Allmän pepp om livet

Champagne till salu

Jag lade nyss ut en annons på Chappe. Jag tror han ska iväg till ett ställe, neråt i landet men jag vill ändå se om det finns intresse för honom. Hade jag mått bra så hade jag ALDRIG sålt den hästen. Han är så otroligt fin på alla sätt och vis- han förtjänar det BÄSTA!

Finns det någon som är seriöst intresserad så finns jag till för frågor på [email protected] Och jag insåg att jag knappt har några bilder alls på honom… Men här finns ju två filmer. 6 stycken felfria 130 på rad och 2 stycken felfria 135 på rad gjorde han innan han kom hit. Han är utan tvekan en häst för svår klass om man vill ha en häst att träna ordentligt med innan man vill ut och tävla.

Han skulle även bli en fantastisk dressyrhäst. Otroligt fina gångarter, höga fina framben och fint steg. Så om ni vet någon som letar dressyrhäst- hojta till då! Han skulle vara perfekt för det!

Just det. 170 i mankhöjd. Född 2007. Indoctro x Emilion.

300 000 ink moms, det går att diskutera vid snabb affär. Han köptes in för mkt pengar så ni som kommer börja tjata direkt om priset- det är vad dom kostar. 

Dålig kvalite men det blir lite bättre senare in i filmen. Ser ni hans gångarter eller???

44 svar till “Champagne till salu

 1. M skriver:

  Kan du inte försöka fixa så att man får alla dina inlägg via bloglovin? Just nu får man bara dina hästinlägg men jag vill ju läsa alla!

 2. Victoria skriver:

  Blev kär i den där hästen så fort du visade honom, lätt den finaste hästen du haft! Sååå fin!

 3. Viktoria skriver:

  Skulle detta inte var en häst för nellie berntsson ?

 4. Joey skriver:

  Så himla fin häst den här verkligen!! Synd bara att kvaliteten är så dålig på videorna, en häst som säljs för 300′ bör ju säljas lite mer elegant kan man tycka ;).

  Skaka fram bättre videos och lite schyssta bilder så du gör hästen rättvisa :).

 5. Sofie skriver:

  Alltså 3 godkända kommentarer sedan i onsdags??? Det är ju likamed öken för denna bloggen. Du kan väl inte vara nöjd med ditt avtal med United Influencers?

  1. Joey skriver:

   Ja det är jättedåligt. Jag hade varit fett missnöjd om det vore min blogg. Blir ju så jävla dött när inga kommentarer kommer upp.

 6. Hmm skriver:

  Fast nääe det är inte bara under helgen. Jag lämnade en kommentar i torsdagsnatt och den är fortfarande inte godkänd, så att kommentar här är inte lönt.

  Det är nästa lika illa inne hos Odd. Där tar det upp till 2 dagar, här verkar det lätt kunna ta 5! ❗

 7. J skriver:

  Haha gud, märks att du tror han är värd mer än vad han enligt sina meriter i dagsläget är. Dessutom fyller han 9 år. Ca. 400.000:- för det där? Nej. Överpris så det sjunger om det. När ska svenskarna lära sig att sätta rimliga priser på medelmåttiga hästar…

  1. Linn skriver:

   Var får du 400.000 ifrån?

  2. Elin Ekblom skriver:

   Fast 300 000:- för en häst som är säker i 135 med kapacitet för mer är vad den skulle kosta utomlands också, även om den är 9 år.

  3. Jennie skriver:

   Hon skriver ju 300 – inte 400! INKLUSIVE MOMS betyder att momsen redan är inräknad.

  4. Bea skriver:

   Du la ju bara till 100 000 på priset …

   1. Tyra Sjöstedt skriver:

    Bea- Men var får ni allt ifrån? haha fattar inte…

  5. Tyra Sjöstedt skriver:

   J- För det första står det inte 400 000 kr. Jag undrar när folk ska börja förstå vad de riktigt fina svårklass hästarna kostar? Det är många ryttare som har sina 140/150-hästar som kostar från 5 miljoner och uppåt. Det är skillnad på hästar och hästar.

   1. Lolo skriver:

    Det är ju ingen svårklass häst? Han kanske har kapacitet att BLI! Men han går inte svår klass och har inte den utbildningen, därav tycker man att du har satt överpris.

 8. Malin skriver:

  Hans resultat i Sverige är ju tyvärr inte bra. Leva på meriter ifrån utlandet där man inte kan kolla upp historik lika lätt kan man ju inte enbart göra..
  För det priset borde tävlingarna här hemma ha gått bättre. Speciellt om han nu ska ha haft flera felfria rundor i 130-135..
  Annars en fin häst

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Malin- Det finns ju nya filmer från när han startade de klasserna. Sedan att han inte tävlats är för att han hade för nedraspade tänder när han kom hit så det gick inte rida ordentligt 🙁 kram

 9. Linda skriver:

  Superfin häst! Du gör verkligen en bra vinst eftersom du skrev i frågestunden att du köpte honom för 250!

  1. Therese skriver:

   Hej!
   Vart ser du en ”verkligen bra vinst”? Hästar är inte direkt gratis att hålla. Själv lägger jag ca 10 000kr i månaden på min hopphäst och då är inte tävlingar eller veterinärkostnader inräknade utan enkom löpande utgifter. Så Tyra har nog inte direkt gjort någon vinst på hästen, snarare tvärtom.

   1. Tyra Sjöstedt skriver:

    Therese- Precis, men folk tänker inte lika bra som du som är realist 🙂 Kram

  2. Tyra Sjöstedt skriver:

   Linda- Haha jag gör dyng-back snarare… tror du glömmer bort att det kostar upp mot 10 000 kr i månaden med häst. Kram

   1. Linda skriver:

    Det är sant, men driftskostnader kan man ju knappast räkna med att få tillbaka. Nåväl, hoppas att försäljningen går bra och att han kommer till ett bra hem!

   2. Malin skriver:

    Absolut kostar det mycket med en häst varje månad men man kan ju inte räkna med att få tillbaka omkostnaderna när man säljer. Speciellt inte när man inte har utbildat hästen något under tiden man har haft den. Då har ju inte värdet på hästen ökat något så varför ska jag som köpare vilja betala för vad det har kostat för säljaren att ha hästen.

 10. Anna skriver:

  Jag har absolut ingen koll på vad hopphästar kostar så det tar jag inte ställning till, men vill inflika att det nästan alltid är lönlöst att annonsera hoppstammade och hoppridna hästar i den prisklassen som annat än hopphäst eller som en trevlig allroundhäst. Deras gångarter, exteriör och utbildning stämmer så gott som aldrig överens med priset om man bara ser till dressyren och jämför vad man får om man köper dressyrstammat. Har man så mycket pengar att köpa dressyrhäst för så är man nog medveten om det.

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Anna. Ja det förstår jag med. Men jag ville ändå skriva det, kanske något för fälttävlan. Alla hopphästar har inte de fina gångarterna 🙂 Kram

 11. Trebarnsmamma skriver:

  Skulle inte Chappe vara hos Niclas?

 12. Emma skriver:

  Enligt tdb har han gjort två starter 2015 och varit utesluten i båda. Detta i 1,10 och 1,25…

  1. Sandra skriver:

   Well, utgått, inte utesluten, men det spelar inte så stor roll egentligen.

   En 9 åring utan starter för 300.000 känns ganska orimligt. Men så har jag inte suttit på den heller.

   1. Tyra Sjöstedt skriver:

    Sandra- Precis 🙂

  2. S skriver:

   Håller helt med!
   Lätt att skriva att den har gjort mängder av nollrundor innan den kom hit. Den har hursom endast startat två klasser i Sverige och det är inga klasser och resultat jag skulle punga upp 300 000 :- för. Då är det nog dags att du åker ut och visar vad den går för i dessa klasser i Sverige först. Då kanske du kan börja prata om dina 300 000:-

 13. Michaela skriver:

  Tycker det är lite lustigt att alla hästar som säljs från Veldstar Stables har väldigt typlik bakbensaktion. Har mailat ditt företag Tyra om pannbandet som jag beställde, vill returnera det.

  1. S skriver:

   Veldstar Stables är fantastiskt duktiga på att barrera sina hästar innan de filmas. Blev avrådd av vänner som tävlar internationellt att köpa häst just där.. Så bara leta vidare inom Sveriges gränser istället =)

   1. Lolo skriver:

    Veldstar har mycket problem överlag med sina hästar tycker jag, kompisens häst visade sig ha kissing spines så hon fick byta häst till en som under ”extrabesiktningen” hemma i Sverige hade hovbensfraktur (den fick hon inte byta då de påstått att den framkommit under transport), en i stallets häst dog dagen efter den kom.

  2. Joanna skriver:

   Ja håller med om bakbenen.. har kollat på deras annonser och förlåt men det är onaturligt aktivitet med bakbenen. Skulle aldrig köpa en häst därifrån. Men dom kanske har jättefina bakben alla hästar naturligt, vad vet jag ….

 14. Klara skriver:

  Håller helt med ”J” bara för man köpte något för mycket pengar så kan min inte alltid sälja för mina lika mycket, han har inte gjort ett skit här i Sverige och har knappt några resultat. 135 är ju inte att skryta med på en 9 årig häst?! Sluta sätta sånna dröm summor! Han kanske kan bli jätte bra men han är det inte än och det är mycket jobb kvar innan man vet om han är en riktigt bra häst. Som sagt han har inga resultat vilket gör att priset sänks enormt!!

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Klara- Ja precis- priset sänkts enormt! han var till salu för 500 000 kr först och då provred Alex Zetterman honom och det var inget konstigt med priset där kan jag säga… förmodligen en billig häst för Alex.. Så -håll tillbaka lite på dina ord när du inte riktigt har någon koll. Kram

   1. Klara skriver:

    Aa och det fanns ju anledningar att han inte köpte honom, eller? Vad han visades för Alex är enligt mig skit samma i detta fallet för det var fortfarande inte vad han såldes för.

    Tro mig jag har mer koll än vad du tror! Och känner även Alex litegrann.
    Men självklart hoppas jag du kan få sålt honom för detta priset till någon inte det jag menar, men jag och många fler tycker det är ett överpris på en häst som inte gjort något. Va du och lyssnade på ”clinicen” lisen hade under Falsterbo angående prissättning på en häst? Där hon förklarar att vi svenskar är extremt bra på att sätta ett pris med hjärtat på en häst och inte alltid är så realistiska i prissättning. Läs den artikeln om du inte gjort det, väldigt bra faktiskt!

    Har två st efter indoctro riktigt trevliga med stort hopp och hög ridbarhet! Så fin häst säger jag inget om men det är lång väg kvar innan han kan visa hur bra han är.
    Lycka till!

 15. Mary skriver:

  Anna hur menar du, är en dressyrhäst bättre i samma prisklass ån en hopphäst? Letar själv häst och undrar ibland över prissättningen.. Mvh mary

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   mary- Hon menade nog att man kan hitta en riktigt bra utbildad dressyrhäst för 300 000 kr… kram

   1. Anna skriver:

    Mary: Om man studerar resultatlistor från högre nationella klasser i både hoppning och dressyr eller på t.ex. treårstest så märker man ett mönster i hästarnas härstamning. Få hästar med ”fel” härstamning dyker upp i resultatlistorna inom både hoppning och dressyr. De är helt enkelt avlade för olika mål och därför köper de som vill satsa inom hoppningen hoppstammat och dressyrryttare köper dressyrstammat.

    Om man tar Champagne som exempel så är chansen ganska liten att han har utbildning och kapacitet nog att klara sig lika bra i dressyr som en dressyrstammad häst för 300 000 har. Om Valegro skulle säljas som ren hopphäst kanske den hade varit värd 70 000 kr medan den är värd många miljoner som dressyrhäst.

 16. Michaela skriver:

  Gillar den här hästen skarpt, synd att ekonomin inte räcker ens halvvägs när en är 18 år och studerar. Vill komma någon vart i ridningen men har inte resurserna, får kämpa lite i motvind

 17. Dixie skriver:

  Fast 300′ för den hästen, förutsatt att den är ordentligt ridbar (viss tvek där på filmen när Björn rider men det kan ju hänt saker sen dess) känns fullt rimligt och rätt väl?
  Jag hade velat se en film där han rids av någon riktigt duktig (typ Björn hehe) som kan ta fram Cs bästa sidor. Men tror inte att priset är fel, undrar också när folk ska fatta vad det kostar att ta fram och förvalta kapacitet.

 18. Ida S Jansson skriver:

  Priser och resultat på hästar är en färskvara…

  Det spelar ingen roll vilka resultat den har haft för några år sedan om den inte kan leverera det nu…

  Jag tänker inte lägga värdering i priset på just den här hästen…
  Blir den såld för det, så är den antagligen värd det, blir den inte såld, då är den inte intressant till den prislappen…

 19. Martina skriver:

  Men tyras får väl sätta vilket pris hon vill på sin häst? Det är enoteoligt fin häst. Som har en bra stam och utbildning. Ja han är 9år…kan säkert hoppa höga klasser tills han är minst 15år med rätt skötsel och träning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »