Allmänt

Testar hästar update

 Hej! Idag kan jag meddela att jag INTE kan gå normalt. De första tre timmarna imorse så kunde jag inte ens komma upp ur sängen, HAHA. Nu har jag ju inte hopptränat på ett helt år! Kan ni förstå hur sjukt det är va? (Jo, jag var ju med på en hoppträning med Fleur men vi kunde ju inte hoppa ens för hon var så spänd så vi red mest omkring över bommar…) Jag har ju hoppat några små språng med Fleur, men ja ni förstår… att hoppa banor och verkligen jobba med en häst… Sist jag gjorde det var någon vecka efter att Chappe anlänt, då bodde vi på hästgården i Linköping och jag tränade Chappe för Björn. Minns ni? Rätt länge sen…

Så att jag skulle få träningsvärk, det var jag rätt förberedd på haha. Igår red jag och hoppade 5 hästar. Jag har ju sagt hela tiden att jag haft en häst ”in mind” från Tyskland (som jag också skrivit att jag skrivit fel land på, för den har hela tiden stått i Belgien haha) som jag suktat efter i några månader. Bestämde mig för att testa lite hästar i Sverige, och helst av allt så är det klart att jag skulle vilja köpa en svensk häst eftersom man kan få mer bakgrundshistoria om hästen. Dock så har jag kollat upp den här hästen riktigt ordentligt, med tidigare ryttare som inte har något att göra med hästen idag, kollat hans röntgenplåtar hos klinik och kollat upp alla hans resultat. Och när jag fick sista okej:et och allt var klockrent så kände jag ännu mer sug att åka och prova iallafall…

Det är så läskigt, vi hade planerat att flyga ner till Bryssel på söndagen och sedan hem på tisdagen. Men på söndagen vaknade jag svullen i halsen och täppt i näsan och då kan jag bara inte flyga för då skulle jag bli ännu mer sjuk och jag ville inte riskera hela Horse Show så vi stannade hemma…Den tisdagen som vi skulle ha flugit hem skedde terrorattacken…. Det är så hemskt att man inte finner ord. Och när man vet om att man skulle varit där om man inte varit sjuk, ja, ja då känns det ännu läskigare, det blir ännu mer verkligt på något sätt. Man ska inte backa för allt som sker i världen, man ska kunna flyga, leva och åka var man vill men jag vågar verkligen inte flyga just…. så den tisdagen lade jag ner alla tankar på den hästen….

Sedan när vi var i Göteborg så tänkte jag på hästen hela tiden, och då kände jag och Andreas bah ”Vi kör en roadtrip och slår två flugor i en smäll!”. Vi kör en roadtrip! Jag har alltid avskytt tanken på att bila eller göra en längre roadtrip…finns det nått tråkigare? Men på något sätt så lockade tanken att kunna åka med sin fästman, stanna vart man vill, bo på fina hotell och bara vara spontan! Och bilresan, man kan sitta och prata i flera timmar och bara umgås- helt utan mobilen och uppkoppling! Och när vi ändå var i Göteborg så kände vi ”Nej, nu gör vi detta”. Passar ingen häst så har vi fått en fantastisk liten resa ihop. Vi har bott på superfina hotell, vi har spa:at, vi har ätit på mysiga restauranger och ikväll väntar massage och god mat. Så att slå dessa flugor i en smäll var ju toppen och himla kul! Vi behövde verkligen detta, dels efter allt intensivt jobb under mässan och framförallt allt jobb och alla saker man jobbat med senaste månaderna. Kommer komma hem som en helt ny människa- så SKÖNT!

Jag kommer skriva mer om hästarna jag testat. Jag är enormt frustrerad för jag har nu två hästar som jag gillar. Av de 5 igår så har jag två favoriter, och en av dom är den hästen som jag suktat efter. Vi ska åka till stallet snart så ska jag rida dom två hästarna igen. Skifta lite bett på dom och känna efter ordentligt. Det är två helt olika typer av hästar, så det är jättesvårt. En som jag fick bra känsla med på marken, men inte i hoppningen. Den andra fick jag bra känsla i hoppningen men inte på marken. Det är svårt. Jag är ju väldigt ringrostig och grön nu, och jag testar hästar som är för fina för mig i dagsläget, så det är självklart inget kan kännas perfekt med min gröna ridning just nu. Och jag måste nog ge efter för den känslan att allt ska kännas WOW! För hur ska det kunna göra det när jag rider mycket sämre än förr? Dock så är det viktigt att jag ändå testar dessa bra hästar, för jag kommer komma tillbaka snabbt om några månader när jag får rida varje dag, träna och rida ihop mig med hästen.

Så det är svårt… jag är ju mindre ringrostig i markarbetet så det är klart att jag red bättre på marken. Och den mindre typen kunde jag rida ihop på ett helt annat sätt. Dock så var den mycket sämre i hoppningen. Den andra hästen kunde jag inte alls rida ihop på samma sätt, men på den fick jag bra känsla, självförtroende i hoppningen, med den kändes det tryggt att höja upp hindren lite. Och det är ju egentligen det jag behöver mest av allt! Men det ska ju vara kul att rida varje dag, och det har jag hela tiden i åtanke. Det kanske inte blir någon av dom, jag är absolut inte här för att jag SKA köpa en häst. Men nu har jag ju testat och ridit många hästar de senaste åren, och jag vet vad jag söker och jag känner att någon av dessa har det. Jag ska byta om nu och åka dit och testa dom igen. Så får vi se vad jag känner och tycker efter idag 🙂 Vi hörs av helt enkelt! Kram

Alltså kolla svansen på högra bilden… åh <3 

 

19 svar till “Testar hästar update

 1. Amanda skriver:

  Du hoppade ju massor hos Eva för inte så längesen. Och du har provridit fler hästar inom ett år…

  1. Nina skriver:

   Tänkte också på det men. Det är nog skillnad i ansträngning att hoppa en häst jämfört med att provrida 5st olika hästar. Och då alla hästar är olika så har Tyra nog ”kastats runt” åt alla möjliga håll och därför behövt arbeta med alla möjliga muskler. Ska man vara noga hoppade hon nu Corvara en gång också. Men nog är det skillnad i träningsintensitet.

 2. Ellie skriver:

  Så spännande 🙂 hoppas du finner det du söker

 3. sara skriver:

  Vilken rolig trip Tyra, håller tummarna hårt att du hittar ”din” nya partner!

 4. Erika, sambo, New York skriver:

  Vad kul hopps du hittade någon som passade just dig 🙂
  http://erikalindgren.com/

 5. Elise skriver:

  Vad spännande! ? Det blir roligt att höra mer om hästarna framöver!

 6. Emma skriver:

  Varför kan du inte vänta tills du känner ”wow”?

 7. Matilda skriver:

  Alltså ååh vad spännande och kul! Både med den spontana resan och allt koll på hästarna.
  Jag fick hem min nya häst idag, tihi!

 8. Hannah skriver:

  Glöm inte att du släppt iväg superfina hästar för att det inte klickat personlighetsmässigt 😉 I ”historien” är det det som varit viktigast för dig och du har själv skrivit det några gånger. Tänkte bara för nu låter det som att du ska ha kul när du rider bara men det har inte räckt innan. En påminnelse bara 😉
  Underbart att rida fina hästar och stort grattis till succén för Star rider på Gbg horseshow!

 9. Vichysmode skriver:

  Hej! JAG HETER VIKTORIA ANDERSSON OCH ÄR 23 ÅR. Jag var i hästmässan i gbg i helgen och såg dina designade ridleggings som jag bara älskar. jAG SITTER I RULLSTOL OCH HAR SVÅRT ATT RIDA FÖR ATT JAG KAN INTE HA VANLIGA RIDBYXOR , MEN NU SKA JAG BÖRJA RIDA igen FÖR ATT DU HAR GJOIRT DEM FANTASTITISKA RIDLEGGINGSARNA. Jag skrev även ett inlägg för att tipsa mina vänner och läsare om dina funktionella ridleggings. http://vichysmode.blogg.se/2016/march/snyggaste-ridleggginngs-jag-sett-nagonsin-pa-starrider.html

  jAG VILL BARA SÄGA ATT DU ÄR DEN BÄSTA FÖREBILD! <3
  kÄRLEK TILL DIG! / kram Vichy

 10. Dressyrryttare skriver:

  Om fu inte känner WoooW känslab så skippa alla köp. Du behöver inte!!!

  Vänta tills du känner att allt stämmer !!
  ALLT STÄMMER!!
  Du vet det ska kännas 110% rätt i magen.

 11. Dressyrryttare skriver:

  Damn autocorrect*

 12. Madeleine Carlson skriver:

  Jag längtar tills du får häst igen! Själviskt sett för då blir det mer inlägg för mig haha. Jag minns inte hur du bor, har du stall på tomten så hästen bor hos dig?

  MVH

  Madeleine

 13. Jessica skriver:

  Att du inte kan rida ihop den ena ordentligt kan ju helt enkelt bero på att du tappat i ridningen men även muskler så du inte orka rida ihop den än, de kommer bara du kommer igång igen 🙂

 14. Pixiepatrullen - Åsiktsmaskin & mamma med NPF skriver:

  Vad spännande!
  Håller tummarna för att det känns hundra med någon av hästarna och du kan slå till ♥️

 15. L skriver:

  Varför köpa en häst som det inte känns helt hundra med igen? Förstår inte!

 16. Therese A skriver:

  Glöm inte att du var hos Eva också och hoppat! Förstår dock att det inte är lätt att hålla koll på allt haha, jag har själv världens sämsta minne och har också förstått att ditt minne tagit stryk efter att du gick in i väggen och så. En liten påminnelse bara! 🙂

 17. Helle skriver:

  Själv älskar jag hästar med mycket motor och som är lätta att rida ihop. Då är jag rätt liten och lätt också och den typen av häst passar mig bra. Däremot är det minst lika viktigt att hästen går att lita på, den måste ta mig över hindren och inte vara för outbildad. Sen har vi kemin, det måste finnas en känsla. En liten crush. Vad vill jag säga med detta…. Köp inte en häst som är för svår…. Som du själv har sagt behöver du en läromästare som för den sakens skull inte behöver vara tråkig. Så tänker jag och hoppas det kan hjälpa dig ❤️??

  1. Tyra skriver:

   Helle- Precis, kunde inte sagt det bättre själv 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »