Allmänt

VIDEO- Uppvärmning inför hoppträning

Hej jag får dela upp hoppträningen i två delar för annars blir filmen jättelång. Del 1, denna video är ett bra tips på hur man kan värma upp inför en hoppträning. I början så rider jag fram fram fraaaam så Mille bjuder framåt hela tiden. Efter det så ser ni lite tempoväxlingar i galopp, det är alltid bra att känna att man har hästen med sig och att den är lyhörd (något som vi ska tränare vidare massor på). Sedan har Therese lagt upp en bomövning som är super! Övningen handlar om att ha med sig sin häst, man ska försöka ha hästen rak och måste hela tiden tänka att yttersidan inte flyter ut, rida noggranna vägar, hela tiden kolla vart man ska och samtidigt träna avståndsbedömning. Det är också något som jag ska nöta på med Mille 🙂

Denna träning så testade jag ett gummiklätt rakt pelham. Varför? Jo, för att jag vill testa mig fram lite och se vad som passar i hoppningen. Denna träning hoppade vi lite mer bana och det var just därför jag ville testa. Ska man bara jobba med såna här teknikövningar och bommar så kommer jag alltså inte rida med pelham. Men som sagt, denna träningen var vanlig banhoppning i tävlingstempo och då är det intressant att se vilket bett som kan fungera bäst.

Ni vet ju redan att Mille är gapig i munnen och det är så det är, och alltid kommer vara. (Ja, mitt inlägg om tandläkaren kommer men det var inte mer än att han fick slipa några bakre tänder, inget allvarligt alls Hon kunde också bekräfta att de stängt till nosgrimman så hårt eftersom han gapar, inget jag någonsin kommer att göra så jag kommer få ha en gapig häst. Bättre det än att han ska få ont).

12 svar till “VIDEO- Uppvärmning inför hoppträning

 1. Linda skriver:

  Varför har du ens nosgrimma på honom nu?
  Även om den sitter löst så borde han verkligen få slippa.

 2. Jenni skriver:

  WOW vad snygg han är! Han ser jättehärlig ut att rida. Du rider för övrigt kanonbra, mjukt och trevligt! 😀 Heja er!

 3. Therese A skriver:

  Jätteroligt att det kommer uppföljningsinläggg. Känns som att du lyssnar mer på läsarna nu 🙂

 4. Bea skriver:

  Kul med video! Ska prova bom-övningen 🙂

 5. Mathilda skriver:

  Jättekul med film! 🙂

 6. Sofia skriver:

  Vad fina ni är! 🙂 kul att se film.

 7. Åsa skriver:

  Så imponerad på bomövningen 👏🏻 ska lätt prova den, fler såna här tips är uppskattas 😃🐎

 8. Isabel skriver:

  Gud vad bra du rider honom Tyra! Ni kommer att bli livsfarliga på tävlingsbanorna i framtiden. Jissus, snacka om att du hittat en häst som passar dig som ”handen i handsken”.

 9. Ebba skriver:

  Man ser en stor skillnad när du låter honom galoppera mer framåt. Takten kommer och även sedan när du samlar så finns även takten kvar. Han blir inte så slängig i frambenen och i ontakt bak som man såg att han blir på bommarna. En superbra uppvärmning för en sådan häst. Bra jobbat!:)

  1. Tyra skriver:

   Ebba- Tusen tack 🙂 Kram

 10. Sofia skriver:

  Fasiken va du blitt duktig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »