Allmän pepp om livet

Bilder på Mille Då och Nu

 

Jag ska verkligen fortsätta min novell om provridning Dag 2 så ni får läsa hela storyn, höll på att skriva på det igår när Kotten visade på att han hade jätteont så jag fick avbryta alt och åka in.

Här ser ni en bild- från då och nu. Alltså det går inte att beskriva i ord vilken skillnad det är på Mille idag! Jag tror ni alla ser skillnaden… igår satt jag och jämförde bilder. Jag valde ut dom bästa från de bilder jag hade i Belgien (det var inte många kan jag säga). Sedan har jag ju en miljon bilder från ett pass här hemma för vi har ju kameran inställd på serietagning och när man kommer på en linje så håller man inte knappen och då tar den typ 50 bilder på några sekunder…så man får verkligen med alla steg. Så försökte jag hitta bilder som är exakt i samma steg från de gamla bilderna jag hade. Man kan ju lätt fuska lite med bilder som man jämför med ”då och nu” genom att välja bilder i lite andra steg mm, men jag har verkligen försökt hitta exakt samma steg i samma position så jag kan visa er.

Jag var verkligen orolig och sa till alla jag känner att jag inte kanske borde köpa en häst som först och främst skulle vara såååå tråkig att rida hemma varje dag, och som sen i princip aldrig skulle kunna vara med på en bild på bloggen eftersom detta är mitt jobb- så ”ful” och tråkig var- och såg Mille verkligen ut! Låter hemskt kanske, men detta är en del av mitt jobb och han såg verkligen rent ut sagt förjävlig ut och var tråkigt att rida på marken! Helt tvådelad i kroppen, halsen hörde inte ihop med övriga kroppen, frambenen och bakbenen hade olika takt i galoppen och han gick inte att böja eller ställa för fem öre och han hade ingen bjudning och så fort man tog i tygeln så gjorde han halt. Han var hård och tjafsig i munnen och gick inte att rida i form.

Sedan blev det en annan häst i hoppningen verkligen, och jag kände i hjärtat att jag skulle kunna få den här hästen att få tillbaka livsglädjen och att han skulle kunna bli så fin och framåt. Men det var ändå en risk… Men risken jag tog blev bättre än förväntat! Det ska bli skitkul att visa er film sen, men tills dess så har ni några bilder att jämföra med här. Min ridning blir ju inte jätteförändrad på 2 veckor, även om jag lär känna hästen och förstår honom så var jag inte dålig när jag red i Belgien. Min hållning är annorlunda just för att det var jävligt svårt att ens sitta i en bra position på honom för att han var så framåtlutad och att det inte gick att få ihop honom för fem öre. Jag försökte allt vad jag kunde men det gick verkligen inte. Alla bilder med grön tröja är då och de med rosa är nu. Hoppas att ni ser det ändå, haha:

mille1mille2 mille7mille8 mille9 mille10 mille13 mille14 mille17 mille18 mille21 mille22 mille25 mille26 mille27 mille28 mille29 mille30 mille31 mille32

58 svar till “Bilder på Mille Då och Nu

 1. Annie skriver:

  Riktigt häftigt Tyra, du är grym!

 2. Madeleine Andersson skriver:

  Jäklar vad fin han har blivit och på bara denna korta tid! Gud vad kul!😍

 3. Emelie skriver:

  Jag kan villigt erkänna att jag först tänkte ”varför köper hon den där?” Men nu alltså, hands up! Vilken otrolig skillnad på så kort tid! Tänk då hur det kommer vara om några månader och ett år! Han ser verkligen superfin ut på bilderna från ”nu”!

 4. Mia Back skriver:

  Very very nice work on him! And Uh, he looks cute in pink

 5. Natasha skriver:

  Fantastisk skillnad ! Du sa att han var seg när du red- det syns! Men är han helt förändrad? Har han egen motor nu eller är han fortfarande lika seg? Han ser mycket lyckligare ut i alla fall 😀

 6. Sofia skriver:

  Syns jäkligt väl att han är riden mycket med graman. På ”då”bilderna går han rejält på bogar, vilket inte är så konstigt! Men nu! Vilken skillnad!!!! Bra jobbat Tyra!❤

 7. Nathalie skriver:

  Det syns en ENORM skillnad!! Fan vad fin han är! Och som han glänser i solen <3 wow!! Bra jobbat Tyra!!
  Kram http://nouw.se/naatly

 8. Helle skriver:

  Stor skillnad, tjusigt.

 9. Jessica skriver:

  Vilken skillnad så kul att se 😀
  Gjorde samma sak som du, köpte en häst som var ganska tråkig men det fanns något där inombords som hon inte visade på provridningarna men nu efter 2 månader är det sån skillnad på henne 😀

 10. Kattis skriver:

  Vilken skillnad på sån kort tid, ni kommer nog vara ett riktigt bra team i framtiden!!!

 11. Jossan skriver:

  Men vilken skillnad! Vad fin han har blivit 🙂
  Bra jobbat 🙂

 12. Linda skriver:

  Men! Är det ens samma häst liksom.

 13. Rosita skriver:

  Gud Tyra vilken skillnad!!! :O Ser jätte fint ut! Jag kan inte fatta att du köpte honom med tanke på hur du beskrev honom och hur han ser ut på dom äldre bilderna. Men shit vilken förändring, han har verkligen blommat ut på en så här kort tid – grattis till ett super köp!! 🙂

 14. Ida skriver:

  Wow. Det är verkligen skillnad på bilderna. Han har verkligen kommit fram och hittat sig själv. Man ser att han är mycket gladare. En sak till är att han päls är glansig på dina bilder gemfört med från Belgien och det brukar oftast betyda att hästen mår bra. Så det är toppen! Fortsätt så här så kommer du verkligen ha en häst som gör allt för dig!❤❤

 15. Bea skriver:

  Wow! Snyggt jobbat Tyra!

 16. Anna skriver:

  Bra bildserie för folk som vet att de sitter och bromsar hela tiden. Här märker man vilken skillnad det blir bara av att rida på framåt!

  Jag kommenterade på ett tidigare inlägg att jag tyckte att du skulle tänka dig för om du köpte en tokigt byggd häst som var ful och jag blev idiotförklarad av andra läsare. Älskar att du också tänkte tanken att det faktiskt är ditt jobb att leverera bra (rid)bilder och att inspirera och att man då hellre har en häst som kan bli bra på bild. Han var ju dock inte sånt vrak som du beskrev honom då och nu är han väldigt fin!

 17. Nikita skriver:

  Vilken skillnad! Han ser plötsligt lite större och bärig ut när du rider 🙂 Det brukar alltid bli lite ”nytt liv” i hästar som kommer hem till en ny ägare som bryr sig om och pysslar med hästen, det får man mycket tillbaka för! Ska bli skoj att följa er, tycker huvudbilderna på honom är jättegulliga – han ser ut som en riktig busponny 🙂

 18. Lisa skriver:

  Åh va grym du är Tyra! Bra gjort! En detalj som jag tycker att man ska lägga märke till också är att på de gamla bilderna där han är nonchalant och oengagerad så rider du med sporrar. Och på de nya bilderna där han är aktiv och genom i kroppen så rider du utan sporrar och vad jag kan se också med novabett!? DET är verkligen grymt!! 🙏🏼
  Jag vill också uppmuntra till att nivån på dina blogginlägg är nu on point!! Jag älskar dina inlägg med fina bilder och ärliga tankar kring ditt hästägande. Jag verkligen älskar, älskar, älskar det och har verkligen saknat dina sprudlande inlägg! Så plz keep up the good work! 😘 Kram Lisa

 19. Sandra skriver:

  Stor skillnad!! Han ser jättefin ut nu. 🙂 Och jag säger som Nikita, han har SÅÅÅ sött huvud!! ^_^ Ser verkligen ut som en liten busponny (Huvudet alltså.). Han är verkligen jättesöt! Gullenutt-Mille… Man vill ju bara pussa på honom! ^_^ Kram på er! Och kram till lilla Kotten! Världens sötaste lilla Kotte (Efter mina tre kattflickor är han nog en av världens absolut sötaste varelser tror jag. 😉 ) Hoppas han mår bättre nu!

 20. Ulrika skriver:

  Bra jobbat! Stor skillnad på kort tid, tycker även det är skillnad på din ridning (iaf som det ser ut på kort :)) 🙂

 21. Ebba skriver:

  Wow Tyra!! Och vad fin och glansig han är, ser riktigt glad och nöjd ut!

 22. Johan skriver:

  Stiliga ni är tillsammans! Han ser redan mkt bättre ut! Supersnygg häst (ekipage) 🙂

 23. Jennifer skriver:

  Har aldrig kommenterat men kan inte hålla mig nu, WOW vilken skillnad! Ser inte ut som samma häst ens! Så otroligt blank o fin i pälsen han blivit och han ser så mycket större och bärigare ut!
  Vilket toppenjobb du gjort redan på så kort tid! Ni kommer garanterat sopa banorna framöver om det går i denna raketfarten framåt! 🙂

 24. viktoria skriver:

  Herregud vilken skillnad på bara några veckor! vad ska detta leda till! 😉 Jättefint och skynda långsamt! Ta hand om dig och lycka till:)

 25. Sofie skriver:

  Wow!!! Så snyggt jobbat! 👏😍 underbart att se att han blommat upp såhär, blir så glad av att se glada hästar! ❤

 26. Mikaela skriver:

  Väldigt stor skillnad alltså!
  Är dock lite orolig över att se att han nu öppnar munnen mer(gemfört med bilder du valt från belgien) och att du använder nosrem på honnom. Kan det vara så att du använder tvådelat bett(som trycker upp i gommen på honom) eller borde du kolla tänderna eller sopa nosremmen helt om han inte trivs i det.
  Berätta mer om hans utrusting som anvädes på honom i Belgien och vad du har för tankar nu om vad du vill använda på honom! Vore intressant att läsa. 🙂

 27. Felicia skriver:

  Oj jäääävlar vilken skillnad!!😍 Kul att du verkar ha hittat en häst som matchar dig bra, ni kommer gå långt❤️

 28. Julia skriver:

  Jag tycker det är helt fantastiskt vilken skillnad det är mellan ’då’ och ’nu’ bilderna! Så himla roligt att se, han har verkligen blommat upp! 😃

 29. LILLGAMMAL - en annorlunda mammablogg skriver:

  Han är verkligen jättefin nu 🙂
  Vad roligt att se hur utvecklingen gått i rekordfart!

 30. Malin skriver:

  Vilken förändring! Och vilken tur att du vågade satsa på din nya stjärna, ett ypperligt exempel på att man ska lita på magkänslan!! Jag tycker dock att du ska ge dig själv lite mer cred. För även om du inte red dåligt då, precis som du skriver, så tycker jag definitivt man ser skillnad på hela din hållning och ridning på ett positivt sätt. Förmodligen ett resultat av att slappna av och vara lycklig! Ska bli kul att följa er i framtiden!

 31. Carro skriver:

  Jättefina bilder och stor skillnad! Bra jobbat!! Ett tips, byt ut Nova bettet mot ett rakt bett i metall! Nova betten bränner sjukt mycket i munnen på hästen och gör mer onytta även om såklart tanken är god!
  Kram

 32. Zandra Svensson skriver:

  Är han fortfarande lite tjafsig i munnen? Tänkte på eftersom han fortfarande gapar på de flesta bilder, men annars WOW vilken skillnad! 🙂

 33. Mathilda skriver:

  Jätte fin! Och bra jobbat! Jag har en sak jag undrat jätte jätte länge nu och har kollat igenom din blogg å så och googlat m.m Men hur blev det med Zebb? Från travhäst till ridhäst? Skulle vara roligt å se sådan här utveckling på honom oxå.

  1. Jennifer skriver:

   Jättemånga har frågat om det jättemånga gånger, och jättemånga har svarat på det jättemånga gånger 🙂 Det står överallt tycker jag… Hon hade inte tid för det projektet så det lades ner och hästen åkte hem.

   1. Cissi skriver:

    Hon har dock i princip bara svarat i kommentarsfältet och där är det inte alla som läser 🙂

 34. Astrid skriver:

  Har samma tanke som Zandra? Han ser ganska hård och orolig ut i munnen men hur känns han när man rider? Verkligen stor skillnad! Han har verkligen blivit fin:)

  1. Hmm skriver:

   Min första tanke var att det är en stor skillnad på hur han tar bettet nu jämfört med när hon provred honom.

 35. Lovisa skriver:

  Sjutton va snygg han är nu! Bra jobbat!

 36. Hanna skriver:

  Sjukt bra jobbat med honom! Beundrar ditt arbete verkligen och du är en stor förebild men en sak som gör mig fundersam, han ser inte ut att trivas alls med det bettet? Jag känner inte honom men du kanske skulle testa bettlöst? Själv rider jag aldrig med bett men jag tycker inte sämre om andra som gör det, alla har olika åsikter (: Vad är din åsikt om bett/bettlöst, jag har undrat det ett bra tag nu haha (: Lycka till!

 37. Lisa (lisamo.blogg.se) skriver:

  Man ser verkligen att han har mer glädje i sig nu! Härligt att se! =)

 38. Mariella skriver:

  Men WOW!!! Ser ut som en dressyrhäst! 😉
  Så spännande att följa er resa ihop!!!

 39. Alex skriver:

  Men Tyra,vad gooor du med hastarna du ager igentligen???
  Fattar inte hur du lyckas fa dem sa jadrans fina pa sa lite tid!!?
  Du ager!
  Det har kommer bli riktigt riktigt bra
  kramar!

 40. Maria skriver:

  Han ser mycket finare ut! 🙂
  Men tyvärr är din sadel alldeles för liten för dig, du sitter på bakvalvet och knäna pekar utanför. Han som sålde dig den har gjort ett dåligt jobb. 🙁 Du behöver minst 1″ större och med extra långa och framskjutna kåpor, du är lång och har båda stor rumpa och väldigt långa överben (det är ju bra saker men gör det svårt med hoppsadlar). När du hamnar så långt bak i sadeln blir det svårt för dig att sitta och Mille kommer till slut få ont i ryggen pga att det blir för högt tryck under bakre delen av bossan. Förstår att det inte är så kul att höra nu som precis köpt denna sadel men jag rekommenderar dig på det starkaste att investera i en sadel som passar dig OCH hästen. I mellantiden kan du som en nödlösning länga stiglädren 3-4 hål så kommer du i en bättre position. 🙂

  1. Susanne skriver:

   Word!

 41. Madde skriver:

  Vilken fin skillnad! det syns så tydligt på före bilderna att han är graman riden. Det bruksr sitta i ett bra tag, det gör det fortfarande, men det är en enorm skillnad. Det är ju inte så lätt att ta över en felriden häst, men tycker du gjort det galant. Tänk vad mycket bättre han kommer hoppa när han blir en hel enhet istället för två. Då hoppar han ändå hus nu! Wow! Vilket kanon köp! Jag skulle kolla honom i munnen, han ser lite missnöjd ut. Åk till någon riktigt bra. Det är han värd! Gällande sadeln måste jag hålla med förgående kommentar, den är ju alldeles för liten! Oavsett om den ligger bra på honom, gör dib position i sadeln att trycket hamnar bakom mittpubkten på sadeln=den ligger inte längre bra. Den ser dock väldigt skön ut. Tänk på att du är lång och har en fast snygg rumpa, du behöver en större sadel för att din sits och inverkan ska blomstra! Grattis till ett bra köp (Mille). Kram

 42. Nina skriver:

  Wow!! Vilken skillnad!! Bra gjort 🙂

 43. viola skriver:

  Men det gör ju också mycket att ni har ridit ihop er mer. Fin häst ! Längtar till träningsvideo tipsen kommer tbx.

 44. Linda skriver:

  Fantastiskt! Njut av din fina, fina häst.

 45. mary skriver:

  Skillnad men säger som de anda sadeln är för liten

 46. Heléne skriver:

  Är detta samma häst!? 😳 Vilket bra jobb på så otroligt kort tid. Önskar er all lycka i framtiden, ska bli kul att följa er.

 47. Anna skriver:

  Superfin form! Men han gapar på nästan alla efterbilder. Varför? Frågar av ren okunskap så att min fråga inte misstolkas 🙂

 48. Amanda skriver:

  Superfin! Du kommer att få jättekul med den där hästen! Bra köp!

 49. A skriver:

  Jag undrar bara, vad fick dig att bestämma dig att köpa honom när där var så många ”fel” med honom? Du visste ju inte om han skulle ändra sig efter hemkomst, så vad fick dig att välja honom?

 50. Nina skriver:

  Undrar precis som någon här ovanför varför hästen gapar på varenda bild. Visst, det kan vara ögonblicksbilder, men nu är det ju på varenda bild. Jag säger inte att jag rider bättre med mina ett par år på ridskola, men då jag inte längre rider och istället bara läser bloggar, känns det konstigt att hästen gapar hela tiden.

  Och detta är inte bara riktat mot dig, utan också i allmänhet. Överallt tycker jag mig se hästar som gapar med en spänd nosgrimma, och ingen bryr sig eller lägger märke till det. Visst har hästarna i många fall gjort framsteg i samling, form och styrka, men ingen verkar lägga märke till hur hästen försöker gapa och har långt bakdragna mungipor…

  1. Jennifer skriver:

   Min häst gapar en del när man rider, oavsett bett eller nosgrimma/ingen nosgrimma, TILLS det att han har blivit lösgjord/avspänd. Då slutar han och går där nöjt. Min förra häst däremot gapade aldrig överhuvudtaget..
   Min teori är att eftersom hästar är individer så tycker de olika och är olika känsliga, min nuvarande behöver man byta bett på lite då och då och han är lite känsligare. Han brukar ”säga till” när han tycker nånting 🙂 Så jag tror bara det gäller att hitta ett bett hästen gillar och hitta ridningen. Tyra har ju trots allt bara ägt hästen i någon vecka.

 51. Lina skriver:

  Vad duktigt han är mer igenom kroppen i en bättre palats otroligt fin <3 i en dressyr ryttares öga är de stor skillnad

 52. Denise skriver:

  Det här inlägget hade lika gärna kunnat heta ”Tyra då och nu”! För om man jämför din sits på dessa bilder så är det en enorm skillnad, på de nyare bilderna är du mer rak i ryggen och inte sitter som en säck potatis, du orkar bära din hand till en bra position och med de förändringarna är det inte konstigt att det märks skillnad på Mille när du har förbättrat din ridning. Ridning är en färskvara och det syns här 🙂 Grymt jobbat med DIN ridning Tyra!

  Sen ser man såklart att Mille trivs väldigt bra då pälsen har blivit fin och blank!

 53. Frida skriver:

  Men jävlar i min låda!! Det lyser om både dej och häst! Han ser lyckligare ut, mer välriden, pälsen har fått lyster. Vilket jävla dreamteam 😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »