Okategoriserade

Mässan och shopping

Jag hann med att plöja igenom mässan igår också. Är man där i 10 timmar hinner man med 2 timmar på mässan. Visste att torsdagen skulle bli lugnare eftersom många inte är lediga då. Så min plan var att passa på att shoppa lite och gå igenom mässan första dagen.
Det fanns lite fint, men jag vet inte det är så himla tråkigt med alla dessa butiker som säljer samma märken ☹️ 90% av alla kläd-montrar har typ likadana produkter? Alla säljer Kingsland och Equiline mm… Och jag gillar verkligen märkena så det är inget negativt mot dom eller företagen som säljer där heller, utan bara det att det mesta ser likadant ut. Och är dessutom svindyrt. Och det har sett likadant ut så länge. 

Priserna chockar mig varje gång, jag skulle aldrig -idag- köpa ridbyxor för 2000 spänn ? Eller ett simpelt enkelt vitt schabrak för 1000 spänn för att det är ett märke på badgen. Men det är ju jag. Jag skiter faktiskt i vilket märke det är, jag vill ha komfort och design, det är det enda jag bryr mig om. Och kvalitet kan man få ändå, men märkena kostar ju självklart just för att det är ett märke. Men oavsett märke så tycker jag att allt inom ridsporten är väldigt dyrt. Och 98% av utövarna inom ridsporten är ju hobbyryttare… Det var just därför jag startade Star Rider- för att alla ska ha råd! Du kan få 4 tights i olika färger för samma pris. Att folk som gillar kläder, att matcha och känna sig fina ska kunna göra det. (Ja och också för att jag avskyr illasittande, hårda, tighta ridbyxor). Skit  samma- poängen är att jag saknar fler unika märken och bättre priser.

Jag HOPPAS fler yngre entreprenörer vågar satsa på sina drömmar inom business i ridsporten. Nya märken, produkter och innovation! Tacka vet jag Karin på PS Of Sweden, Johanna på Equestrian Stockholm te x som vågade satsa allt på sitt klädmärke! De står för mkt nytänk! Tacka vet jag att Hööks finns som är ett lågprismärke inom ridsporten- som är grymma på nytänk inom design och produkter där alla kan ha råd! Men jag vill se mer nytänk, innovation och design inom ridsporten!

Jag skulle gärna hjälpa unga företagare, det finns så många duktiga unga tjejer och killar. Kom igen VÅGA! Är det någon bransch som behöver det NU så är det ridsporten! Och det är just nu, igår och idag- som det är lätt (eller enklare;) att slå sig igenom inom ridsporten för just idag finns det inte så många nya företag inom branschen! Däremot så kommer Ridsporten kommer fortsätta växa och expandera! Se bara på de senaste åren…

Så om du sitter här och läser och har en bra idé- våga! Kämpa! Tro på det och kör hårt! Jag lovar att exponera och stötta nya företag på mina kanaler iallafall, det har ni mitt ord på ❤️

18 svar till “Mässan och shopping

 1. Madde skriver:

  Säger du inte emot dig själv lite.. bra för Star rider om det inte är så mycket konkurrens? ^^ Varför vill du hjälpa folk att bli konkurrenter till er?

 2. linn skriver:

  Jag håller helt med dig! Tycker det är helt galet att en tröja kan kosta 1000 kr för att där står kingsland på. Och utan märket hade det kostat 200 kr. Fler som säljer ridsportsutrustning till normala priser! :D. När faktiskt den största delen av de som utövar sporten är hobbyryttare, som du säger!

  http://www.finest.se/linnsblogg – nominerad i katergorin årets medlemsblogg i finest Awards! :).

 3. Linda skriver:

  Word! Var på mässan idag, det är snordyrt! Jag gick ut med två påsar, en med reklam och en med en fiordaliso-skjorta jag kollat på superlänge. Alltså jag minns när jag va ”liten”, alltså vi shoppade tills vi inte kunde bära mera. Helt jäkla insane, men på den tiden var mässan verkligen fylld av klipp! Idag är det samma kläder överallt och dessutom apdyrt. Jag vet inte, men alltså hade jag vart försäljare hade jag ju inte velat ha med mej massa grejjer hem igen? Om någon sålde priset skulle den för det första sälja mer än alla andra och dessutom sätta press på dom andra också. Men det kanske är jag som är gnällig… 😉

 4. Linda skriver:

  Word! Var på mässan idag, det är snordyrt! Jag gick ut med två påsar, en med reklam och en med en fiordaliso-skjorta jag kollat på superlänge. Alltså jag minns när jag va ”liten”, alltså vi shoppade tills vi inte kunde bära mera. Helt jäkla insane, men på den tiden var mässan verkligen fylld av klipp! Idag är det samma kläder överallt och dessutom apdyrt. Jag vet inte, men alltså hade jag vart försäljare hade jag ju inte velat ha med mej massa grejjer hem igen? Om någon sålde priset skulle den för det första sälja mer än alla andra och dessutom sätta press på dom andra också. Men det kanske är jag som är gnällig… ?

  Ni, i star rider hade en fin monter!

  http://www.hanssonlinda.blogspot.com

 5. Sara Sandqvist skriver:

  Jag har länge haft dröm om att starta mitt hästföretag med kläder men mitt problem är okunskap 🙁 hade varit GULD att få prata med dig och få mer hjälp och kunskap om HUR man går tillväga för jag har ingen aning… ska shoppa järnet i din monter imorgon iallafall 😉

 6. Anna skriver:

  Jag är iaf mest nöjd med en sak idag och det är att jag fick en glimt av dig och menade verkligen det jag sa. Jag hoppas du (och vet nog) att du står på dig. Du sprider glädje i det du gör (tycker lilla jag) och jag hoppas du hittar en fin häst och lyckas nå dina drömmar och lycka. Kraam

 7. Rebecca skriver:

  Jo, det är mycket som är dyrt. Men tycker jag själv har blivit duktig på att sålla ut det som har bra kvalitet och då betalar jag mer än gärna ett högre pris. Jag köper så mycket hellre ett par ridbyxor från Pikeur för 1700 än ett par från Hööks för 800 som är fula i tyget efter en tvätt. För nej, jag tycker varken att Hööks är särskilt billiga eller har bra kvalitet. Det blir dyrt i längden, så att säga.

  1. Jossan skriver:

   Samma här, när det gäller ridbyxor är pikeur överlägsna tycker jag, jag tycker att det beror mest på passformen, det är bara deras ridbyxor som passar mig. Jag är smal men relativt sett så är min mage större än låren, alla hööks ridbyxor sitter hårt i midjan/bra över låren eller bra i midjan/löst över låren på mig. Jag vann dock refundertävlingen här hos Tyra och då köpte jag star rider tights till syrrorna och mig. De är supersköna men jag har inte provat rida med dem än.
   Däremot vad gäller tröjor, då använder jag fleece från Ullared eller gamla avdankade tröjor från min vanliga garderob haha. Jag är bara kräsen med ridbyxor!

 8. the girl skriver:

  Hööks har blivit riktigt dyrt. Att köpa likvärdiga ridbyxor som du säljer får man ju ge dubbelt så mycket för.
  Och deras kvalité är ju riktigt dåligt 🙁

  Dina priser behövs i ridsporten !!!
  Och ditt nytänk på ridkläder !

 9. Kimona skriver:

  Gillar ditt nytänk! Blir sugen på att starta eget när jag går ut gymnasiet eller högskola. Tyvärr så valde jag spelgrafik istället för grafisk design. Det hade kunnat hjälpa mig på traven. Hoppas det kommer vita helskodda med silikon i nätbutiken sen!

 10. Chessikatt skriver:

  Håller med dig helt, förr kunde man verkligen fynda på mässan och montrarna hade lite olika utbud… nu har nästan alla samma och ja, precis som du skriver så är det DYRT. Det är bra att du skriver detta samt satsar på att ta fram billigare utrustning med ditt företag. Jag ser så många unga ryttare som lägger alla sina sparpengar på märkesgrejer och sedan har de inte råd att träna för tränare… Prioriteringarna blir så fel! http://www.chessikatt.blogspot.com

 11. Pixiepatrullen - Åsiktsmaskin & mamma med NPF skriver:

  Håller med dig och tycker oxå det är svindyrt. Här har man hus och tre barn som kostar massor så ridbyxor för tusentals kronor finns bara inte!
  Oavsett kvalité så är 2000 kr FÖR mycket.

 12. Cicci skriver:

  2000 för mig är inte för mycket om det står Pikeur på lapparna. Men i övrigt är det för mycket. Jag har nu haft 2 par som jag använder vår-höst i 4 år. Ser fortfarande nya ut. Ett par fodrade hade jag i 6 år och gick i dagligen från typ oktober-april. Säg att de därmed är använda dagligen i 3 år. Då kostar de ca 1 kr per användning. Så värt! Jämfört md dem från ett annat märke för ca 1100 som höll ~2 mån innan de började bli fula. Det ger ca 18 kr per användning. Men jag håller med i stort, vissa saker köper man märket och inte plagget i sig då kvalitén inte motsvarar priset jämfört med andra märken.

 13. Leila skriver:

  Åh när du säger det så kommer man på en massa nya saker man kan ha till häst, eller göra nytt av det som finns och säkert till ett mycket billigare pris! Hade jag inte storsatsat på mitt företag just nu som inte har med hästar att göra hade jag lätt gjort något kul till hästvärlden! Kanske till framtiden 🙂 Hästvärlden är en stor del av världen idag men fortfarande så liten! Kram, önskar dig all lycka!

  http://www.leeilas.se

 14. Jasmin skriver:

  Jag SKA starta eget inom ridsportsbranschen. Har lärt mig mycket, men behöver mer kunskap. Speciellt inom det egna märket jag kommer skapa. Leverantör är största och svåraste frågan tycker jag 🙁 varorna behöver tillverkas i annat land, annars blir det ju dyrt… Men vart hitta sån leverantör?! Utan att behöva tex åka ner dit. För det kostar & språket kan man inte. Vill inte att saker blir fel, åh…
  Jag vill ha in NYTT på marknaden, och till mycket billigare priser! För som du Säger, ridsporten & utrustningen är idag svin dyrt!!! Och de flesta är ju faktiskt hobbyryttare. Aldrig skulle jag köpa ett schabrak för 2000kr eller kavaj för 5000.. HERREGUD.

  Hööks har en del bra, men blivit dyrare nu på senaste åren med… PS var bra, genomtänk och lyckades men DYRT där med idag tycker jag..

  http://WWW.jasminofsweden.se

 15. Lina skriver:

  Kvalité, tillverkning – var och av vem dvs under vilka förhållanden arbetar de i fabriken? – är bara några av de viktigaste faktorerna förutom pris. Att bara stirra sej blind på priset är ju inte så klokt, då prispress i många fall betyder enorm miljöpåverkan… Var kommer dina produkter ifrån och var tillverkas materialet du använder till dina byxor?
  Gillar de nya färgerna! Kram

 16. Linda skriver:

  Jag håller med dig angående priserna och utbudet, blev inte många fynd för mig på mässan. Det mesta jag var intresserad av kostade samma sak som det annars gör i butiker. Och även om jag också tycker att PS och ESS är grymma med sina nya idéer så måste jag inflika att de ju faktiskt också tar 2000 spänn för ridbyxorna samt 500 spänn för ett par benlindor, snordyra scahbrak etc..de är tyvärr på samma nivå som Kingsland och Equiline och tar betalt för sina ”märken” 🙁 sen vet jag ju att det kostar att tillverka och kostnaderna är stora speciellt då man är ny på marknaden och behöver bygga upp varumärket. Men det skulle inte skada att tänka lite mer som dig och även erbjuda förmånliga alternativ 😉

 17. Cecilia skriver:

  Bra inlägg!.
  Jag och min familj driver en liten Ridsportbutik mitt i centrala Göteborg som heter Second Saddle, hälften nytt hälften Second hand. Privatpersoner lämnar in och får pengar för när kläderna är sålda. Vad jag vet finns det väldigt dåligt om detta koncept runt i landet. Det är så himla bra att barn kan få bra ridkläder till ett väldigt bra pris genom att köpa second hand och även vi som haft häst ett tag kan komma in här och fynda märkesgrejer i andra hand.
  Vi satsar även på nya produkter som håller en bra kvalité till ett bra pris.
  Vi hoppas självklart att fler hittar hit och att vi kan få utveckla oss ännu mer när det gäller second hand.
  Vi säljer även lite second hand via vår webbshop.
  http://www.secondsaddle.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »