Allmän pepp om livet

Don´t hate me!

Hej! Hata mig inte, jag hatar mig redan själv för vet ni vad jag gjort!? OHHH jag har råkat raderat massa viktiga filer på min dator!!! Nu kan jag te x inte öppna chroome, jag kan inte använda vissa funktioner i Photoshop. Blir GALEN! Jag laddade hem ett program som jag trodde var ett program som skulle genomsöka datorn efter onödigt utrymme, då jag har över 300 GB filer på ”övrigt” som jag inte har en aning om vad det är… Ah, laddade hem det, och så rensade jag hela datorn då (trodde jag).

Det jag dock gjorde var att radera allt, för detta program tog inte alls fram onödiga dubbla filer- den sorterade bara alla filer i storleksordning! Så jag raderade ALLT som var störst *panik*. Nu får jag hjälp av att återskapa allt, men fattar inget och alla program för återskapning krävs massa licenser och lösenord och engelska och kod-snack på det….gaaah. Åh, någon som vet hur jag ska göra? Lovar att det kommer sluta med att jag får köpa en ny dator. Det var ju inte länge sen jag råkade spilla på datorn som jag haft i ett år och ALLT på hela datorn förstördes och raderades…  Som ”tur” är så är alla filer, sparade dokument, bilder, videos mm kvar. Men däremot så är ju lite av varje i många program raderat. Nått litet plugin här och nån där, kan te x inte beskära bilder för just det lilla plugginet i photoshop har jag raderat….ooohhh!

Så om någon vet något program eller hur jag ska gå till väga så får ni gärna kommentera eller maila om tips? Jag vet att det är en miljon saker som händer som ni vill veta, jag har tävlat, sålt häst, allt med Star Rider & HKM, Fleur, mm…mycket frågetecken. Jag tänker köra en frågestund i nästa inlägg, det kommer upp snart. Så ladda med era frågor i nästa inlägg. kram

Kolla in världens finaste sötaste lilla häst- MILLE <3

m1

Hej hej <3

m2

7 svar till “Don´t hate me!

 1. Jennie skriver:

  Söt 💜

 2. Wixen skriver:

  Systemåterställning (System Restore) via Windows, så kan du gå tillbaka till senaste återställningspunkten.

 3. Carro skriver:

  Gud så söt! Ser så otroligt snäll och busig ut😘

 4. Nina skriver:

  VAD DU SKA GÖRA: Lämna in den till ett företag som arbetar med att återskapa filer, rädda hårddiskar och sånt. Det finns, iallafall i Stockholm.
  VAD DU INTE SKA GÖRA: Använda datorn eller ladda ned program som ska fixa det.

  När något raderas från datorn finns det endå ”kvar”, tills man lagrar nya saker i minnet som då läggs in på platsen där det raderade var. Och ju mer och större saker du laddar ned, ju mer förstörs och försvinner. Så in på Google och leta reda på ett seriöst företag som kan hjälpa.

  Jag fick hjälp av ett företag i Nacka Strand (stockholm). Men borde ju finnas någon närmare dig.

  Så ett stort lycka till och… använd inte datorn före det är fixat.

  Eller om programmet ”bara” tog bort saker som går att installera på nytt, ta den till nån tekniker som kan installera de programmen på nytt.

  1. Lisa skriver:

   Håller med!

   Försök inte göra nått själv! Ladda inte ner några program som ska ”fixa allt” åt dig! Lämna in datorn och ta HJÄLP av ett proffs!

 5. Elin Ekblom skriver:

  Hej Tyra, nästa gång du vill frigöra utrymme på din dator så kör först en diskfragmentering som rensar upp. Sedan rekommenderar jag alltid att för hand gå igenom datorn för att se vad som tar plats och kan tas bort, annars riskerar man att förlora saker man skulle sparat. Mvh 🙂

 6. Eld skriver:

  Om du har Mac finns timetravel funktionen! Mycket smidig. Annars hade jag lämnat in den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »