Fleur

Tyra & Fleur- Against all odds

Senare ikväll kommer ni få se en film från provridningen med Fleur. Ni kommer även få se en film nu, några månader senare. Spännade va??? Första gången ni får se när jag rider Fleur ♥

Jag har velat hantera henne helt själv eftersom hon har väldigt svårt att lita på människor. Hon litar även på Annica nu eftersom vi oftast är i stallet ihop och hon har ju också ridit ut Fleur någon gång. Min plan med Fleur har varit att träna henne väldigt mycket från marken, hela tiden. In och ut från hagen… in till ridhuset, utebanan… När hon kom så kunde hon ju inte gå genom dörrar eller passera trånga utrymmen. Hon var som en exploderande bomb, överallt. Jag är så nöjd över hur hon utvecklats! Tänk att den här underbara fina hästen var så illa däran att hon skulle avlivas. Jag förstår verkligen ägarna, vad ska man med en häst till som inte går att hantera? Som inte går att fånga i hagen, som blir farlig när man leder, som inte går att köra i lastbil?

Jag är iallafall så glad och tacksam över att mina vägar möttes med Fleur. Jag ville ju först köpa Calisto, den hästen som jag testade hos Zetterman. Men helt plötsligt så slutade ägaren att svara trots att vi hade överenskommit att jag skulle få köpa hästen. Väldigt oproffsigt när man är överens och hade en deal, men nu är jag ju glad. För annars hade jag inte haft plats för Fleur. Även om alla odds var mot oss så kände jag bara ”henne ska jag ha” så fort jag såg henne stå där i stallet. Hon kunde inte ens bindas upp när vi gjorde ordning henne eftersom hon helt plötsligt kunde få ett litet bryt och bara springa eller skena ut.

Våra vägar möttes och nu ska jag satsa på min lilla fina tjej. Nu när jag lägger Corvara på hyllan så kommer jag ge allt till Fleur. Corvara har hela tiden varit min låtsas-dröm som jag kämpat för. Och jag gav aldrig upp, inte på tre hela år. Men nu är min dröm spräckt, det är det enda realistiska. Även om vägen är väääldigt lång med Fleur så VILL hon. Och jag känner att nu, NU, har jag en häst som jag kan rida bra och som passar mig. Vi är redan ett team och att hon litar på mig och ger mig all hennes tillit trots allt hon varit med om… det är helt fantastiskt! Det här kan mycket väl bli min nya framgångssaga som med Lalle. Där jag känner att vi kan bli ett fightande team och jobba ihop mot samma mål. Tillsammans, vi har verkligen kul ihop! Jag gillar att umgås med Fleur!

Jag LOVAR er att ni kommer se mig och Fleur på de stora banorna. Kanske inte nu, men ni kommer få se oss. Och vi ska fightas ihop, mot alla odds. Ni kanske inte får läsa om precis alla ridpass, men ni kommer definitivt få följa en ny resa på en satsning.

flurran

31 svar till “Tyra & Fleur- Against all odds

 1. Johanna U skriver:

  Hej Tyra! Jag har inte följt din blogg speciellt länge så vet inte dina hästars historia direkt. Men läste någon kommentar från din frågestund att du räddat Fleur från slakt och köpt henne för 100 000kr. Stämmer det att det var så ”mycket” pengar? Jag menar i fall hon skulle avlivas för att hon var så pass dålig i sitt psyke, efter vad det nu är hon varit med om, så är det ju ett otroligt pris att betala för en sådan häst. Oavsett hur fin hon är annars.

  Annars måste jag säga att det är väldigt intressant att följa din blogg! Åt också tramadol okontrollerat i över ett år och blev givetvis beroende … Det är inte direkt lätt eller roligt att sluta med.

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Johanna- De tackade nej till 3 miljoner för Fleur ett halvår innan, så jo det är lite pengar. Får jag till det här så har jag en av sveriges bästa hästar… Tack var roligt att du gillar min blogg, blir glad av att höra det <3 kram

 2. Johanna U skriver:

  Bra beslut om Corvara förresten! Vissa hästar är inte gjorda för att tävla och då ska dom inte tvingas till det heller.

 3. Emma skriver:

  Hej Tyra jag vill veta va alla dina hästar som du har o haft va dom heter o va de e för stam på dom, mycke tacksam för svar snälla

 4. Ida skriver:

  Ska bli SÅ kul att följa er resa! Tror på er! Tack för en superbra blogg. Du rockar!

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Ida- Kärlek!

 5. Självinsikt skriver:

  Med tanke på alla problem som du stöter på vid kontakt med andra människor, så undrar jag om du någongång funderat på om det är hos dig själv som problemet ligger?

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Självinsikt- Jag stöter väldigt sällan på problem, jag har kontakt med 100-tals nya människor och företag varje år och kan räkna på en hand när det gått fel. Kram

   1. Självinsikt skriver:

    OK….jag har tre alternativa förklaringar till ditt svar:

    1. Det är minnesproblematiken som har slagit till.
    2. Du har väldigt många fingrar på dina händer.
    3. Du skojar.

 6. Louise skriver:

  Tyra! Har du hört om Active stable?? Tror verkligen det skulle kunna vara vad som behövs för Corvara!! Vet många hästar som verkligen blivit såå mycket finare i psyket när de fått bo i sånt ”stall”. Fundera på det, tror det skulle kunna vara sååå läkande för henne!

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Louise- Yes jag känner han som startade Active Stable. Det kommer inte bli bättre, det är samma princip som att gå på lösdrift. Men tack för tipset, kram

 7. Ida skriver:

  Hej! Ska försöka hålla mig kort. Hade en ponny, fick köpa henne billigt för ingen annan klarade av henne eller vågade rida henne, för mig var hon en dröm. Det visade sig att hon hade en toppstam och jag tog det väldigt lugnt med henne, för lugnt enligt vissa, men hon var ung, 7 år, blivit misshandlat och jätte svårt att lita på någon, män fick inte komma i närheten osv osv. Men gud vad tjejen kunde hoppa! Fick man henne på sin sida så kunde hon hoppa- allt! Fick så mycket beröm för henne av alla tränare att det var en guld häst. Som kunde sura ihop något så in i helvete och hade vi råkat bli ”ovänner” hoppade hon inte ett hinder på tävlingen. Hon blev farligare och farligare, med det menar jag att hon fick utbrott när man red, skenade, sparkade, bockade, stegrade så vi gick omkull tillhörde vardagen. Vetrinären gav henne diagnosen ”hjärnskadad”. I stallet var hon en ängel, sov i min famn osv. Tog föl på henne och hon fick gå, utan att bli riden, i ca 3 år. Tragiskt med den kapaciteten hon hade.. Men efter dessa år hade jag vuxit ur henne och hon såldes, ett aktiverings hem för barn som hamnat snett ville ha henne. Dom visste hennes bakgrund, men även att hon lugnat ner sig. Det slutade med att hon blev den bästa ponnyn av alla och otroligt populär, gjorde aldrig något dumt. Men det krävdes tid, och ett föl! Nu säger jag inte att du ska låta C gå så länge eller något, men precis som du försökt så ta ett föl på henne. Det hjälpte min ponny, och var var precis en C. Stort lycka till med F. Ville bara berätta min historia med min dröm häst.

 8. Sandra skriver:

  Ser fram emot film! Det är så roligt att följa din resa med Fleur, skriv gärna mer om det 🙂

 9. Nathalie skriver:

  Hej! Det vore kul att veta lite mer om Fleur, så att man kunde kika på gamla videos på henne. Jag har letat runt lite – är detta hon?
  https://www.youtube.com/watch?v=uOuSL4ezjl8

  1. Nathalie skriver:

   ..och här, en bättre video: https://www.youtube.com/watch?v=kBgBUrcuB_s
   Herregud vad den hästen hoppar. Men det kanske inte är hon?

   1. Tyra Sjöstedt skriver:

    Nathalie- Jo det är hon 🙂 kram

 10. Jd skriver:

  När får vi se?

 11. Louise skriver:

  Oj nu skrev du ju att de redan går på lösdrift, vad bra för dem!! 😀

 12. Joey skriver:

  Jag förstår inte varför du återigen ska hetsa och ha så mycket krav. Varför kan inte bara målet vara att ni ska ha trevligt ihop och att hästen ska må bra?

  Du har skrivit samma sak om ALLA hästar du köpt. ALLA ska bli nya Lalle, just DEN HÄR har du sån himla lallefeeling med. Ta det lite lugnt, lär känna hästen, se hur det går. Allt måste inte vara 0 eller 100%, av eller på, svart eller vitt, ”stora banor” eller ge upp.

 13. Emma skriver:

  Gällande Fleur så kommer din omogna sida fram igen. Drömmen om en enmanshäst som räddas från att avlivas och visar si sanna potential med dig, likt de mest hjärtskärande serierna i Min Häst. Jag drömde också på det viset när jag var yngre. Men med årens lopp så inser man att det inte är något att sträva efter, en häst ska kunna hanteras av stallpersonal, hovslagare och – viktigast av allt- veterinär. Vidare så är det viktigt att flera skall kunna rida den, speciellt om man som du inte har orken att rida regelbundet. Du verkar inte riktigt se det negativa i att ha en enmanshäst…

  1. Linnea skriver:

   precis så !

 14. Maria skriver:

  Fleur är en jädrans fin häst! Jag lnskar er all lycka till i framtiden. Jag tror ni kommer lyckas ihop just för att du ger henne tid, du låter henne ta det i egen takt. Du har ej satt ut att i vår 2016 ska vi tävla 140cm klasser. Du väntar och låter Fleur bli ”färdig” och lita på dej. Det är det finaste man kan göra mot sin häst.
  Lycka till, ska följa mer er och hålla tummarna.
  /Maria, Finland
  http://nouw.com/MariaLA

 15. Tintin Björnsson skriver:

  Hej Tyra. Jag har läst din blogg i många år och följt dig. Du verkar vara en sån fantastisk människa. Så jävla rak och ärlig. Hoppas du får känna dig frisk och pigg snart. Du kanske skulle testa att ha ett ”vanligt” jobb ett tag. Få komma ut och träffa människor och inte vara chef. Bara jobba dom timmar du har på ditt schema och att komma hem är ledig 🙂 funkar väl inte helt ihop med bloggen men hoppas du förstår vad jag menar. All välmening och massa kramar till dig <3

 16. Pixiepatrullen skriver:

  Ett stort lycka till och klappa dig själv lite på axeln ikväll. Vilka resa du gjort (och fortfarande gör)!

  Kram
  http://pixiepatrullen.se

 17. Emma skriver:

  Förresten. Du har inte slagits av att köparna till dina hästar sett dig som oproffsig, när du velat? Likt säljarna som slutade höra av sig till dig. När affären med Bambo var i stort sett avklarad, men när du hellre ville att Alex skulle provrida honom innan affären gick helt igenom?

 18. Agge skriver:

  Vilken fin bild på er två!! Det ska bli så kul att följa er resa tillsammans, har en riktigt bra magkänsla om er 🙂
  Sen ang corven tycker jag det känns som ett skönt beslut för både dig och henne!
  Tror du inte hon skulle passa som frihetsdressyr häst i psyket eller är hon för instabil? Jag tänker där kan hon få uppgifter som trix och bus så hon får utlopp av sin energi i både tanke och fysiskt. Kanske klickerträning där hon lär sig att tänka själv vad hon ska göra och på så sett kanske tänker lika i ridningen sen? Plus att det blir inte samma tävlingspress? Vill du ha tips på riktigt bra tränare så hojta till! Stor kram

 19. Nina skriver:

  Måste få klaga lite nu! Du skriver ofta att du ska lägga upp grejer, å sen gör du inte det. Kanske inte ofta men det har hänt flera ggr… Nu har du ju skrivit att du ska lägga upp videon med fleur..

  1. Pixiepatrullen skriver:

   KAN ju ha att göra med adhd och stress?
   Kan intyga att man gör sitt bästa!
   //
   Pixiepatrullen.se

 20. Jennifer skriver:

  Ibland misstänker jag att din kära stalker Olivia-Nånting som påstods arbetade som läkare och kommenterade vartenda inlägg negativt, är med och kommenterar nu men självklart under annat namn. Emma kanske?…. 😉

  1. Nt skriver:

   Har undrat vart fejk doktorn Olivia Bergkvist (dr är hon inte…) tagit vägen och även jag har misstänkt att hon blivit en Emma eller nåt nu kanske

 21. Emma skriver:

  Nej då, inte i den här tråden iaf. Jag är inte Olivia, men jag höll med henne i det mesta hon skrev.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »