Allmänt

Nya samples Star Rider

Hej! Just det, måste börja med att skriva att vi äntligen fått in alla mindre storlekar i påfyllning på ALLA våra snygga tights. Både storlek 32, 34 och 36 har varit slutsålda länge nu:S Så in på starrider.se och passa på nu innan de säljer slut igen, haha. Och idag fick vi äntligen SJUKT bra samples på barn-byxor. Alltså det är så gulligt att jag dör. Ser fram emot att få släppa våra grymma ridbyxor till barn. Man ser alla dessa barnbyxor överallt med glitter, stjärnor och gulligull. Tanken är att behålla dom precis som dom är i design och färg så att de blir stilrena och snygga så att ALLA barn kan ha dom- alltså även killar.

Dessa bilder är lite samples som vi fick in för några månader sen. Jag tänkte lite ”Ja, varför inte köra lite passpoaler och pärlor på bootsen också?”. Men jag vet inte- vad tycker ni? Det är ju såklart nytänkande och så, men det ska ju sälja också. Jag tänker att det kan bli superfint, och sen man man ju ta in andra färger än rosa. Kanske att man gör schabraket i vitt istället med rosa passpoaler?

a1a2

Tänk er att glida in med detta på dressyrbanan… hoppbanan också såklart. Men vi funderar på att ta in lite dressyrschabrak också. Jag vet inte riktigt- vad tycker ni? Snart släpper vi ju jordens (haha ja alltså på riktigt) bästa och skönaste helskodda ridbyxor och då lär ju det locka lite dressyrryttare? För dressyryttare vill ju ha ett bra grepp, och alltså jag har aldrig nånsin i mitt liv känt ett bättre grepp på nån byxa än det som vi fått fram på våra nya helskodda brallor. Dock efter mycket blod svett och tårar men det har varit värt det haha. Och- då tänker vi om vi också skulle köpa in lite dressyrschabrak vad tycker ni om det?

Ni ser ju att jag har gjort två olika alternativ på bootsen. Vilka tycker ni är snyggast? Detta med två passpoaler… 

a3

…eller detta med en passpoal? Personligen tycker jag att det är fint men när man har sett det med två stycken så ser detta lite ofärdigt ut eller? :S

a4

Sen har jag en till fråga. Det här med helskott. Är det så att det BARA är dressyrryttare som vill ha helskott? Jag körde alltid på helskott förut, alltså jag vill ju sitta fast i sadeln typ, men jag har hört att de flesta hoppryttare inte vill ha helskott? Varför inte? Är det bara för att de som finns idag knappt går att röra sig i eller vill man inte ha det greppet i sadeln? Jag menar, man kan ju fortfarande resa sig och stå upp i fältsits…men är det inte bättre att ha det bästa greppet man kan få? När man hoppar högre hinder eller svänger snabbt så vill man väl ha bästa gripet? Man sitter ju ändå ner i galoppen och det är ju där vi jobbar mest när vi hoppar..? Tell me!!!!

Svara gärna på vad du tycker, det skulle vara jätteintressant för mig att höra. Halvskott eller helskott? Och nu pratar vi såklart inte helskott med ”jag kan inte röra mig eller böja mig” utan nu snackar vi världens bästa silicon, uppdelat i faser så att det känns som att man har på sig ett par sköna oskodda byxor som man kan röra sig i. Man skulle i princip kunna hoppa av hästen och hoppa banan själv från backen om man ville och det skulle kännas som att man hoppade i vanliga svarta tights…- ja den kvallen på byxor…

70 svar till “Nya samples Star Rider

 1. Natta skriver:

  Jag föredrar helskodda i både hoppning och dressyr av den enkla anledningen att jag vill ha ett bra grepp. Jag arbetar hästarna mycket nedsittning i både och, och vill då inte känna att jag glider omkring som om jag hade glidmedel i rumpan. Har alltid under mina 17 aktiva år med hästar föredragit helskodda.

 2. Sanna skriver:

  Jag föredrar Helskodda alla dagar i veckan så jag hoppas dina thigts kommer i den varianten snaaaaaart 😀

 3. Josephine skriver:

  Tycker allt detta ser ofärdigt ut. Ofärdigt och hemmagjort. Usch, ingen hiss på detta.

 4. Madeleine skriver:

  Jag är dressyrryttare och jag föredrar oskodda ridbyxor, känner mig helt låst så fort jag har ett par byxor med skoning. Köpte ett par med silicon på knäna och det var det värsta jag haft på mig. Min syster som är hoppryttare rider endast i helskodda ridbyxor. Så vi kör lite ombytta roller 😉 Hade varit fantastiskt om dina schabrak kom i dressyrschabrak. Tycker att bootsen med dubbla passpoaler var snyggast

 5. Mio skriver:

  Jag älskar helskott med! Men håller med om att dom flesta kan man inte röra sig i ?
  Så ser verkligen fram emot dina!

  Och bootsen! Wow! Jag är väldigt anti bling. Inte för att det är fult. Men jag gillar inte när det är ”för mycket”
  Men dessa boots gillade jag! Men skulle om jag varit du sattsat på helfärgade, alltså inte den svarta kanten! Droppformade pärlor, eller varannan stor varannan liten tror jag skulle få dom mer ”färdiga”
  Men riktigt snygga var dom!

 6. . skriver:

  ÄLSKAR färgen och pärlorna på schabraket, längtar tills ni börjar sälja de!! Dock hoppas jag att ni gör större rutor, mer som Anna scarpati. Tycker inte alls att så små rutor är lika snyggt, vet att de inte va de du frågade om men tänkte att du kanske kan köra en omröstning om detta med för som sagt hoppas jag att ni ändrar till större rutor 🙂

 7. Pernilla skriver:

  Snyggt! Helt klart bootsen med två passpoaler, fick också lite ”ofärdig-känsla” på de med en 🙂 Jag kör på helskott, dressyrryttare som jag är. & det vore kul med snygga dressyrschabrak!!

 8. Olivia skriver:

  Halloj! Jag var en sån som alltid bara red med knäskodda när jag var liten och hoppade. Men när jag började tävla dressyr så blev det bara helskodda och kör fortfarande på det i hoppningen känns som om man får mer grepp i sadeln och liksom inte glider runt när man hoppar. Så helt klart helskodda?? hoppas det är hällor på dem med helskodda ? Måste alltid ha skärp på alla byxor hur bra de än sitter!
  Kram

 9. Hanne skriver:

  Det beror lite på, jag är liten och lätt och sitter jag på storhäst med enormt steg behöver jag all hjälp jag kan få, trots starka magmuskler, för dom verkar spela in en hel del i att hålla sig limmad i sadeln 😉 men är man tung i gumpen och inte stor på sin häst har man säkert fördel av oskott för att göra en rörligare

 10. Emmie skriver:

  Halvskodda/knäskodda gillar jag mest! =)

 11. Sofie skriver:

  Jag föredrar halvskodda eller tygskodda! Jag kan inte alls rida med helskodda då det känns som att man verkligen sitter fast i sadeln, eller ja byxorna sitter fast och man själv hoppar ur, den känslan får jag? Jag tycker du kan ta in ett par tygskodda, alternativt halvskodda ridbyxor UTAN silicon, jag hatar silicon på ridbyxor, usch! Det är anledningen till att jag inte köpt några av er den här gången, köpte tidigare ett par från din förra kollektion och dom var superskönt dock lite halkigt tyg men det gör inte mig något! Nej snälla, kom in med ett par liknande så jag också kan få ett till par snygga brallor till stallet, utan silicon!?

 12. Zandra Svensson skriver:

  Gillade din idé med bootsen! Tycker det vr skitsnyggt och tycker du ska tillverka fler färgkombinationer, snyggast med två passpoaler tycker jag! ? Önskar mig ett par blågula och ett par guld/svarta som matchar det svarta och guldiga starrider schabraket!

  1. Lina skriver:

   Detdär lät sketsnyggt!! ? färgkombinationen på bootsen alltså! ❤

 13. Linda skriver:

  2 passpoaler var snyggast. Helskott helt klart ?

 14. Linnea skriver:

  Hej! Super söta boots ju, tyckte det var finast med en rad snöre och sen pärlorna:) Schabraket var också super fint, skulle vara intresserad av ett sånt dressyr men dock inte i rosa, har mest färger som blått, grått, svart och vitt. Hmm intressant det du skriver om helskott. Jag hoppade förut men rider numera dressyr och har gått över på helskott så man sitter bra i sadeln, dock hade jag aldrig det när jag hoppade men mestadels för att helskodda ridbyxor förut var så otroligt osköna och tjocka.

 15. linn skriver:

  Ha två passpoaler på bootsen! Sååå snygga! Ni kunde gjort dem med lack också! :D.

  http://www.finest.se/linnsblogg

 16. isa skriver:

  Vad spännande att du tar in helskodda, föredrar helskodda alla dagar i veckan, (hoppas de kommer några med samma färg på grippet som själva tyget, sann dressyrryttare). Sen jag provade det har jag inte ridit i annat.
  Skulle även uppskatta om du tog in dressyrschabrak.
  Tycker bootsen var jättefina och jag föredrar de med 2 passpoaler.

 17. Lina skriver:

  Jag rider alltid i helskodda, sitter kvar sen jag nötte ut mina halvskodda i rumpan. Nu sitter jag bättre så problemet finns inte kvar, men byxorna blev kvar.
  På bootsen tror jag 1 passpoal skulle vara snyggare om pärlorna satt lite närmre. 2 passpoaler ser det mer stabilt ut på, som att pärlorna sitter kvar bättre. Pärlor är så mkt stilrnare och snyggare än bling i många fall ?

 18. Marie skriver:

  Yes till dressyrschabrak! Längtar verkligen efter det, önskar mig moss/mörkgrön och guld! Eller vinrött! Hade varit super till min skimmel!

 19. Maya skriver:

  Hade jag nu ägd en egen häst så hade jag utan tvekan velat köpa bootsen åt höger på bilden!
  Jag rider alltid med helskodda byxor men däremot så är det få modeller som jag trivs i. Bekvämlighet är viktigast!
  http://www.mayaray.devote.se

 20. Telma P skriver:

  Jag själv tycker inte det spelar någon större roll om de är helskodda eller inte. Om det är grip så räcker det, och helskodda är också snyggt & bra 🙂 Lite blandat. Men använder både och. Kramissss

 21. Joanna skriver:

  Jag rider i både helskodda och knäskodda. Kommer definitivt köpa ett par helskodda sen när de kommer ut! Och kommer definitivt köpa dressyrschabrak om ni börjar sälja det, då jag endast använder det. 🙂

 22. Anonym skriver:

  Jag hade tyckt att det var snyggt att inte ha ngn passopal alls, någon som håller med?
  Dressyrschabrak hade varit kul!

 23. Michaela skriver:

  Jag hoppas att Grönt kommer att komma till starrider skulle ÄLSKA sånna boots fast med grönt! Ååh skulle så gärna vilja ha..

 24. Johanna skriver:

  Älskade bootsen med 2 passpoaler! Kommer definitivt köpa ett par helskodda när dom kommer ut! Har alltid jätte svårt för att sitta ned i sadeln för att byxorna gör så att man glider runt även fast jag har helskodda(utan grip), så ska bli spännande att se hur dina blir med gripet.

  Kram!

 25. Emma skriver:

  Absolut helskott och dressyrschabrak kan ni gärna börja sälja också ?

 26. Anna skriver:

  Helskott helt klart. Om de nya ridbyxorna görs utan den gräsliga och stora loggan (förlåt!) tror jag att det är lättare att nå ut till en större publik, då många föredrar att klä sig stilrent även till häst.

 27. Daniella skriver:

  Ja, alltså det skulle vara jättekul med mer dressyrgrejer eftersom jag kan inte köpa dina hoppschabrak, har dina ridtights i beige, dock är dom lite stora på mig. Tog en storlek ner men skulle tagit två kan jag tänka mig. Har 42 på alla hööks ridbyxor, då vågar man inte beställa i 38 för risken finns ju att dem istället är för små 🙂 Jag gillar bootsen med en passpoal för dem var simplare och pärlorna framhävdes mer då! 🙂

 28. Anna skriver:

  Bootsen med två passpoaler var ju dö-snygga! Tar du in dem köper jag ett par direkt! 😉 Dock tycker jag inte alls om dem med endast en passpoal… Säger som någon ovan sa, de ser inte färdiga ut.. Schabraket såg inte så wow- ut, pärlorna såg bara konstiga ut… Helskodda ridbyxor ser jag fram emot att se i din kollektion!

 29. Jennifer skriver:

  Helskodda alla dagar! som sagt är de flesta stela o obekväma så ett par bekväma och snygga helskodda är ju drömmen! Dressyr som hoppning!
  Bootsen, tror jag med två passpoaler, gärna dressyrschabrak med!

 30. Alva skriver:

  Jag vill gärna ha ett par helskodda 🙂
  Och med skärphällor.
  Skulle vara bäst om ni lanserade ett par fleecefodrade byxor med innan vintern är slut! Det är något som fattas inom ridsportsvärlden 🙂

 31. Rebecca skriver:

  Haha detta var ju skoj!
  Anledningen till att jag inte köpt dina byxor ännu är för att det inte funnits helskodda vilket jag föredrar, schabraken har jag också velat ha men inte köpt då jag behöver dressyr. Bootsen var mkt läckra!
  Jag hade helt enkelt köpt ridbyxor, schabrak och boots ifall det skulle bli enligt dina funderingar! *hoppas*

 32. Karin skriver:

  Hej, jag är hoppryttare och jag föredrar helskott, men har o andra sidan inte prövat helskott med ”sillikon-grip”, kan tänka mig att om det är sådan grip så kanske det blir lite väl mycket ”klistereffekt”.

 33. shsh skriver:

  Få som rider med rosa på storhäst, skulle satsat på andra färger! 2 passpoaler var snyggast.

 34. Pixiepatrullen.se skriver:

  Gud vad kul att köpa hem matchande till kidsen sen.
  Gissar dock att grabbarna inte vill färgmatcha morsan fullt ut med knallrosa men ändå 😉

 35. Madde skriver:

  Helskott, alltid, oavsett vad. 🙂 Hehe! Skulle dö om ni tog in mörkblå ridbyxor med knallig orange detaljer/logga… sååå snygg färgkombination.

 36. Madde skriver:

  Själv gillade jag dock inte alls bootsen och det rosa med pärlor var alldeles för mycket för min smak! Lite rosa och mer vitt och pärlor hade jag kunnat tänka mig dock 🙂

 37. Sofia skriver:

  helskott!!, håller med dig ang. bootsen, ser lite ofärdigt ut med enest en passpoal, men tyckte de var jättesnygg och coola. Är hoppryttare men hade absolut kunnat tänka mig ett par sådana.
  Jag tycker att du har många coola idéer och modeller på schabrak, jättesnygg verkligen. Dock tycker jag inte att det är så snyggt med den fyrkantiga quiltningen (?eller vad det nu heter? ”rutorna”) jag tycker det är snyggare med antingen en med större rutor eller den som är på equilines schabrak etc.
  Kram 🙂

 38. Anna skriver:

  Rider aldrig med helskodda (är hoppryttare) om det bara är en myt eller inte vet jag inte men har man kalvskinns säte på sadeln så sliter man mer på den om man har helskott och de vill jag inte riskera plus att jag tycker jag sitter fast för mycket 🙂

 39. Annie skriver:

  Jag föredrar helskodda ridbyxor, tycker både det är snyggare och bekvämare. Bootsen var snygga, kanske möjligtvis i någon fräck färg. Typ svarta med vita pärlor eller liknande, på så sätt syns pärlorna bättre samtidigt som svart funkar i alla lägen. 🙂

 40. Gunilla skriver:

  Vilket underbart schabrak!!! Älskar att det är pärlor! Men skulle hellre se det i vitt med rosa passpoal? bootsen var också jättefina, de med dubbel passpoal toppen.
  Längtar efter att få testa de helskodda byxorna! Tack för fin inspo med bloggen!

 41. Elin skriver:

  Helt kär i bootsen! ?? tyckte det var snygga med båda, kan inte bestämma Vad som är ”snyggast”

  Jag önskar helt klart dem i flera färger!
  Orange och marin om jag får vara petig ?

  Om du skaffar Helskodd riktighets köper jag! Håller på med hoppning men älskar Helskodda med silikongrepp!

 42. Elin skriver:

  Jag håller med Sofia!
  Tycker inte heller det är riktigt snyggt med smy rutor!

 43. Linn skriver:

  Definitivt 2 passpoaler på bootsen^^ kram

 44. Bea skriver:

  Äntligen ! Jag har så många gånger suttit på din hemsida för att klicka hem ett par ridtights, men håller igen för att jag hellre vill ha helskodda. Så de va värt att vänta lite. Kommer definitivt klicka hem ett par så fort de kommer ut 🙂

  1. Tyra skriver:

   Bea- grymt kul då kommer du bli så nöjd 😀

 45. Bianca och dressyr grupp skriver:

  SNÄLLA TA IN MER DRESSYR SCHABRAK! Köpte ett vanligt schabrak av dig och jag är sååå himla nöjd!! Så grymt svårt att hitta bra schabrak som är stilrena och bra passform. Så snälla ta in dressyr schabrak:) Och jag personligen tycker att dressyr ”färgerna” hoppas du förstår mig rätt är så tråkiga! Jag vill jätte gärna ha färger som matchar bootsen med passpoaler!!! Vi är en liten dressyr grupp som pratat om detta länge för vi är i 13 års ålder och vi läser din blogg varje dag och hittar massor av inspiration och vi tycker att du är bäst och vi hoppas verkligen att vi får träffa dig och att du tar in dressyr schabrak och boots❤️

 46. Annie skriver:

  Dressyrschabrak, ja! Skulle vara roligt om man kunde köpa under GHS. Bootsen var snyggast med en passpoal enligt mig 😉

 47. A skriver:

  Helskott i form av silikon gillar jag även som hoppryttare! Tror att det är en vanesak eftersom helskodda tidigare var så stela och begränsande, hoppryttare vill ju enkelt kunna vara följsamma och rörliga mellan lätt sits och nedsittning och sådär. Mitt önskemål till ridbyxor vore några med mycket mycket mindre logga, mer stilrena, även till hoppning! 🙂

 48. Cecilia skriver:

  Helt klart helskodda!

  Jag skulle nog vilja ha boots i en och samma färg, men helt utan passpoal, bara pärlor i ett band högst upp, gärna i olika storlekar. Eller möjligtvis med spets.. Och självklart i dressyrmodell!

 49. Sickan skriver:

  Helskott. Ja. Stor logga på ben. Nej.

 50. Maria skriver:

  Som dressyrryttare föredrar jag helskodda! Är däremot inte så förtjust i silikon som är ”för bra”, det har faktiskt lämnat märken på min älskade sadel. Hellre riktigt bra kvalité på moccaskoning! Och gällande schabrak kan det absolut vara intressant i dressyr om det är bra kvalité och klassiska. Men sådana skrikiga och i mina ögon lite smaklösa kombinationer tror jag inte går hem i dressyrvärlden :p

 51. Helle skriver:

  Nja, jag rider allt möjligt. Skogsritter, hoppning och dressyr… Använder bara helskodda på ridtäckbyxor då jag känner mig otymplig med mycket kläder på ? Ogillar känslan att man sitter fast i sadeln med helskodda ridbyxor. Kanske borde pröva igen då det var flera år sedan jag använde helskodda

 52. mikaela skriver:

  dressyrschabrak, JA!! har saknat det hos starrider. Har inte köpt dina ridbyxor pga att dom inte är helskodda, så nu kommer jag köpa. snygga boots, helst med två rader passpoal.

 53. Mikaela skriver:

  Här är det helskott som gäller, vill ha grepp i sadeln på min spattiga häst. 🙂

 54. anonym skriver:

  Helskodda alla dagar i veckan, utan någon stor logga!

 55. Sanna skriver:

  Tror att boots med en passpoal i guld och pärlraden nedanför hade gått åt som smör i solsken… 🙂 I alla fall om du lyckas locka dressyrryttarna till ditt märke!

 56. Mikaela skriver:

  Jag tror att mycket handlar om vilket märke man köper när man handlar helskodda. Det finns absolut helskodda som man inte kan gå i men jag köper från Goode Rider och deras helskodda känns som att ha oskodda i princip. Dock skulle jag aldrig i mitt liv sätta på mig ridbyxor med silicon, det blir bara helfel enligt mig visst vill man ha grepp men man måste ändå kunna flytta sig lite i sadeln utan att behöva lyfta rumpan. Klassiska helskodda för mig, går man in dem blir de hur mjuka som helst efter ett tag. (jag är dressyrryttare)

 57. Julia skriver:

  Jag hade köpt ett par boots i strl shettis (om du nu har det) för min lilla hade älskat dom med två rosa kanter och en pärlkant ?

  Jag själv älskar att använda helskodda men rider inte så mycket nu så nu har jag mest mjukis byxor på mig ?

 58. Juliette skriver:

  Skulle jag välja på bootsen skulle jag välja de till höger, men inte i rosa dock då min häst inte klär i rosa.

  Ridbyxor då.. Jag är hoppryttare och rider BARA i helskott, när jag sitter ner vill jag ha ett ordentligt grepp i sadeln 🙂

 59. Mathilda skriver:

  Helskodda! Ja tack! Jag vill helst ha helskodda ridbyxor, därför har jag inte köpt några starrider än. Kommer det helskodda så kommer jag att köpa direkt! Skulle gärna se att de fanns i helsvart, då det är så enkelt att matcha med 🙂

 60. Sara skriver:

  Jag rider alltid i helskodda ridbyxor, såååå mycket skönare. Sen tycker jag, som många andra att det vore super om ni gjorde dressyrschabrak, men helst i andra färger än vitt och rosa ?

 61. KikkiSandström skriver:

  Wow vilka härliga grejor! Tänk så mycket fint det finns 🙂
  Själv bloggar jag idag och filosoferar kring den underbara solen http://kikkisandstrom.se/och-ljuset-atervander-varje-ar

 62. Kim skriver:

  Skulle önska helskodda leggings men i lite större storlekar. Verkar vara helt omöjligt att hitta ridbyxor som är bekväma och har silikongrip när man har stl 48 – 50. Och jag vet att jag inte är ensam om att vilja ha det. Tycker för övrigt att bootsen är finast med dubbla passpoal. Och jag ÄLSKAR det rosa schabraket med pärlorna! Hade det funnits att köpa hade jag gjort det direkt, gärna både Allround / hopp och dressyr! Även dressyrmuppar kan gilla rosa!
  Skulle även vilja hitta bra dressyrdamasker I stl cob (finns oftast bara ponny eller full) i roliga färger, gärna med lite pärlor eller bling ? Det finns överlag alldeles för lite utrustning i färg för dressyrryttare.

 63. Heidi skriver:

  Jag är dressyrryttare och gillar helskodda. Tycker om när man sitter som klistrat. Hästen rör sig så mycket att man flyger av sadeln annars 😉 :D.
  Ta in med skärphål!
  Bra med dressyrschabrak.
  Boots med dubbla band 🙂

 64. Sofia skriver:

  Allroundmedryttare, rider bara med helskott (sjukt obekvämt annars). Finns bra helskodda byxor där man inte känner sig helt låst, och då är det överlägset. Vad gäller bootsen så är det snyggast men två passpoaler, men hade personligen aldrig köpt dem om de inte sitter som BERGET. Vet själv hurdana boots ser ut efter bara några veckor 😛

 65. N skriver:

  Främst hoppryttare, helskott alla dagar i veckan! 🙂 Har inte pengar till att köpa ridbyxor än.. Men de kanske e tur, får köpa mig ett par helskodda sen.

  Bootsen med dubbla passpoaler va snyggast 🙂

 66. Jenny G S skriver:

  Det var roligt att läsa här vad folk tyckte. Intressant! själv är jag hoppryttare och föredrar silikon helskodd om jag får välja. Det är inte många märken som har såna. Och dessa fina & bra silikon och helskodda som tex pikeur, kingsland osv ligger lite för högt i pris tycker jag. Jag jobbar med hästar varje dag rider ca 5-10 om dagen så jag behöver ialla fall några st så de kan turas om. Jag vill inte lägga 6000:- på byxor (tex 3st pikeur)
  Du hade ju jätte bra priser på dina! Så vore sjukt underbart om du fick hem silikon helskodda ! Gärna även i vitt.

 67. kate scott skriver:

  Sååå snygga boots!

 68. Paulina skriver:

  Boots med 2 passpoaler är snyggast ! Längtar tills de kommer i svart med vita pärlor då köper jag ett par ! 🙂 älskar helskodda är hoppryttare å klarar inte av oskodda helst prickgrepp i silikonliknande som
  Typ pikeur har . Hatar att glida i sadeln ! 🙂 önskar även schabrak med glitter ovh bling passpoaler i vanliga färger svart marinblå brun etc hade köpt en i varje färg . Du vet som Christina sports typ 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »