Allmän pepp om livet

VIDEO- Hoppträning bana

Hej! Här kommer en video som jag lovade igår, på en hoppträning. Jag är väldigt nöjd över denn hoppträning. Detta är den andra hoppträningen med Mille någonsin. Eller den första riktiga, beror på hur man ser det. Ska förklara, JO, första träningen körde vi 5,5:an, och det en ju en serie som mer tränar upp hästen. Mille tyckte det var skitläskigt med kryss och bommar, så jag fick ingen bra känsla alls och han hoppade stelt och konstigt. Var lite orolig, eftersom han blivit så förändrad i ridningen, tänk om jag fått hem en annan häst? 😉 Haha, skämt o sido. Det är så mycket Zamillus Again som det kan bli 😉

Och, veckan innan vi skulle åka hem så kom Therese ut och var med mig på en lite mer riktig hoppträning. Kommer ni ihåg bomövningen som jag lade ut video på här, som är en jättebra framridning inför ett hoppass, den var från samma träning. Efter bomövningen körde vi en liten evighetsbana med två räcken på varsin diagonal, de kan man ju bara rulla på kors och tvärs i evighet. Sedan lade vi till en oxer på långsidan, och sen körde jag lite evighetsbana på det. I slutet blir det rätt högt, Andreas sa att räckena är på 1,35 och oxern var säkert däromkring också. Det är onödigt att hoppa så högt, jag brukar sällan hoppa så högt på träning, men eftersom det var första gången så var det bra att få en liten känsla över hur det känns att hoppa den höjden och man märker ganska fort vad är det vi behöver träna på. Så de närmsta träningarna så kommer jag hålla mig på 110 (om jag inte tränar för en tränare och den säger annat såklart) men när jag hoppar själv, max 110, men det räcker men 1 meter för att hitta rytmen, takt och distanser.

Dock så tycker jag det är lättare att se distanser när det blir högre, hur tycker ni? Då måste man ju backa av mer och det är mer som att rida mot en vägg och då backar man av lite automatiskt och åter hindret komma till en…. Jo, som ni ser vid 1,28 minuter in i videon så river Mille ett hinder på ett räcke och så klappar jag honom… det är något som man kanske inte vanligtvis gör, haha. Man ska ju inte uppmuntra något dåligt, det kan ju lite dubbelt budskap. Men i detta fall så la jag honom i en situation som jag vet att han inte är van vid och han gjorde det som JAG ville få fram bra, så trots att han rev så får han beröm. Det jag ville var att han ska ha upp huvudet mer innan hindret och vara mer ”med” och framme.

Så på denna träning försökte jag verkligen rida på och ha honom mer uppåt framför hinderna, han ska inte gå i låg form i lugn galopp och bah ”what”. Han ska vara snabb, kvick, rapp, observant och helt fokuserad. Och det mest underbara med Mille är att han lär sig så himla fort! Eller lär sig- han fattar vad jag vill så himla fort! Kolla bara när jag kommer på samma räcke gången efter, det var helt perfekt, precis vad jag var ute efter. Han attackerar, backar av men är kvar framför skänkeln och har kvar huvudet uppe- och hoppar upp sig fantastiskt! Love him!!!


27 svar till “VIDEO- Hoppträning bana

 1. Ada skriver:

  Oj, hoppsan.
  Det går att kommentera!

 2. Johanna skriver:

  Hej!
  Jag har startat upp http://www.hästbloggar.se, en plats att samla de bästa och mest aktiva hästbloggarna. Jag har lagt till din blogg där och du får gärna tipsa dina följare om att den webbplatsen finns 🙂

 3. Ellen - tävlingsryttare skriver:

  Va duktiga ni är Tyra! Vilken bra känsla för avstånd du har. Dessutom tycker det är imponerade att ni hoppar så fint redan med tanke på hur kort tid tillsammans ni har haft. Han ser verkligen ut som en helt annan häst. Bra jobbat! // Ellen på http://ellenshorselife.blogg.se/

 4. Cecilia skriver:

  Det såg jättebra ut Tyra! Han är så fin och det märks stor skillnad ifrån när du tog hem honom! 🙂 Jag bara undrar varför du använder dig utav kandar? Du hade inte det när du red dressyr, men när du hoppade. Undrade bara varför? 🙂

  1. Frida skriver:

   Tror mer på att det är ett Pelham 🙂 få hästar hoppas på kandar men väldigt många på pelham 🙂 hon har antagligen det i hoppningen där han blir starkare och man måste ha större kontroll än i dressyren.. när man trimmar hästarna på backen brukar man ha ett snällare bett men dom flesta hoppavlade hästarna blir för starka på det i hoppningen å då väljer man ett lite skarpare bett för att kunna rida med så små och mjuka hjälper som möjligt 🙂

  2. Marina skriver:

   Är nog snarare pelham med två tyglar tycker jag det ser ut som 😉

  3. Madelene skriver:

   Hon har inget kandar deta där ett pelham (eller vilket bett som helst med två ringar) så hon rider bara med dubbla tyglar 🙂 så förstår att det ser ut som kandar

 5. Lisa skriver:

  Han ser tung ut att rida eller hur är han? 🙂

 6. Jenny skriver:

  Hej Tyra.
  Kan du inte maila Sveriges radio och be dem att bekräfta att det inte är du på inspelningen? Det hade ju fått slut på alla spekulationer och varit bra för ditt varumärke som arbetsgivare

 7. Zandra Svensson skriver:

  Ser jättefint ut! Vad kul att han ser ut att ha ”vaknat” lite grann 🙂

 8. Julia skriver:

  Härlig video Tyra, ni passar som hand i handsken verkligen!! Du rider han jättebra, superfin häst. Jätteglad för din skull 🙂 Kram

 9. Jessica skriver:

  Såg superfint ut Tyra 👌🏻🐴👏🏻 mer ut av sånt att få se!😁 Kommer bli spännande att få hur det går för er sedan ute på tävlingsbanorna👏🏻, med kunskap och rätt träning så kommer det gå huuuur bra som helst för er!!!🙏🏻🙏🏻 go Tyra och mille 🐴💁🏼💖

 10. Linn skriver:

  Vad fina ni är tillsammans!

  http://krigarprinsessan.se

 11. Sandra skriver:

  Måste säga att du har köpt dig en häst som passar dig riktigt bra! Det ser harmoniskt och snyggt ut när ni hoppar.

 12. Mimmi skriver:

  En still undran. Hur är det med hästens hovar när du hoppar här!

 13. Sarah Lindkvist skriver:

  Förstår att du är nöjd med denna hoppträning! Sjukt hur bra ni hittat varann med distanser och tempo, du verkar ha hans galopp i ryggmärgen redan! ;D Keep up the good work!

  /www.foreverequestrian.blogg.se

 14. Moa skriver:

  kul att se att du kommit tillbaka så bra i ridningen! det är ju faktiskt en färskvara, och du gör det väldigt bra trots all kritik du fått utstå! och mille verkar vara en riktig klippa! 🙂 riktigt roligt att se er utveckling 🙂

 15. Lina skriver:

  Gud va rytmiskt och harmoniskt! Härligt och inspirerande att kolla på! 👍😀

 16. Sara skriver:

  Vilken läromästare du har köpt dig Tyra, vad du kommer utvecklas och ha roligt med denna fina häst!

 17. Monika skriver:

  Kan tänka mig att det är stor skillnad mellan Mille och dina andra hästar. Mille är lite långsam i sin aktion men välhoppande, medan de andra har varit mer speediga och heta. Vad föredrar du nu med facit i hand? 🙂

 18. Isabel skriver:

  Såg jättebra ut!
  Vad är det som gör Mille till Mille? När man ser honom ser han ut som en vanlig, brun häst med fin kapacitet (även om min häst också är brun med det tycker ju inte jag är samma sak 😉)
  Men har du hittat något som gör Mille speciell? Kram!

 19. Jennifer skriver:

  Så otroligt jävla fin häst!!! Du rider skitbra!

  1. Tyra skriver:

   Jennifer- Men ÅH tusen tack fina du <3

 20. Nouw.com/fia_jungdalen skriver:

  Du ser ut att passa otroligt fint med Mille. Jag tror och hoppas att det här verkligen kommer att vara din once in a lifetime häst. Han verkar helt fantastiskt fin.

 21. bea skriver:

  Skitsnyggt!

 22. Emma skriver:

  Tycker det ser ut som att du börjat hitta tillbaka till att bli mer van i sadeln 🙂

 23. Ylva skriver:

  Kan bara säga wow!! Otroligt bra och mjukt ridet av dig Tyra! Riktigt imponerande! När ni kommer ut på tävlingsbanorna kommer ni vara oslagbara! 🙂 Ser ut som du inte gjort annat än att ridit honom i dina dar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »