

  Kul att det gick så bra! Hur gick det med mille efter att han slet sig?

 4. Emelie skriver:

  Finns en nödöppning på alla maskiner. Ofta ett typ snöre som man ska dra i men kan vara lite olika på olika maskiner. Men du bör ha en lucka du kan uppna och där bör det finnas ett snöre/plastuggla som du kan dra i.

 5. Ridfröken skriver:

  Grattis! Vad jobbigt när det blir så stressigt… Förstår vad surt det måste ha känts att missa sista hindret sådär. Men fantastiskt att ni gick felfritt ändå! 🙂

  Låter som ett väldigt klokt tävlingstänk att ta det riktigt lugnt framåt och bara ha kul, håll fast vid det!
  http://www.ridfroken.blogspot.com

 6. Hannah skriver:

  Satan i gatan vad snygg webshopen är nu!!!! Lätt att navigera, smooth lyxig! top marks for you guys! kram

 7. Sara skriver:

  Hur kommer det sig att sporrarna sitter så långt ner? 🙂

 8. Stella skriver:

  Sluta skyll på bambyggaren. Taskig planering från din sida. Det är lika för alla vid tävling. Banskissen låg dessutom ute dagar innan. Även vädret kunde du kollat upp på väderprognos. Alternativt alltid ha med regnställ och ridregntäcke. Det har alltid jag. Inte funktionärerna ansvar att du ska kunna komma in o skydda dig mot regn på framridningen samt att din häst är känslig för åska. Då får man välja att åka och ta det som det är eller stanna hemma. Planera bättre nästa gång. Suck o stön…

  1. Hmm skriver:

   Eeeh det är typ rätt farligt att vara ute under bar himmel när det åskar och typ än värre att stå under ett träd, så att eeehh…..

   1. Stella skriver:

    Japp, därför ställer man in sin häst i transporten. Det är fortfarande det är spekulationer det är nära tävlar. Finns ingen arrangör som öppnar upp framridningen från alla pga Åska. Sen är det blixten som är farlig. Inte åskan. Åska kan höras mils avstånd från där blixten är..

    1. Lina skriver:

     Stella: Åska är inte mullret som följer på blixten. Åska omfattar både blixt och muller.

 9. Stella skriver:

  Dessutom är det lika för alla. Max antal ekipage på framridningen, man går efter startlista. Och du behövde inte delta i prisutdelningen om det var så thigt med tid. Du kunde bett nån annan hämta dina priser alternativt hämta själv sedan
  eftersom din häst gått klassen innan behövde du bara jogga igång honom o checka av en lr två språng vilket du enkelt kunde gjort innan prisutdelning och sen gått banan om du kände för att göra det trots samma bana. Själv går jag sällan när det är thigt med tid. Jag lär mig banan från skiss och kör. Jag känner min häst o vet hur många språng som krävs. Men ville du prompt vara med både på prisutdelning och gå bana hade du kunnat gå bana efter utdelning o sedan haft en klar uppvärmd häst. Planera bättre nästa gång.

  1. Kimona skriver:

   detta var den onödigaste kommentaren någonsin. Bara för att kasta hat på någon som ville vara med på sin första prisutdelning med sin nya häst, klart det känns speciellt.

 10. Z skriver:

  Varenda nytt plagg du säljer är helt plötsligt det skönaste du nånsin haft på sig och din ”favvo”. Så jävla genomskinligt.

  1. Anonym skriver:

   Hade väl varit konstigt om hon lanserade kläder som var sämre än sina föregångare. Såklart de blir bättre och bättre. Använd hjärnan..bitte.

   1. Anna skriver:

    Men de byxorna Tyra har på sig är ju inte från hennes eget märke, utan från HKM. Hon har alltså inte lanserat dem utan är bara återförsäljare. Det var väl det Z menade, att det är konstigt att Tyras egna tights/byxor inte längre är hennes favoriter.

   2. Z skriver:

    Använd hjärnan själv, por favor.

 11. Jossan skriver:

  Ett bra tips är att banskissen brukar läggas ut på equipe på morgonen för alla klasserna så kan man kolla den innan, då behöver man bara gå banan snabbt sen 😀👍

  Grattis till placering! Superbra att starta lite lätta klasser nu och bara ha kul! Kram.

 12. Ida skriver:

  Grattis till placeringarna!

 13. KikkiSandström skriver:

  Underbart med hästar och hoppning! Jag håller mig dock på marken nuförtiden. Men tränar och håller igång…
  http://kikkisandstrom.blogspot.se

 14. Nina skriver:

  Hahaha du bara MÅSTE lägga ut filmen från när du glömmer hindret. Allt kan hända och inget att grämja över. Skickar ett jättestort grattis och yay till att du är igång med Mille. Se till att ha riktigt roligt, och det ser du också ut att ha! 🙂

 15. Siri skriver:

  Måste verkligen säga att det var en sjukt läcker kombo på alla saker!

 16. Hannah skriver:

  Vad har egentligen hänt med Fleur? Känns som det var längesen man hörde om henne nu. Kan du inte skriva typ något inlägg om hur det går med Fleur och vad du har för planer med henne i framtiden? 😊

 17. ylva skriver:

  Jag förstår att det är frustrerande att inte få gå in i ridhuset och skritta med mille när regnet öser ner, men tänk på den hemska olyckan i åstorp för några år sen där en kvinna misste synen. Med det i åtanke får man respektera att säkerheten går först.
  Kul att tävlingen kändes bra för er

  1. Hmm skriver:

   Och just med säkerhet i åtanke, hur tänker du om blixten skulle slagit ned? Eller någon halkat i gyttjan när en häst brallar?

   1. Lina skriver:

    Alltså visst, allt kan hända – även större grejer än blixtar som slår ner (men hur stor sannolikhet är ett blixtnedslag i sverige under regn….)? Men är det ett sådant oväder; dvs blixtnedslag på tävlingsområdet inkl ösregn/storm blir väl arrangören tvingad att avbryta tävling? Slår blixten ner i närheten och med risk på tävlingsområdet är jag övertygad att man gör det..?
    Är det däremot ”bara” ösregn torde väl tävlingen fortgå och därmed uppehålls reglerna … känns inte helt orimligt eller tycker du det? (Regnar ofta medan blixten träffar några per år i Sverige – därmed låg sannolikhet för det, skulle jag säga.)

 18. Anna skriver:

  Grattis vad kul!! Duktiga ni är!

 19. Anna skriver:

  Grattis vad roligt!! Duktiga ni är! Vore kul att se film 😉

 20. Sara skriver:

  Hej Tyra.
  Har läst på omvägar att du ramlat av på tävlingen igår. Hoppas att det gick bra. Blir orolig när du inte uppdaterat. Kram

 21. Linda skriver:

  Jag hörde att hon brutit nåt och fick åka ambulans. Hoppas det bara är ett rykte. 🙁
  Tyra har väl haft nog med otur om någon!

 22. Frida skriver:

  Fundrar på att sluta läsa bloggen pga dålig uppdatering 🙁 klarar inte av de långa glappen av spänning å förväntan 😫

  1. Epona skriver:

   Samma här! Men så blir jag irriterade på mig själv för att jag låter mig påverkas av en blogg. Men det är lite som en bra bok eller en serie som man inte får läsa i den takt man vill. 😜

  2. Linda skriver:

   Tyra fick alltså åka ambulans och nu sitter ni och klagar på att hon inte uppdaterar?

   Det är väl rätt uppenbart att Tyra inte bloggar som hon en gång gjorde. Men det är hennes liv och hennes val. Kan man inte acceptera det och blir sur så är det kanske bäst att man själv slutar klicka sig in här.

 23. Emma skriver:

  Håller verkligen med. Det lovas förbättringar hela tiden. Men ingenting händer.

 24. Anita skriver:

  Fina bilder 😀

 25. Sanna skriver:

  Hej Tyra! Såg det otäcka fallet på tävlingen i Söndags. Du hoppade precis efter mig… Ryktas om något brutet och det tog lång tid innan du var iväg med ambulansen… Hoppas att allt gått bra trots ingen uppdatering här! Grattis till fina rundor innan! Kram Sanna

 26. Linda skriver:

  Håller tummarna att allt är ok efter tävlingen! ❤️

 27. Linda skriver:

  Jaahaapp här vare tomt. Någon förvånad?

  1. Michaela skriver:

   Läser du kommentarerna så ser du att hon har ramlat av illa på tävlingen och blev hämtad med ambulans. Kvinnan kanske ligger kvar på sjukhuset än!!

  2. Viktoria skriver:

   Som du kanske läst i en del övriga kommentarer ryktas det om att Tyra trillat av ganska ordentligt, om hon nu är skadad så är det kanske inte så jäkla konstigt att uppdateringen uteblir..? Skaffa en riktig hobby istället för att störa dig på så små saker som att någon inte uppdaterat sin blogg.. Suck.

 28. Mallan skriver:

  Hur har ni ens vett att skriva dom ni gör!?om något hänt, tror ni då att bloggen är en prio!!!? Fattar ni själva att hon har ett liv utanför bloggen. Hon är en människa.
  Nu är alla oroliga osv. Många vill vara endel av historien så fort något händer någon. Varesig man inte tycker om personen eller inte! Det är hemskt! Om hon blivit förlamad eller slagit ihjäl sig är bloggen viktigare!? Eller har de som skrivit fruktansvärda påhopp ens rätt att veta vad när hur och varför?
  Idioter… Hoppas du är ok Tyra!

 29. Jenny skriver:

  Usch vad dåligt samvete jag fick utav din kommentar. Jag är inget jättefan av Tyra, kommenterar aldrig elakt men är inget fan.

  Läser dock varje dag och tyckte hemskt synd om dig när jag läste i kommentarerna att du ramlat av. Sen läste jag kommentaren ovanför mig och inser att jag är en utav dem som bryr mig mest för att jag är nyfiken.

  Bakläxa till mig och jag hoppas verkligen att du är ok. Även om jag är sjukt ”nyfiken”.

 30. Mollybergh.se skriver:

  Hahah, nej vad retligt med att missa det sista hindret!! Tur att ni gick felfritt ändå 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »