Allmän pepp om livet

Tack!

Hej! Jag och min personal på Star Rider vill säga ett STORT tack till alla kunder och människor som vi träffat under Göteborg Horse Show! Jag har haft the time of my life, och att för första gången på flera år kunna verkligen stå hela långa dagar och jobba i montern, det är fantastiskt! (Ja, självklart har jag kunnat jobba flera timmar i rad innan men jag har inte klarat av folkmassorna förut). Det har varit så j*kla kul!!!!! Tack, alltså tusen miljoner tack för allt underbara ni ♥ Vi alla är rörda och känner oss helt i chock över hur Star Rider togs emot på Göteborg Horse Show av besökarna på mässan 😀

Att få träffa läsare och prata med er- det är underbart. Att träffa nya kunder som aldrig hört talas om varken Star Rider eller mig- och som älskar våra produkter och kallar dom för ”läskigt sköna”, det går inte att beskriva i ord. Jag är helt överväldigad över responsen på mässan. Vilken bekräftelse på att vi är på rätt väg! Tack tack tack!!!! Kan inte tacka nog!!! Och självklart kul att träffa gamla vänner, bekanta och andra företagare, SÅ kul att det inte går att beskriva <3

Det finns såklart en miljon saker att blogga om. Dels om hela Gbg Horse Show i sig. Jag ska skriva lite vad jag tycker i allmänhet och om showerna. Finns ju också en hel del bilder, men denna mässa var liksom inte fokus på att fota, filma hela tiden- utan fokuset var att NJUTA och vara i nuet där och då. Ofta ser man fram emot något så himla mycket och länge, man längtar ihjäl sig, och sedan när tiden är kommer då går dagarna otroligt fort och vips så är man hemma igen eller hur? Så har det alltid varit för mig tidigare. Men med hjälp av mycket yoga, meditation och timmars terapisamtal så är jag äntligen där i livet då jag kan släppa allt och bara ”vara”. Nu kan vi alla hästtokiga längta efter Falsterbo Horse Show och leva på all inspiration och motivation som vi fått av Gbg Horse Show ♥

Ps. Ni kommer inte tro era öron och ögon om var jag är och vad jag gör!? Jag och Andreas drog på en roadtrip neråt i Europa på att testa fina hästar. Jag känner verkligen att jag kommer vara hästägare inom kort. Hur kul är inte det? Har knappt kunna sova inatt för att jag ska testa och rida så fina hästar idag. Känns ofattbart! 

IMG_4303

Till er alla som handlat under mässan: Vi har sålt tusentals tights och självklart dyker det upp en del måndagsexemplar här och där när man säljer så stora kvantiteter. Vi brukar vara noggranna med vad vi skickar iväg men på mässan så kom en stor leverans direkt dit till plats och eftersom alla storlekar sålde slut så var det lite panik. Vi hann ju inte kontrollera alla produkter på samma sätt som vi hinner när vi får hem allt i lugn och ro. Vi hann knappt inventera eller räkna av det som kom med leveransen som vi för övrigt beställt en månad tidigare än vad vi brukar, för att hinna få hem i tid…men självklart var fabriken försenad som tusan pga kinesiskt nyår i hela februari så de fick alltså skicka med express-flyg direkt till Göteborg och mässan… andan i halsen på den, haha… :S MEN IALLAFALL, om någon av er läsare har fått ett måndagsexemplar på mässan- då har vi en kundtjänst som är: [email protected]. Där sitter Nina och svarar på mail nu och jag lovar att hon kommer hjälpa er och att ni kommer vara väldigt nöjda i slutändan 🙂 Min blogg här eller vår instagram är ingen kundtjänst, så jag ber er vänligen maila till kundtjänst istället för att skriva på andra sociala medier- för vi hjälper er SJÄLVKLART och jag lovar att du kommer bli nöjd i slutändan 😀

Till er som vill handla Star Rider: Ja, hemsidan ligger nere som ni vet. Och när den kommer upp så kommer våra nyheter och vår internationella lansering där vi då kan shippa våra produkter över hela världen. Ska bli så kul att se hur det tas emot utomlands 🙂 MEN, ett problem… ett väldigt angeläget ilandsproblem för oss, men vi har ingenting att lansera! Vi kunde aldrig i våra liv tro att vi skulle sälja slut på hela vårt lager… så nu måste vi omedelbart göra en stor order från vår fabrik och sedan ska det produceras och skickas. Så det är liiite panik. Därför kommer sidan ligga nere ett tag tyvärr 🙁 Vi ska inventera det som finns kvar och se om vi har några storlekar att lägga upp på sidan. Men jag lovar att uppdatera er här hela tiden från och med nu!

Till er som väntar på ett inlägg ang Penelope på framridningen i Gbg som ingen kan ha missat: Jag missade det, haha!  Har ju roadtrippat sen i måndags och varit offline så jag fattade först ingenting när jag loggade in på sociala medier. Jag brukar inte skriva om saker som blir stora i media om det inte är sakfrågor som jag brinner för. I detta fall så jag ska jag självklart skriva ett inlägg. MEN, en fråga till er: Var kan man se denna händelse IRL? Jag har fått länkar till olika ställen men det är ju enbart bilder? Och jag som lever online vet hur bilder kan missuppfattas, nu säger jag inte att det är så men jag måste se något jag ska skriva om med egna ögon innan jag kan döma, anta eller tycka något.

Jag ska vara tydlig med varför jag inte ger min åsikt än, och jag hoppas att alla kan ta till sig av det. Att se bilder säger INGEN någonting. Visst, nu skrivs kommentarer överallt, och det står i tidningarna så era åsikter är säkert helt rätt. Men, min poäng är att det är väldigt farligt när man börjar döma någons händelse utifrån bilder!

Kom ihåg att jag inte sett ett klipp IRL på detta. MEN, de bilder jag har sett säger mig ingenting? Precis sådär skulle det se ut om jag satt på en häst som lade sig ner. Man drar i tyglarna i reflex för att man håller på att ramla av. Jag vill vara helt opartisk nu INNAN jag sett klippet live! För jag har lärt mig med åren, så många gånger man tror sig veta något utefter en bild, ett litet filmklipp. På min instagram @riding_by_tyra så lade jag upp ett litet klipp på 15 sekunder på en häst som jag provred för ett tag sedan. På de 15 sekunderna och 2 språng över hinder så kunde alla möjligt människor avgöra att hästen antingen var duktig, otroligt slarvig, dålig, ingen kvalitét, inte värd pengarna och att de kan hitta en likadan häst för 100 000 kr. Och det är skrämmande, otroligt skrämmande tycker jag.

Och det är det farliga med dagens samhälle. Man tycker, antar, påstår efter en otydlig bild av verkligheten. Och det farliga är att man på det även agerar. Ofta i affekt om man antyder något hemskt. Och som jag skriver i början här- i detta fall har ni säkert rätt- men det finns också många fall där man kan ha fel! Man kan omöööjligt döma via bilder te x. Men ibland tänker inte folk längre än näsan räcker. Så tyck och tänk- men aldrig utifrån enbart bilder eller vad andra skriver. Därför väljer jag att inte uttala mig innan jag ser ett klipp på händelsen med Penelope med egna ögon. Och OM någon av er läser här, och har bloggat, insta, fb-at eller uttalat sig om denna händelse efter att enbart ha sett bilder: Jag hoppas ni tänker till en extra gång så ni förstår min poäng och tar till er detta. Det är ingen kritik utan bara en tankeställare till alla.

Kram på er, och glöm inte bort kärleken ♥

38 svar till “Tack!

 1. Isa skriver:

  Finns på svt där de sände live,42 min in i klippet. Efter hästen gick omkull banka ryttaren till ordentligt med sporrarna och sedan rycker ordentligt i munnen upprepande gånger. 1. varför slår man sin häst när den gör allt för sin ryttare? Ska man slå till sitt barn nästa gång hen ramlar då eller!? 2. Hästen fattar inte varför ryttaren bestraffar den ändå eftersom det var långt efter den hade ramlat. 3. Lotta Björe som kommenterar att det var hästens fel för att den gick och sov. Asså stakars häst. Om ryttaren beter sig såhär på en stor hopptävling som sänds live undra vilka jävla metoder hon håller på med på hemmaplan? Många tycker att det inte gör så mycket för det är så vanligt att se hästmisshandel men det betyder fortfarande inte att det är ok!

 2. sofia skriver:

  kolla på svt play från vc finalen i måndags. ca 42 minuter in i programmet ser man händelsen

 3. Ann skriver:

  Nu vet jag att du inte sett klippet live, men att hästen snubblar och just sen sekvensen är ju sånt som kan hända.
  Däremot är det nog ridningen efteråt som är det mest uppseendeväckande. Ponnyspark och hästen far framåt —-> direkt drag i tygeln och tvärnit… Upprepade gånger. Och det är medveten ridning.
  Vid snubblingen ser reaktionen reflexmässig ut. Det är det knappast i sekvenserna efteråt :/

 4. Chessikatt skriver:

  Bilderna kan se ut precis så som du beskriver dem, att man typ råkar hamna i obalans och blir dragandes i tyglarna nån sekund för att hästen varit nere på knä. Men filmen, som du bland annat hittar här: https://www.facebook.com/mikaela.b.bergman/posts/10205993828821110?pnref=story visar något helt annat. Hon bestraffar hästen rejält genom att sparka den i magen med sporrarna och samtidigt fläcka tag i tyglarna. Inte bara en gång utan flera gånger och dessutom långt efter att hästen hade snubblat. Det är ”bara” två gånger som syns på filmen, men om man tittar noga så ser man att efter den andra gången så travar hon iväg och fläcker till rejält ytterligare en gång innan reprisen på snubblet klipps in.
  http://www.chessikatt.blogspot.com

 5. Cissi skriver:

  http://www.svt.se/sport/ridsport/bjore-sa-behandlar-man-inte-en-hast/

  Där ser du videoklippet på incidenten. Det handlar som du ser inte om att ryttaren tappade balansen för att hon höll på att ramla av, utan hon utagerar sin ilska mot sin häst.

 6. Matilda skriver:

  Kul att träffa dig igen!

 7. sof skriver:

  http://www.svt.se/sport/ridsport/bjore-sa-behandlar-man-inte-en-hast/
  I denna artikel finns klippet urklippt klappat å klart. Ser inge vidare ut…

 8. Lina skriver:

  Men alltså. Se klippet först. Hästen höll på att snubbla och hon gör sen halt, kollar hästens framben uppifrån sadeln, sätter rumpan till rätta i sadeln och SEN hackar hon bägge sporrar i hästen som då kastar sig framåt och som svar blir ryckt i munnen som om den försökt dra iväg i sken helt oprovocerat. Efteråt, långt efter första händelsen ser man hästen trava lugnt och Penelope tvärt såga hästen i munnen i en tvärnit. Inte ens du kan väl säga att händelsen ”missförståtts” när du sett det själv sen..

  1. Therese A skriver:

   Men läs vad hon skriver, hon skriver ju att hon inte uttalar sig om filmen då hon inte sett den men att saker KAN missförstås när man ser saker på nätet. Läs om, läs rätt innan du skriver spydiga kommentarer.

 9. Josefine skriver:

  SVT play har ett klipp.

 10. Anna skriver:

  Men du behöver väl verkligen inte skriva ett inlägg om det du också liksom, haha står ju överallt, och så ska du komma en vecka efter och skriva lite till liksom… nja det kan va känner jag 😉

 11. Johanna skriver:

  Du kan bara se det IRL om du skaffar en tidsmaskin.

  1. Linda skriver:

   Eller hur =P

 12. Emma skriver:

  Tack för sjukt bra bemötande på mässan! Alla som jobbade i montern var väldigt hjälpsamma och trevliga, er handlar jag gärna av igen 🙂

 13. Isabel skriver:

  Älskar det du gör och din blogg!
  Skulle gärna ha fler ridövningar i framtiden som de du gjorde med hm we love horses, har sett alla typ tre gånger.
  Sen undrar jag vilket program du ritade dina skisser i.
  Kram?

 14. Jennifer skriver:

  Jag är sugen på att köpa Star Rider ridbyxor nu!

 15. Helena skriver:

  Hmm… Det finns inte en enda människa som kommenterat i debatten ang P som inte sett filmklippen …. Utom möjligen du själv känner jag utifrån din text …. Märkligt att öht skriva en lång paragraf när du är helt out of the loop ang debatten .

 16. Madde skriver:

  Tyra du har helt fel. En bild säger mer än tusen ord. Fler bilder är en novell och ett album är en bok. Oftast är det ryttare som har tveksam och mindre bra ridning som lämnar en sådan kommentar….håller med om att EN bild inte säger allt, men en hel del.

 17. Linda skriver:

  Räcker det inte med att en person berättar vart klippet finns att se? Varför känner ytterligare förtisju stycken ett behov att tala om samma sak?
  Bara en liten fundering.

  1. Hanna skriver:

   Haha brukar också tänka på det,
   jaa men lägg ut samma länk eller svar som de andra 40 st som hann skriva det innan dig

  2. Cissi skriver:

   Antagligen beror det på att kommentarerna inte publiceras direkt, när jag skickade min fanns det bara en kommentar på inlägget och den innehöll inte någon länk 🙂

   1. Chessikatt skriver:

    Precis, samma här!

 18. Kimona skriver:

  Hade inte du bestämt dig för att köpa häst i Sverige? Eller var det någon annan? Blir förvirrad nu.
  :S <3

 19. Karin skriver:

  http://www.svt.se/sport/ridsport/bjore-sa-behandlar-man-inte-en-hast/
  men om du hängt vet du att Penelope hatt bett om urskäkt. Vi alla hästmäniskor har någon gång gjort något mot en häst vi inte kan så för. Men det är ju ingen ursäkt

  1. Josefine skriver:

   Är man en professionell tävlingsryttare då VET man att man ska respektera sin häst (utan den är man ingenting som ryttare) och behandla den därefter. Så enkelt är det. Den ryttaren har ingenting på tävlingsbanorna att göra. Hårt men man behandlar inte ett levande djur sådär. Finner det oerhört tragiskt hur vissa ryttare behandlar sina hästar (oavsett nivå)…

 20. jenny skriver:

  haha, IRL betyder In Real Life, haha det kan du ju inte förknippa med att se en video i efterhand?? IRL är något du ser i VERKLIGHETEN, LIVE

 21. sara skriver:

  nej alla ryttare misshandlar inte sina hästar för då är man en djurplågare, innan detta med att hästen faller så ser man ju att hon sitter och sågar hästen i munnen. Usch och fy vidriga människa!

 22. K skriver:

  På svt play kan man se det, men finns även ett klipp på hippson där man inte behöver leta igenom hela sändningen.
  Jag tycker att bilderna ser jättehemska ut, medan klippet inte alls är lika dramatiskt. Såklart ser det illa ut, men Lotta björes kommentar var värre tycker jag.
  Men jag säger som Björn sa, jag tror inte att det var en bestraffning för att hästen snubblade. Utan jag tror att Penelope försökte få hästen ur sinnesstämningen som fick hästen att snubbla.
  Sen säger jag inte att det var så, eller att det var rätt av henne. Men jag vill tro att det var så det var.

  1. K skriver:

   Vill även tillägga att Penelope känner sin häst bäst och hon känner om något är fel. Vi kan inte sitta och säga vad som helst utifrån ett videoklipp.

   1. Madde skriver:

    Eh? Jag hoppas du skämtar?!? Eller är du också en sådan där hemsk person som behandlar hästar (och kanske andra djur) illa? Om hon betedde sig så på en framridning till Världscupen, framför kameran, andra ryttare och närmast sörjande, kan man ju bara gissa hur hon behandlar sina hästar hemma. En sådan människa gör mig illamående. Om FEI har lite stake, ska de stänga av henne och göra en anmälan om djurmisshandel. Det får inte gå till så. Aldrig. Nolltolerans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »