Okategoriserade

Kotte har blivit vuxen 

…åh idag rök Kottens bollar. Lilla Kotte ❤️ Ah ville bara in och säga hej. Har haft det värsta ridpasset i hela mitt liv och har varit ledsen hela kvällen. Jag undrar verkligen vad dom/någon gjort mot Fleur. Hon är märkt för livet och idag kände jag bara, herregud vad har jag gjort!? Var det verkligen bra av mig att ta henne eller hade hon mått bättre på dom gröna ängarna!? Hur ska jag kunna fixa detta!? Går det ens? Vad har jag gjort och varför tog just jag på mig detta? Jag älskar henne men att se henne vara såhär som idag, det är bara grymt mot både henne och mig. Ush, hemskt att se en häst med så mycket men. Hon kommer förmodligen vara skadad för all framtid. Ush, tårarna bara rann idag… nya tag imorgon. Jag vill göra allt för henne, frågan är bara VAD? Om hästar bara kunde prata.

Här är lilla Kotten. Han är inte tuff nu. Springer in med sin tratt hela tiden i alla möbler. Åh se så ynklig han är…

  

46 svar till “Kotte har blivit vuxen 

 1. Sara skriver:

  Ta ut en höstpratare?! Vettetusan om jag egentligen tror på det men det kan ju vara värt ett försök!! Gräv inte ner dig efter ett dåligt pass (är det ngt typiskt för oss hästfolk?!), tänk på det positiva!

 2. Nathali skriver:

  Jag såg Kotten idag på Ev. .. Han var verkligen jätte fin! 🙂
  Jag & min pojkvän var där min min hund Teddie som också skulle kastreras.
  Hoppas allt gick bra och att han mår bra..

 3. Fanny skriver:

  Låter väldigt konstigt.. Man får tro på det eller ej.. Men det finns ju faktiskt hästviskare, människor som pratar med hästar/djur. Sån kanske man kan ta hjälp av…
  Har själv testat det på min tidigare ponny…

 4. Johanna skriver:

  Förlåt men om du skriver sådär lär det komma upp råa kommentarer från folk.. Förlåt men i och med att du är väldigt känslig mot sånt.
  Sen tycker jag verkligen att du borde sälja stona till någon avelsintresserad/till någon som kan problemhästar. Eller nu när du nämner det ovan, låta dom få somna in. Hellre det kanske än att sälja dom och inte veta var dom hamnar, kan bli problem med instabila hästar.

  Sen tycker jag att du ska åka runt och provrida, med någon bra tränare, här i Sverige och hitta din häst. Något äldre som redan kan det mesta och kan ta upp dej i klasserna. Dom du bara kan ha kul på, hoppa högt, tävla höga klasser. Du verkar ju ha pengar så köp dej något riktigt dyrt som du kan utvecklas med, för jag anser att du inte gör det så mycket med stona vilket inte är konstigt. Sen köp inte någon utländsk häst du bara sett gå på film, nu har du gjort det flera ggr och inte passat med någon av dom.

  Det är mitt tips iallafall, men jag är ju inget proffs eftersom att inga sånna läser din blogg enligt dej haha 😉 du gör som du vill men du verkar vilja ha lite rådgivning i det här inlägget och då är detta det bästa jag kan ge dej kram

  1. Emilia skriver:

   Varför skulle Tyras text generera råa kommentarer? Hon öppnar sitt hjärta och blottar sina tankar, är villrådig. Har själv varit med om hästar där jag tänkt EXAKT samma sak som Tyra skriver och tror att det inte är möjligt att förstå hur det känns förrän man upplevt det själv.

   1. Jenny skriver:

    Tyvärr finns det folk som är duktiga på att trycka ner andra och ett sånt här inlägg kan nog dra fram det värsta hos en del. Finns en del som tror sig kunna och veta allt utan att ha träffat Tyra och hästarna.

    Jag hoppas dock att folk kan hålla sig i skinnet.

 5. Mikaela skriver:

  http://djurkommunikation.net/djurkommunikation-certifierade-djurkommunikatorer/

  pher är underbar person som jag vet pratat med mkt hästar vad som hänt dom mm och vad dom mår dåligt av nu,. kan vara värt att testa

 6. Cissi skriver:

  Jag vet hur du känner! Jag själv köpte en häst som är alldeles för svår för mig egentligen och som antagligen blivit väldigt hårt behandlad tidigare i sitt liv. Vi har haft så många motgångar känns det som! Så många gånger som jag nästan bara gett upp hoppet om att han aldrig kommer bli bra.. Men det är bara att fortsätta, tro på dig själv, tro på henne! Man kan inte alltid ha bra dagar, vissa är fördjävligt. Men sen kommer den dagen när allt bara faller på plats och då kommer det vara värt allt slit! Min häst gick inte ens att skritta när jag köpte honom! Men nu går det! Så fortsätt kämpa! Det som funkade för mig och min häst var att vi började om från början, bara skritt i några veckor till det funkade och sen börja lägga till trav dom dagar som kändes bra. Följ din instinkt, lyssna på Fleur, vad du tror ni behöver fokusera på ☺

 7. Hanna skriver:

  Jag älskar dig Tyra för du är
  Så öppen och ärlig. Du öppnar upp dig om saker andra vill och tänker men ingen vågar !!!!

  Jag ser upp till dig! Jag skulle oxå vilja våga erkänna när saker misslyckas och när jag känner mig ledsen , arg , besviken etc Etc.

  Du är fantastisk vet du det ?????? Alla haters är bara avundsjuka för de vill innerst inne vara lika öppen och ärlig som du me klarar det inte.

  Vad hände med fleur idag? Kan du inte skriva ett längre inlägg om det ?

  Största kramen

 8. Josephine skriver:

  Är nyfiken på hur hon är/blir. Hur yttrar sig dessa men som du skriver om?
  Och undrar varför kottens bollar rök. Var han stressad av hormoner och tikar?

 9. Malin skriver:

  Måste Fleur ridas? kan hon inte må bra som sällskaps häst på lösdrift, kanske fölmärr? om hon är okej med att rida ut i skogen bara rida ut kravlöst, eller gå med henne i grimma och grimskaft på promenaden?

  Aldrig hört om en häst som mår dåligt av att leva, men vet många hästar som inte klarar krävande ridning, tävling, stå på box och liknande 🙂

  1. Sandy skriver:

   Tänker samma som du! Att Fleur kan väl få lov att fortsätta leva även om hon inte kan ridas och hoppas och prestera. Bara leva och vara häst. Så hemskt att hästar avlivas för att de inte kan ridas 🙁
   Det är ju inte så, tack och lov, att folk avlivar sina hundar för att de inte går att tränas till att bli jättebra på trix och lydnadsövningar. Tycker man måste möta djuret halvvägs också.. precis som människor så är alla djur olika och endel hästar kanske mår bäst av att bara få vandra runt lite i skogen och beta i hagen och leva ett lugnt och stillsamt liv. Speciellt om djuret tidigare blivit pressat till bristningsgränsen. Då tycker jag inte att det är så märkligt att hästen till slut säger ifrån att det får vara nog.

  2. Linn skriver:

   Precis vad jag tänkte! En häst kan faktiskt ha ett värdigt och meningsfullt liv, även om den inte uppfyller alla våra krav och förväntningar.

 10. Melanie Bjorlin skriver:

  Jag tror du kommer klara av Fleur! Hoppas hoppad hoppas!

 11. Maria skriver:

  Vi har försökt beställa ridbyxor från star rider men det är slut i dom storlekarna vi behöver 🙁
  Skulle du inte kunna uppdatera på bloggen hur lagersaldo ser ut och när du förväntas få in nya ? Tror vi är fler som undrar det.

  När jag hade kastrerat min hund så var han tjurig på mig en vecka efteråt 😉

 12. Hanna skriver:

  Ta ut en djurkommunikatör!

 13. Emelie skriver:

  Åh jag lider med dig! Sådant skär i hjärtat och man känner sig så hjälplös!
  Detta kanske låter som ren humbug men finns det inte en tjej som ”pratar” med hästar. Man kan ju tro på det eller inte men om man inte vet vad som händer med Fleur och står lite rådlös. så kanske det är värt ett försök. Det skadar ju inte hästen, kanske plånboken lite, men så dyrt kan det väl inte vara.

 14. Elin skriver:

  Andas, Tyra! Jag vet förstås inte vad som hänt men bakslag kommer, särskilt med problemhästar, och du har ju inte haft henne särskilt länge. En katastrof-dag måste ju inte betyda att det är ett hopplöst fall. Var rädd om dig, är det någon som kan få Fleur trygg och glad igen är det du, men var beredd på att det tar TID! Jämför med ditt eget mående/utbrändhet, det har du ju kämpat med i flera år och har bättre och sämre stunder. En utbränd/traumatiserad häst blir inte heller bra på några månader. Vet att du gör det bästa för dina djur men ibland verkar det som att du vill lite för mycket, försök skynda långsamt. Jag tror på dig och er! Kram ❤️

 15. Ella skriver:

  Konsekvensanalys är inte riktigt din starka sida om man säger så..

 16. Lina skriver:

  Fast jag inte känner dig, så är ändå känslan just nu att sätta mig i bilen och åka de milen till dig för att ge dig en kram! Men jag tror du har andra runt dig som kan ge dig en massa kramar.

 17. Jessica A skriver:

  Ja det är många gånger man önskar de kunde prata o berätta vad som hänt… Sorgligt att hon har sådana men efter nåt hemskt som antagligen har hänt Men även om det kanske är ett svårt fall så tror jag du kommer klara det, även om det kan ta tid. Hon verkar ju lita på dig till 100 på vad man sett o det kan ju bara bli bättre. Tid tar det men sår läker ju inte direkt.. kämpa på, hejar på er! ❤

 18. Bea skriver:

  Var bara Fleurs allra bästa vän så löser sig nog resten får vi hoppas ☺

 19. Madeleine skriver:

  Förstår att det är tufft med Fleur, det är en stor utmaning du har tagit dig an. Men tänk på de passen som har gått bra och åkt ifrån stallet med känslan ”det är kommer bli bra, hon kommer bli bra!!”.

  Ge inte upp! Ge henne tid!

  Styrke kramar till dig!!!

 20. Sanna skriver:

  Ibland, för allas bästa, är det mycket bättre att låta dem somna in. Att dom får slippa den stress, ångest och rädsla de fått. Som gjort att de aldrig kan fungera som en normal häst.

  Ett dött djur lider Inte, man vet vart det är och att det inte finns någon risk att den skadar sig själv eller någon annan, och att oron är borta.
  Det är inte själviskt att ta bort ett djur, det om något är otroligt osjälviskt.
  Att beslutet inte är lätt, nej verkligen inte, men vem är de som kommer vara ledsen och må dåligt? Du… Ja, men inte hästen. Den kommer vara fri.
  Kram!

  1. Karin skriver:

   Det beror ju på vilken anledning du tar bort hästen för. En häst som är stressad vid träning/tävling borde bara få vara häst och inte tas bort. Det är människans problem att han/hon vill tävla, inte hästens. De flesta hästarna går att forma men vissa har ”skadats för djupt i själen”. Istället för att vara självisk och ta bort hästen och köpa en ny tävlingshäst borde man låta hästen få slippa de stressade momenten. En bästa kompis borde ens djur va i våra ögon och det är inget man avlivar bara för att man själv vill träna/rida/hoppa eller vad det nu är!!!

 21. Vilma skriver:

  Hej, han är så söt! Vad är han för ras? Hoppas att du mår bra ❤️

  1. Kajsa skriver:

   Han är en pomeranian 🙂

 22. Isabelle skriver:

  Jag tycker att du ska vara stolt över att du verkligen försöker hjälpa Fleur, att du ger henne en chans som många inte hade gett henne! Sen hur det slutar är ju en helt annan sak, hon kanske helt enkelt inte går att rädda men då har du försökt! Jag tycker att du är en stor inspiration som har hästar som en livsstil men du koncentrerar dig inte på att tjäna så mycket pengar som möjligt! Många hade inte klarat det du gör, det inspirerar mig!

 23. Linn skriver:

  Säger som vissa andra här – testa djurkommunikatör..
  Jag var själv vääldigt skeptisk när jag provade för några år sedan. Men hur sjukt det än låter så fick hon fram en sak som bara jag och min häst visste om. INGEN annan. Helt jäkla sjukt, det var på pricken.
  Samma hästkommunikatör fick fram var mina vänners ponny hade ont. De hade varit hos vet, equiterepeut, massör – aldrig hittat var felet satt. Men när hon tog kontakten med hästen så prickade hon rätt direkt.
  Hon fick även fram på en annan häst att ”Matte har inte tid för mig, och hon kommer säkert få ännu mindre tid nu när det kommer en till att ta hand om”.. Ägaren hade bara ”Meen vaddå en till?! – aja jag gör väl gravtest ändå då.. Fast jag vet ju att jag inte är med barn”… Tro fan att ägaren var gravid.

  Jag tror att många är ren bullshit men jag tror på vissa efter det här..

 24. Kajsa skriver:

  Kan förstå att det känns hopplöst men det måste ju gå bakot ibland oavsätt om man vill eller inte för att komma vidare. Har själv en häst som kunde varit borta nu men ägaren vill ge honom en chans och den har han tagit bra, fått hoppa en liten klubbhoppning och är väldens godaste. Det lilla hon behöver är kanske bara lite andrum, vila och ingen som håller på med henne varje dag mer än ev. In och utsläpp/fordringar
  Lycka till

 25. sara skriver:

  Kanske bäst att låta henne bara vara häst? Mår hon inte bra av att tävlas, åka trailer, stress av att tränas, måste hon behöva göra det? Stor kram Tyra.

 26. Anna skriver:

  Absolut inget roligt inlägg att läsa med Fleur men tror ändå att många kan uppskatta den här sidan av dig, lite mer ödmjuk och som faktiskt kan ha fel 🙂 jag tror på er, kämpa på! 🙂

 27. Maa skriver:

  Andas Tyra!! ❤️

  Prova att ta ut en som kan prata med hästar! Tror både du och töserna kan få ut mycket av det 🙂

  En kompis provade och det ändrade både hennes o hästens liv totalt! 🙂
  Kämpa på! Kram ❤️

 28. mary skriver:

  Vad har hänt i F tidigare liv? Har ägarna behandlat henne illa?

 29. Lisa W skriver:

  Skicka in foto på hästen till en hästpratare. Vet en som heter Marie, och det låter för bra för att va sant men hon prickade in allt på min förra häst och visste precis vad hästen gillade och inte gillade. Tex älskade min häst när man blåste varm luft i mulen och kliade den på rumpan, och det sa även hästprataren;)

  1. Marie skriver:

   Så du betalade för att få veta nått alla hästar tycker om eftersom det är det dom gör på varandra?

 30. Caroline skriver:

  Hej Tyra!
  Du gör verkligen ett jätte jobb som har tagit dig an denna hästen! Det är inte lätt jag vet! Och ja det kommer att vara ledsna tårar ena dagen och glädje tårar andra dagen, men det jag vill säga är att du tänker helt rätt med att ni ska skapa tillit till varandra, och jag tror att du skulle behöva lite hjälpa av någon som verkligen kan det där med horsemanship, för det är verkligen inte så enkelt som man kanske skulle kunna tro jag känner en heldel såna människor runt mig och dem gör underverk jag tror verkligen att du ska ta hjälpa av någon som kan det där! Och absolut ska du kontakta en djurtolk, även om man inte tror på det så ge det ett försök samma med horsemanship ge det en chans börja om från början! 🙂 har gjort det men många hästar ta bort allt och börja om, med en repgrimman och ett långt grimskaft så kan man skapa magi 🙂

 31. isabelle skriver:

  Hästar är inga maskiner, de har bra och dåliga dagar precis som oss. Jävligt överdrivet av dig att börja tänka på att avliva henne -.-

 32. Karin skriver:

  Alltså alla, hästar som människor, kan ha en sjukt dålig dag. Särskolt ston. Så bara för att ETT tränings-pass går helt åt skogen så är det ju inte världens undergång. Går däremot 10 pass på raken åt skogen är det kanske dags att ta sig en funderare.
  Personligen upplever jag det som att ston ”tänker” mkt mer än både valacker och hingstar (nja, hingstar tänker väl väldigt mkt på ston i o för sig), men de har mkt mer egen vilja och är dessutom mkt mer ojämna i humöret. Man kan inte ”vinna” över ett sto, utan måste mer få henne på sin sida. Det gäller väl egentligen en viss typ av hästar, oavsett kön, men en del kan man inte pusha för hårt, då säger de hellre upp sig än lyder helt blint (som vissa hästar faktiskt gör). Jag har sett hästar som drivits stenhårt för att prestera på topp (inte alltid med så fina metoder), en del blir som robotar och bara lyder (med varierande resultat) och en del sätter sig till slut helt på tvären och vägrar göra något alls. Nu tror jag dock inte att Fleur har misshandlats och drivits för hårt av de duktiga människorna som ju faktiskt haft henne innan dig – som jag har förstått det så var det inte själva ridningen som inte funkade utan allt runt omkring tävlandet (transport, uppstallning på meeting etc.)??

 33. Nathalie skriver:

  Hon behöver behandlas ihop ned ryttare.. Traumat sitter så djupt. Ta kontakt med Cecilia Dahlström.. Sök på hennes namn ihop med qinopraktik och gå in på hemsidan. Hon kan hjälpa er båda. Behandlar människor och hästar/hundar, medial. Du kommer inte ångra om du tog ut henne.

 34. Frida skriver:

  Testa en häst kominikatör jag har själv erfarenhet av en jättebra tjej som du kan kontakta genom Facebook på sidan godmorgon liv. Testa skriv ett pm till hon så ska du sen skicka en bild på den du vill att hon ska söka kontakt med. Det kostar 300 kr och du får välja ut egna frågor och ja det fungerar! Hon har aldrig träffat mina hästar innan men jag känner dom och hon har iaf gett mig svar på många frågor. Sluta inte kämpa av en dålig dag hon är faktiskt värd att kämpa för. Om du bestämmer dig för att du inte tror att du klarar av att ge hon ett värdigt liv snälla ge någon annan ett försök jag tror bara hon är väldigt missförstådd sedan tidigt och 2 steg fram 1 bak osvosv. Gör det här för hons skull hon mår defenitivt inte bättre som död, så kom igen nu bara en dålig dag der blir bättre och du bestämmer dig!

 35. Caroline skriver:

  Jag måste rekommendera dig att ta kontakt med John Ricketts! Kan säga att utan honom och hans hjälp så hade min ena häst inte varit i livet idag. Jag har tränat med John i 3 år nu och vi har sakta med säkert hittat lösningarna på problemen min grabb vad haft och jag har fått vara med och göra jobbet ihop med han. Så idag har vi en väldigt bra relation, han är inte 100% bulletproof men han är med mig och vi fortsätter träna och förbättra oss varje dag!

 36. evelina skriver:

  Hon kanske bara behöver tid, det kan ta långtid innan.
  Rid henne ute i skogen och gör bara roliga saker med henne så hon börjar tycka det är kul med ridning. Nu vet vi ju inte vad som hänt och där av är det svårt att kunna säga varken BU eller BÄ.
  Min pappa jobbar med in och tillridning och är super duktig. han bor i Hallandslän ( laholm ) Han har en hemsida på facebook. stall json json
  KOlla gärna in och prata med han. han är super duktig och haft mååååånga som lämnat sin häst till honom och dom har vart super nöjda.
  GE inte UPP <3

  http://www.nouw.com/ackmark

 37. Stina Björklund skriver:

  Tror verkligen inte på hästviskare, visst alla får tro på vad dem vill men jag tror personligen det är mer för att man vill åt svar som är OMÖJLIGA att få, eftersom hästar just inte kan det – prata. Då stillar hästviskaren mer ägarens behov än att actually säga vad hästen tänker.

  Jag skulle säga; kämpa på. Fleur fick du ju så billigt just eftersom hon skulle gå till avlivning – och det var ju dessvärre detta som gjorde att du kunde köpa denna häst. Dröm om hur mycket allt slit kommer vara värt det sen. <3 Ta hjälp och var envis, låt inte passen bryta ner dig utan nya tag nya tag nya tag. Ge inte upp! Kram kram <3

 38. Monica Ullström skriver:

  Eamon Hickey kan kanske hjälpa henne

 39. Frida skriver:

  Tänker att du kanske skulle prova lite alternativa vägar? Är själv ingen NH-fantast (djurpratare är bara humbug) men någon som jobbar enligt Monty Roberts skola? Eller Moreno Söderlund? Finns ju i Skåne men hört mkt gott om honom. Många westernryttare är duktiga på det här med att få hästar lugna och skapa förtroende. Hoppas det löser sig för dig och Fleur, ge inte upp än!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »