Allmän pepp om livet

Tisdag 3 Maj 2016

Hej! Ursäkta lite halvknackig update, men är det inte det ena så är det det andra. Idag ska jag åka och träffa en läkare för min allergi-chock i söndags som kom tillbaka igår kväll då halsen svullnade upp rejält, även ögonen svullnade och började klia. Läskigt när man inte vet vad som händer. De trodde det kanske var något annat än pollen. Är lite rädd att det är hö:t som spökar. Jag är ju allergisk mot gräs och hö, får utslag på kroppen om jag har närkontakt med det. (Alltså te x om man ligger på gräset utan långärmat, då får jag utslag mm). Nu när man packar höpåsar så dammar det enormt, det kan tyvärr vara det som ger mig dessa reaktionerna. Men men, vi får se vad läkaren säger. Förmdoligen får jag kortison och starkare allergitabletter. Men men, jag står på benen så det är positivt 😀

Jag har så otroligt mycket att skriva om. Allt om Mille. Alla planer. Alla mål, delmål och alla tankar. Men som ni förstår så var det viktigt för mig att få landa här på gården ihop med Mille efter många månaders av intensivt jobb med mycket resande och press & stress hit och dit. Ni vet när man jobbat hårt och åker på semester och blir sjuk när man slappnar av? Så är det här nu, extremt mycket. Så jag lägger all min pigga energi på Mille i första hand. Men nu har det snart gått en vecka sedan jag kom hit. Dagarna bara flyger förbi, nästan läskigt. Men det är nog för att jag för första gången på väldigt länge inte gjort ett enda skit!? Jag har verkligen inte gjort någonting, umgåtts med Amelie och djuren. Knappt läst mailen liksom. har inte hänt på år och dag. Och dagarna bara rinner iväg… :S Får verkligen lite ren ångest av att inte göra något, men det är det som jag måste träna på. När man varit väldigt utbränd och har en hjärntrött hjärna så är det jätteviktigt att lyssna på sin kropp för det är så lätt att falla tillbaka.

Om nu bara denna allergi-chock lägger sig så känns det som att jag är redo att ta tag lite i livet igen. Det känns som att den viktiga första ”vila upp sig-veckan” har varit väldigt bra:) Jag har ju en miljon saker som ligger på to do:n inför jobbet, Star Rider, alla möten jag varit på mm. Folk som ringer heeeeela tiden, mailar och skickar sms. Men tjejerna på kontoret sköter allt så bra, jag känner mig trygg med det. Ska ta tag i mina prioritets-listor det första jag gör sen, så får vi se vad som är mest prio. Allt behöver aldrig göras på en och samma gång 🙂 Och under tiden jag är här så är fokuset helt och hållet först och främst på mig själv och mitt mående, sedan Mille och vår tid ihop att lära känna varandra ♥

Denna gång ska jag sätta bloggen överst på prio 1-listan! För nu har denna blogg fan fått lida nog de senaste månaderna, dags att prioritera det som faktiskt gör att jag kan ha mitt eget klädmärke, min häst, och ha möjlighet till det jag gör idag. Nämligen ni  Ibland ser man inte skogen för alla träden, och ni är faktiskt min skog här. Och ni är väldigt viktiga för mig och ett stort stöd på denna nya galna fantastiska resa. Jag är enormt tacksam för att vi kan börja diskutera på bloggen också och att det hålls en god ton öven om man inte alltid håller med varandra. Proud mama!

Igår fick jag möjlighet att få se Mille bli riden av duktiga Malin. Malin har tagit fram en egen häst och tävlat 150 ihop med. Mycket mycket duktig och gullig tjej. Så lärorikt att se någon rida sin egen häst, iakta allt från marken, få tips och råd och höra ett utlåtande från någon som är så pass duktig. Malin har erbjudit sig att hjälpa mig lite mer med Mille nu under tiden jag bor här. Och det kommer jag utnyttja fullt ut, hehehe.

mille12 mille11

Söt-korv. För ja, precis som många av er påpekat- Hans ansikte är rätt likt Corvaras i vissa lägen. Det är så kul att ni har sagt det, när man ser Mille IRL så ser men inget Corvara alls i honom. Men på vissa bilder så ser jag ju självklart själv hur lik han är, samma drag och samma busiga uppsyn. Det gör ju inte att jag gillar honom mindre direkt… 😉

mille10 mille9

Star Riders svarta schabrak med glitter-kant, tillsammans med våra svarta tights med rosa detaljer var ju inte helt fel på denna bruna snygging 😉

mille8 mille7

Man får kämpa för att hålla ihop denna extremt lååååna herre….

mille6 mille5 mille4 mille2

Tusen tack Malin för hjälpen och tipsen igår <3

mille3

8 svar till “Tisdag 3 Maj 2016

 1. Sofie skriver:

  Åh han e så fin din Mille!! 😍 hoppas verkligen du får hjälp nu så att du slipper dessa otäcka symptom! Kram! ❤

 2. Mirella skriver:

  Jag har varit allergisk mot gräs i fem års tid och det blev bara värre och värre. Till slut var jag sjuk året om för att kroppen aldrig fick återhämta sig. Nu när jag tagit mig ur en utmattning har jag även tagit tag i hälsan. Efter att den västerländska medicinen inte funkar längre så har jag vänt mig till akupunktur och tack vare den samt att jag inte stressar längre, dricker vatten, skippar koffein och tänker på vad jag äter har mitt immunförsvar sakta fått återhämta sig och för första gången sedan jag blev gräsallergiker så mår jag bra nu när allt bryter ut. (Har tidigare år sovit mig igenom sommaren på grund av allergin.) Min akupunktör säger att allergin kommer att helt försvinna allt eftersom jag får bättre immunförsvar men för mig låter det för bra för att vara sant. Vi får se. Tål att testas om du har tid och lust tänkte jag. Alla läkare jag har pratat med (det har varit många) har gjort tummen upp när jag berättat att jag går hos akupunktör. Kul att allt går bra med Mille. Han är bedårande söt. Kram Mirella
  http://www.livetmedhund.se

 3. Alex skriver:

  Fina Tyra,ta det lugnt och prio ar DU!
  Sen denna skonhet du har skaffat dig,han ar ju fantastiskt fin,och jag ar saker att ni kommer ha superkul tillsammans
  ha bara inte brattom.
  Tusen kramar fran din van i Italien
  p.s i Sondags gjorde min dotter antligen en fin felfri runda med sin lite komplucerade hast,som hon kampat med,men nu kommer beloningen,hon var saa glad och mitt mamma hjarta ochsa,,

 4. Elin Hansson skriver:

  Åh vilka fina bilder!

  KRAM

  http://www.fbyelin.se

 5. Ulrika skriver:

  Känns som det är två saker med utbrändhet. Det ena är att lyssna på kroppen. Det är andra är att planera/boka återhämtning. Min kropp lurar mig ibland, den signalerar att den orkar mer än vad den gör, och jag är känslig efter att helt nyligen ha rehabiliterats från utbrändhet. Så när min kropp signalerar att den behöver vila lyssnar jag alltid. Men när den inte gör det får jag helt enkelt planera in vila ändå. Typ som du gör med din häst t.ex., man får tänka ut vad som är lagom och i vilka intervall man behöver vila – utifrån sina speciella förutsättningar. Eller ”återhämtning”, som det heter på rehab-språk.

 6. Madde skriver:

  Jag vet inte hur de är med dig men jag känner att om jag vet att de finns en massa saker jag behöver/ska göra, typ som en lista, då kan jag aldrig slappna av.. innerst inne tänker jag på de som måste göras. Nu pratar jag inte om 1-2 saker utan om man har en hel del att göra eller haft en lista länge. Vet inte hur det är för dig men jag kan aldrig vila och slappna av helt om det finns saker som måste göras.

 7. Karin skriver:

  Oj hjälp vad lik han är min häst! Hon har fyra vita strumpor, men i övrigt en kopia! Hahaha, ja du, den långa ryggen är inte alltid enkel att få att arbeta rätt, krävs rejält med bålstabilitet för att orka rida ihop en sån här häst. Graman blir helt katastrof som du själv påpekade, då dyker dom lätt ner och blir enormt framtunga, och då är det helt kört med den långa ryggen. Men med ett bra grundtempo och påskjut bakifrån blir det super. Tack vare sin långa rygg täcker min dam många meter i galoppen, har alltid bra tid utan att behöva rida fort – perfekt för utomhussäsongen (mindre bra för inomhushoppning dock ). Blir intressant att se hur du kommer att välja att träna honom. Ser fram emot lite nya infallsvinklar på övningar, teknikhoppning och dylikt!

 8. Djurfamiljen- För dig som älskar katter och hundar! skriver:

  Va jobbigt att råka ut för alla möjliga sjukdomar :-/ Hoppas det blir bättre.

  http://djurfamiljen.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »