Allmänt

Jag söker halvfodervärd till Fleur och Corvara

Nu blir det lite mycket häst här. Men jag håller på att klara ut allt det här nu. Jag har bestämt mig för att söka efter en halvfodervärd till Fleur och Corvara. Jag kommer vara extremt noggrann med vem som ska bli detta. Det måste vara någon som är otroligt genuint intresserad av hästar och som passar bra med F eller C.

Det kommer vara precis som att ha en häst ihop med någon annan, där allting ingår. Ansvaret och kostnader. Jag vill ha någon som kan vara i stallet så ofta som möjligt, helst mer än uttalat. Men 4 dagar i veckan fast, och sedan är allt utöver det helt upp till var och en, för att vara där och mysa, borsta och klappa är ju något som de aldrig får nog med.

Skriver lite mer vad jag söker till bägge. Viktig info för bägge hästarna och krav jag har:

 • Hästarna står på Ålberga Gård, utanför Norrköping nära Stavsjö. Du ska självklart kunna ta dig dit varje dag själv.
 • En halvfodervärd innebär 4 dagar i veckan och jag ser helst att du vill vara där oftare ändå och ta hand om, borsta och bara vara i stallet med hästen.
 • Vi delar på alla kostnader. Stallhyra och hovslagare. Jag betalar försäkring.
 • Du har ridit länge och är erfaren och rutinerad. Du kan inte vara stressig eller otålig med mina hästar. De är väldigt speciella och man måste kunna ta tiden att lära känna dom.

Corvara: Corvara behöver någon som vill rida ut och som inte ställer för mycket krav på träning och trim. Någon som söker en bästa vän att ha otroligt kul ihop med. Corvara är världens mest snälla, roliga, underbara, fantastiska häst med sån utstrålning och personlighet som jag sällan skådat. Hon älskar att bli ompysslad, ridas ut i skogen och bara få vara med någon som tar hand om henne. Du ska vara okej med att vi ev ska försöka ta ett föl på Corvara till våren 🙂 Du som blir Corvaras fodervärd ska mest vilja ha en egen bästa kompis och inte känna massor press på att leverera massor ihop med henne.

Fleur: Fleur har mycket i bagaget. Alla stora grand prix-tävlingar till ett kommande EM i hoppning med Jens Fredricson. Som ni vet så hände det något och hon var så illa däran att hon skulle tas bort. Hon är en extremt känslig dam som just nu har väldigt svårt att lita på människor. Här måste man vara väldigt försiktig, tålmodig och vilja lägga tiden från marken också för att Fleur ska få förtroende för dig. Hon är supertrevlig att rida, men kan just nu inte trimmas i ridhuset. Dock så kan man rida henne och försöka utbilda henne vidare på utebanan och i skogen. Även från marken. Så här söker jag någon mer erfaren person som har känsla och är erfaren nog till att utveckla henne framåt i utbildningen och i psyket.

Vill du läsa mer om hästarna så går det att göra under kategorin ”Mina hästar”. De flesta här vet allt om dom, deras bakgrund och vad de gjort.

Är du Corvaras eller Fleurs nya halvfodervärd? Maila och berätta om dig själv. Skriv och bekräfta att du förstått vad jag söker till hästarna och att det finns ekonomi för det. Visa gärna lite filmer när du rider 🙂 

Obs viktigt. Spara er och mig tiden med att maila och fråga om UTLÅNING av någon häst eller att ”bara” HJÄLPA TILL då och då, inte har pengar eller som inte kan leverera det jag söker efter. Respekt och tack från mig.

Maila till [email protected]

35 svar till “Jag söker halvfodervärd till Fleur och Corvara

 1. Sofie skriver:

  Är United Influencers lediga på tisdagar också? Inga godkända kommentarer på sedan igår.

 2. Veronica skriver:

  C, äger du Hela henne? Var det inte någon, Annica? Som köpte ”halva”

 3. Emma skriver:

  I normala fall så tycker jag att det är ett väldigt lyckat fenomen, att vara halvfodervärd. Har själv varit det och det var praktiskt för alla parter.

  Men, i ditt fall så blir jag lite skeptisk eftersom att du har två ”problemhästar”. Jag tror inte att speciellt många seriösa ryttare är intresserade att betala såpass mkt som det ändå blir, till hästar som inte är fullt ridbara.

 4. Karin skriver:

  Många har nämt det, men tåls att upprepas – fixas inte kommentarerna snart så dör den här bloggen. Att UI har ”helg som alla andra” duger helt enkelt inte. Ingen i ett service yrke har helg från lunchtid torsdag till eftermiddag måndag.
  Och idag är det tisdag – likväl 0 kommentarer. Kan det stämma? I sånna fall har du redan tappat massor av läsare. Skitirriterande är det rent ut sagt. Det var 1000ggr bättre med fb kommenteringen. UI verkar sjukt dåliga, hoppas verkligen att ingen av de andra bloggar jag läser börjar samarbeta med dem.

 5. Micke skriver:

  Tisdag en och ingen orkar godkänna kommentarer på
  Ett dygn ändå…, bra jobbat

 6. Trebarnsmamma skriver:

  Kommer hästbloggandet att försvinna nu? Annica har Corvara 50% sedan har hon fodervärd 50%. Vilket innebär att du kommer vara helt ute ur bilden där eller? Sedan har du Fleur ett par dagar/vecka med fodervärd resten av tiden. Känns inte som det blir mycket kvar att blogga häst om.

 7. Sara skriver:

  Du låter så oödmjuk i ditt sätt att uttrycka dig. Varför?

  Ska man alltså betala för att få ta hand om och rehabilitera dina problemhästar 4 dagar, helst mer, i veckan?! Så att du kan hoppa Fleur sen när hon blivit ”bra” igen? Du brann ju för att rädda henne och det var viktigt att det var en person som hade mest hand med henne. Har du redan tröttnat? Skulle inte förvåna mig om du nu ska skaffa ytterligare en ny häst. Du har ju mått dåligt länge och därför förstår jag inte varför du skaffar nya hästar osv när du vet att du inte hunnit med allt redan tidigare.

  1. Truu dat skriver:

   Ingen vuxen människa med arbete och familj har tid att hänga 4+ (eller ens 4) dagar på stallet för att utbilda Tyras hästar eller bara hålla dem sällskap. Tror heller inte att nån vill BETALA tusentals kronor/månad för sånt. Tvärtom, tycker att Tyra borde betala för att få sina hästar utbildade. Och vad händer när man blir sjuk? Vem ska ta hand om hästarna då? Ska man ändå betala?

   1. Linn skriver:

    Men va? Jag känner hur många som helst som ”är vuxna och har arbete och familj” som har egen häst SJU dagar i veckan. Blir man sjuk får man se till att pallra sig till stallet ändå om man inte får tag på någon hästvakt. Så funkar det att ha häst.

 8. Emma skriver:

  Läste inlägget igen, och blev ännu mer skeptisk. Saken är ju tex. den att du begär att halvfodervärden ska vara okej med att ta föl på henne. Vad för denne ut av det? Ska halvfodervärden behöva betala varje månad, för något som inte är speciellt ridbart i nuläget, när man dessutom vet att, om vilket är ett stort om, hästen kanske blir mer ridbar efter några månader skall betäckas?

  Och gällande Fleur är väl risken att när/om det förbättras med hjälp av halvfodervärden så kommer du ta åt det hela äran och börja skörda frukten av det hårda arbetet själv, läs tävla.

 9. Malin skriver:

  Hur länge kommer fodervärds kontraktet gälla? tänkte om du söker någon som kan träna och utbilda dina hästar så när du är frisk kan du börja tävla dem direkt, eller om fodervärden själv får träna, utbilda och själv tävla hästarna när dem är redo för det?

 10. Helena skriver:

  Jag är också fascinerad över takten (eller den obefintliga takten rättare sagt) som kommentarer godkänns i .

  Å andra sidan är det ju så att är Tyra nöjd med att ha bloggen som dagbok och monolog så är det ju upp till henne. Alla vet ju att hon inte mår bra och kämpar för ett bättre mående. Hur hon väljer att göra det är ju helt upp till henne och i mångt och mycket kan jag gissa att det är en sund väg att gå, att inte låta halva tillvaron kretsa runt bloggen. Givetvis innebär det att hon tappar läsare men det är ju hennes beslut .

  Ang om det är United Influencers som är anlitade att ta hand om och godkänna kommentarer, så kan jag gissa att denna uppgift inte är ngt de har som standard/har räknat med att handhålla, så Tyra har säkert gjort ett special avtal med dem som de kanske inte kan hantera , så säkerligen behöver avtalet med dem adresseras om det är så att Tyra ändå vill att de sköter detta OCH bryr sig om antal kommentarer/frekvens på godkännande av kommentarer.

  Ang hästarna så förstår jag inte att folk ens är förvånade. Det har ju varit uppenbart i minst ett år nu att Tyra har annat fokus än hästarna så att hon nu tydliggör detta öppet och konkret är ju mest ett kvitto för hennes egen del även om läsarna nog fattat detta sen väldigt väldigt länge .

 11. Amanda skriver:

  Känns väldigt olustigt att du söker fodervärd till en häst som du för några dagar sedan skrev var farlig.. (Corvara) Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta när man läser dina förvirrade inlägg, hoppas nästan på att du ”spelar” på det för att då mer trafik.. Tycker synd om dig oavsett..

 12. Malin skriver:

  Så man ska alltså betala för att rehabilitera dina hästar där den ena dessutom är farlig (i dina egna ord) ???
  Jag hoppas verkligen inte att någon går med på det?!
  Isåfall tycker jag väldigt synd om dom människorna!
  Sälj båda hästarna och börja samla frimärke istället..verkar vara ett mycket bättre alternativ för dig och ditt mående!

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Malin- men herrrrreeeguuuud ge dig! Nej man ska vara med och betala, precis som det är på varenda jäkla annons på andra ställen om man är fodervärd! Det handlar inte om rehabilitera, utan rida en helt vanlig häst på ett helt vanligt sätt. Sjukt bra att det finns fodervärdsavtal för dom som inte har råd att köpa egna hästar.

   1. Malin skriver:

    Men du har ju själv sagt att både C och F är lite av ”problemhästar” som haft det svårt… om man då ska få dom som fungerade hästar och kunna rida dom på ett normalt sätt och träna på en normal nivå så måste dom ju rehabiliteras/ fixas .. ?!
    Rida på ett helt vanligt sätt?
    Du skriver ju själv i inlägget att om man är intresserad av C så ska man mest ”rida ut och inte ställa krav på träning och trim”… Alltså vill du ha en fodervärd som ska ha hennes som skogsmulle?

   2. Malin skriver:

    Du skrev häromdagen att Corvara är farlig så du ger upp henne. Fleur är inte heller ”en helt vanlig häst att rida på helt vanligt sätt”, enligt det du berättat i bloggen.

    Det var ju jätteviktigt att hon hade en person hon kunde vara med mest och det skulle vara du. Hon var enligt dig ett stort project som krävde mycket jobb, men det var det värt för att hon skulle få leva. Skrev du nyligen. Men nu passar det kanske bättre med att hon ”är en helt vanlig häst”? Förstår inte.

  2. Pixiepatrullen skriver:

   Du kan inte heller må så bra…
   Börja spela golf istället för att kränka människor i kommentarsfält!

  3. Isabelle skriver:

   Att du själv kommenterar något och sedan x antal timmar senare kommer på att du ska kommentera ännu lite mer negativa saker tyder ju bara på hur lite liv du har. Eller hur du mår. Gör något vettigt istället för att trycka ner folk! Man blir ju mörkrädd. Trevlig kväll.

 13. Sofie skriver:

  Vilken negativ ton folk öser ut här, inte okej! Jag tycker att; är man inte själv intresserad av Tyras tjänst så ska man väl inte bry sig i vad den personen som är de får ut av det? Och vad den personen tjänar på det? Det borde vara upp till den personen som söker tjänsten att ta reda på det.

  Tycker ni som är så negativa ska fokusera på vad ni får ut av ert eget jobb och ert liv än vad andra får ut av sina val i livet. Sen hoppas jag för Tyras skull att den som är intresserad av jobbet kontaktar Tyra personligen kring dem arbetsrelaterade frågor som finns kring den aktuella tjänsten. Min åsikt bara.

  Du gör ett väldigt fint och fantastisk arbete Tyra, grymt starkt av dig att erkänna för dig själv och vad du behöver göra för att må bra. Önskar dig all lycka till med alla förändringar som sker för dig just nu! 🙂 Du inspirerar ! kom i håg; att ha en egenskap som självinsikt leder till ett hav av möjligheter och harmoni i själen. 🙂 Kram

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Sofie- Tusen tack för att du glänser upp kommentarsfältet lite <3 kram

   1. Anna skriver:

    Tyra, jag tycker du ska ta till dig av konstruktiv kritik och svara ärligt på de frågor du får. Frågan om varför du söker fodervärd till Corvara när du själv sagt att hon är farlig tycker jag är en väldigt relevant fråga, men den duckade du för. Och övrig kritik bland dessa kommentarer svarar du inte heller på, det hade varit intressant om du bemötte den proffsigt istället för att kalla läsare för bittra och avundsjuka.
    Hoppas att du fortsätter bli bättre i ditt mående och får en fin jul med dina nära och kära!

  2. Kimona skriver:

   Men hästarna är ju inte helt vanliga… Om du läst…

  3. Pixiepatrullen skriver:

   Bra summering!
   Man kan vara kritisk och inte dela alla åsikter MEN det många sysslar med här – det är sjukt om något.

 14. Emma skriver:

  Tyra, jag har som sagt varit halvfodervärd, och fodervärd för den delen också och jag håller med dig om att det är självklart att man ska vara med och betala. Men just gällande ett halsfodervärdsavtal så har man ganska lite att säga till om, och så kommer det ju vara i det här fallet. Sedan är det lite skillnad om man kan erbjuda en fin häst för pengarna, eller om man verkligen behöver hjälp med den. Då ser det ofta lite olika ut gällande avtalen, ofta får någon rida gratis om den kan utbilda hästen. I det här fallet så kan ju ingen nyttja potentialen av hästarna, utan skulle lika gärna kunna rida random travare i skogen. Hårt men sant. Och det här gäller inte bara dig, går man till vilket hästforum som helst skulle vilken användare som helst få det här svaret. Det är inte bara gällande dig.

 15. Andrea skriver:

  Jag undrar lite som de flesta andra här. Kommer den som är fodervärd också få vara med och tävla sen om hästen blir tävlingsbar? Eller ska du ha det roliga själv tänker du, och fodervärden göra ”skitgörat” så att säga? Skulle inte Fleur enbart ridas av dig? (Det sa du ju för max några veckor sen) Hon var ju så känslig och ”en riktig enmannahäst”, påstod du.

 16. Li skriver:

  Skulle inte Tyra ha en anställd som bara jobbade med hennes blogg?! På andra bloggar på United influencers som tex blondinbellas så godkänns kommentarerna snabbt.

 17. Jossan skriver:

  Fast nu söker hon ju faktiskt fodervärd och inte andras åsikter eller spekulationer. Ni som bara har negativa saker att skriva- varför tar ni er ens tid att gå in här och kommentera? Vad får ni ut av det? Mår ni bättre av det? Bara lägg av, lägg ner.

  Det är Tyras beslut, inte erat. Vissa kommentarer är extremt elaka. Man kan ha en åsikt men man kan framföra den på ett mer moget sätt isåfall om man så tvunget måste yttra sig. Klyschigt men fan det ända rätta –> BEHANDLA ANDRA SOM DU SJÄLV VILL BLI BEHANDLAD, eller bara håll tyst om du inte har något vettigt att säga.

  Tack för mig. Kram till dig Tyra!

 18. Pixiepatrullen skriver:

  Lycka till med letandet ❤️

  //Pixiepatrullen.se

 19. Maria skriver:

  Jag är själv lika gammal som dig och äger två hästar plus att jag har sambo och barn.
  Jag har läst din blogg i många år och har verkligen gillat den, jag gillar den fortfarande faktiskt men.. Det är väldigt svårt att läsa den just nu då det är så otroligt mycket upp och ner (förstår att du är inte mer än mänsklig). Det var jätteroligt när du köpte Fleur och såg verkligen fram emot att följa er resa för du är otroligt duktig i mina ögon. Nu till saken, jag tycker det är svårt att läsa bloggen för ena dagen har du köpt ny häst och vi läsare ska få följa det men nästa dag då ska du inte alls ha samma fokus på hästar utan ditt mående. Förstår att du mår dåligt men det är väldigt väldigt svårt som läsare att hänga med och tycka det är intressant då det hoppar så mycket.
  Hoppas du snart får må bra igen för du är otroligt intressant person och en duktig ryttare.
  Kram

 20. Mjau skriver:

  Jag har läst din blogg sen du skaffade Dario. I början kändes det mysigt, som att du gjorde det för att du tyckte om Dario och att det bara var roligt att rida.
  Jag har fortsatt läsa i förhoppningen om att detta ska komma tillbaka. Jag saknar dina träningsvideos och att få se något utvecklas. Nu är det mest att ”snart ska ni få se…” Men sen blir det inte mer.
  Tror inte hästarna är det primära problemet egentligen. Skaffa halvfodervärd och så om du vill, men lägg ner bloggen i några månader/år för där är nog det stora problemet.
  Många av dina läsare känner nog en enorm frustration (jag gör i alla fall) då du börjar med massa projekt och man tycker att det ska bli jättekul att följa, som det där med ridteavaren (även om jag tyckte den videon spädde på folks fördomar om hur travhästar blir misshandlade), men sen blir det inget? Så har det varit väldigt mycket nu tycker jag.
  Lägg ner bloggen och kom tillbaka när du är redo istället. Börja ha roligt istället för att bevisa hur duktig och driven du är.

 21. Jessica skriver:

  Alla kommentarer gör mig jävligt mörkrädd… fattar inte vad felet är med och skaffa en halvfodervärd?! vill inte ni va fodervärd åt hennes hästar så kan ni väl bara enbart hålla käften! Har man inget snällt o säga behöver man inte sägs nått alls.. Lycka till med o hitta bra fodervärdar åt hästarna Tyra! Har själv en halvfodervärd och de är guld värt !

 22. suss skriver:

  Jisses vad negativa människor som samlats för att ösa ut skit bland kommentars fälten i denna bloggen :S har ni inget liv? trist..
  Folk får väl göra vad dom vill med sitt liv och sina hästar, nåja hur som helst problem hästar hit och dit, är man en erfaren ryttare med god vana av ”problem” hästar så är väl dessa hästar inget problem? en del kanske ser det som en rolig uppgift, hade jag gjort i alla fall..
  Hoppas du hittar en trevlig fodervärd som är lugn och har god hand med hästarna, ibland behöver man i perioder i livet ta en paus från hästeriet för att längta tillbaka, och bara omge sig med positiva människor. Kram

 23. Emelie skriver:

  bara jag som älskar svårare hästar med stark personlighet och såkallade problem? Älskar ta mig ann sånna hästar, och haft hem flera stycken. Egentligen brukar inte problemen vara några problem, handlar oftast bara om att folk är så rakriktade och fokuserar på helt fel sak, istället för att se till dem såkallade problemen. allting har en lösning, och lösningen är oftast inte så avancerad som många människor vill få det till. Va drygt ett år sen jag hade hem en 3,5 åring som näst intill stegrade över såfort du satt upp. Tog inte lång tid att lösa det problemet, och inte va det särskilt avancerat heller.. Fast jag har full förståelse för att alla inte är ute efter att lösa sånna saker, eller vill ha en sån typ av häst. men jag personligen älskar dem.

 24. Hanna skriver:

  Jag är inte inne på Tyras blogg dagligen och skulle inte kalla mig ett fan, men jag beundrar hennes kämparglöd, motivation, vilja, driftighet, vänlighet och allt därtill. Allt hon byggt upp, hästar hon tagit hand, företag hon driver osv. Det är ingen lätt uppgift, vilket jag tror många läsare här inne inte förstått. Vad har hon gjort mot er som gör att ni förtjänar skriva dessa taskiga och hemska kommentarer? Jag blir både arg, irriterad, ledsen och frustrerad samtidigt som jag är inte förstår hur ungdomar, barn och framför allt vuxna människor kan bete sig så… Det är sjukt! Varför inte sprida glädje, positiv energi och kärlek istället?
  Jag upplever Tyra som en snäll, ödmjuk, glad, omtänksam och hjälpsam person. Alla har dessutom brister, ingen är felfri. Jag, liksom Tyra driver en blogg där jag skriver vad som händer i vardagen. Den handlar om träning, tankar & känslor samt hästar. Jag, personligen hade mått SÅ dåligt om jag fått läsa kommentarer som dessa. Skäms på er! Tyra är en inspirationskälla för väldigt många, inkluderat mig själv. Så det så!

  Ta hand om dig Tyra! Försök att inte ta åt dig all negativ kritik, även om det är svårt att inte göra det. Vet mycket väl hur det känns att få skit kastat på sig.

  /Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »