Corvara

Vem tusan är det här?

Ehhh kolla bilden, vem är det här liksom!? Herregud, Corvara kan se så sinnessjuk biffig ut vissa gånger, medan hon också kan se väldigt tanig ut på vissa bilder. Men, jag håller på att göra en liten update om Corvaras senaste år. Eller halvår. Jag är ju inte så bra på år eller månader som ni märkt 😉 Men till mitt försvar så är min hjärna ett stort hål och jag minns inget ur min barndom eller ungdomsår. Så mitt minne går vi igenom här kan jag säga. Det är stort fokus på just det här på behandlingen.

Därför är det liksom inte meningen om jag skriver fel vissa gånger. Det gör jag inte med flit eller för att överdriva. Kom ihåg när jag skrev att Corvara varit hos Björn i typ två månader när hon varit där i några fler… Jag gör det inte med flit iallafall, mitt minne är helt förstörd. Och man behöver ju inte alltid märka ord heller, nån månad hit och dit liksom, ni får helt enkelt leva med det:)

Idag var planen att det ska komma upp ett lite längre inlägg om Corvara, hur jag har tränat henne, hur jag tränar henne idag och hur jag lagt upp allting med Corvara. Men det tog längre tid än vad jag trott. Jag ska ha samtal vid 14.00 och påbörjade inlägget klockan 12.30. Bara att leta igenom massor av bilder för att visa utvecklingen det senaste halvåret har tagit tid. Så jag vet inte om det hinner komma upp idag eftersom jag åker på möte och stallet efter samtalet nu. Och jag ska äta lunch mellan det. Så denna gång prioriterar jag rätt! För en månad sedan hade jag stressat ihjäl mig, slängt i mig maten framför datorn för att hinna. Den dagen är förbi.

Kolla, ser ni att det inte ens ser ut som Corvara alls? Ser ut som en hingst…haha min älsklings-korv. Hon är så fantastisk på alla vis, precis som sin matte ;P

corv21

30 svar till “Vem tusan är det här?

 1. Nathalie skriver:

  Mitt minne är också helt fucked up. Jag har själv skrivit att jag mått okej i flera dagar trots att det bara gått en halv dag sen jag mådde dåligt sist. På läkarsamtalet sist frågade läkaren en massa och jag kände mig så otroligt dum som inte kom ihåg någonting. Jag minns inte ens när jag blev sjuk i anorexin eller hur länge jag var sjuk. Allting är som ett töcken.
  Kram http://nouw.se/naatly

 2. Kylie skriver:

  Haha, hon är ju för söt! Btw, vad hände med att Star Rider blir Next Level? 😀 Var ju ganska länge sedan (1 år) du berättade om det, men jag förstod aldrig riktigt, haha.

 3. ebba skriver:

  Hahaha dessutom så ser det ut som om hon bara har ett bakben

 4. Slaven Johan skriver:

  Hej, skulle vara roligt om du kunde kolla in min blogg och se om du vore intresserad av det jag erbjuder. Sprid gärna länken också. http://slavenjohan.blogspot.com/

 5. Linda skriver:

  Hej svejs !
  Tycker att det är så kul att följa din blogg . Tänkte bara komma med ett tips om en jättefin hästgård som är tillsalu . Den ligger i enköping och jag tror att adressen heter Yttergånsta . Lycka till med allt ! Tjingeling !

 6. Nina skriver:

  Texten är väldigt liten på bloggen när man läser i mobilen. Kanske kan göra nåt åt det? 🙂

 7. Jen skriver:

  Hon ser typ ut som Iowa ^^
  http://www.sparkles.se

 8. Agnetha skriver:

  Starkt att stå upp för minnesproblemen. Jag har jättejobbigt med minnet. Det är pinsamt! Man säger att man bott på en plats i ett visst antal år tex och igår sa jag till en läkare att jag varit förkyld i 2-3 dar och inte i 2-3 veckor som det skulle vara… Jag älskar failbilder. Mer sånt! ;))

 9. Agnes skriver:

  Trodde först du hade redigerat bilden för o få en sån fet nacke haha! Är det muskler??

 10. Viktiria skriver:

  Du har redan skrivit att du inte ridit på 4-5 månader. Innan dess gick hon på lösdrift. Så… Innan det var hon ju tillbaka på noll, därav planerna på betäckning och sedan ställde du av henne pga hennes psyke. Hon har stått på tillredning i månader hos andra, något som enligt dig har hjälpt. Källa: dina egna ord, jag har läst månader bakåt för att se att jag mindes rätt. Så några träningstips tror jag inte du behöver ge oss…eftersom du inte får det att funka. Att hästen blir tjock och glad av mat är inget nytt för någon, så att kalla det natural horsemanship köper ingen här. Så bespara dig stressen över inlägg som detta, ta tag i din egen hälsa/ träning/ rehabilitering.

 11. Emma skriver:

  Alltså, den där nacken skulle jag oroa mig lite för! Hullet i övrigt ser inte så tokigt ut, men en sådan där fettnacke kan följa med sjukdomsrisker, bla. kan det väl sättas i samband med både en risk för fång och att insulinkänslighet.

  Vissa raser har ju naturligt lite mer av en nacke, som shettisar, cobbar eller PREs. Men din är ju ingen ras som naturligt ska ha en väl tilltagen nacke.

  1. Anna skriver:

   Håller med dig helt!

 12. Göteborgsmamman skriver:

  Såhär hoppas jag också att jag blir som mormor 🙂
  Det finns ingen bättre än sin egen mamma <3
  Kram.
  http://nouw.com/goteborgsmamman/varldens-basta-mamma-21305410

 13. Linda skriver:

  Nej hon ser bara fet ut.

 14. Ryttarlivet.com skriver:

  BRA TYRA! Hälsan före bloggen! Vi har bara ett liv och en kropp och de måste få gå före jobb/status. Försöker själv lära mig det 😉

  Det ska bli jättekul att se Corvaras förvandling, spännande!

  Kram,

  Isabella (www.ryttarlivet.com)

 15. Zandra skriver:

  Hej Tyra!
  Du är en stark människa med många underbara vänner och familj runt dig som älskar dig & verkligen bryr sig om dig! Du är lyckligt lottad att ha det 🙂
  Tyvärr blir ju minnet helt fuckat efter en utbrändhet och alla läsare måste verkligen sluta haka upp sig på sånna helt onödiga saker! Hoppas verkligen att du inte tar alla sjukt onödiga påhopp personligt! Då dessa människor tror att dom känner dig, vilket dom bara gör på distans och det igenom vad du väljer att visa dom.
  ”Successful people compliments, unsuccessful people criticize”
  Va stark träna upp minnet igen vilket kommer att ta tid! Och antagligen aldrig bli lika bra som det en gång var. Men vem FAN bryr sig! Du är fortfarande du!

 16. Maria skriver:

  Din nya blogg är mycket finare än din förra! Den nya är ”so classy” och gjord med ”stil”. Sen måste jag säga att det är trevligt att man kan kommentera utan att man måste hänga på FB.
  Varma hälsningar från södra Finland

  1. Maria skriver:

   Kunde väl kansle skriva in min blogg adress åxå. Fick för mej att börja blogga här i veckan så allt är helt färskt ☺️
   Blogg världen är med andra ord en helt främmande plats för mej ännu.
   http://nouw.com/MariaLA

 17. Emma skriver:

  Vad har din hästblogg hetat genom åren? Jag vet att den har hetat tyrashästar, teamtyra och nu då tyras. Men vad hette den förre det?

  1. Daniela skriver:

   Jag tror att den hette Darios.se då?

  2. Maria skriver:

   Först hette den darios.se 🙂

 18. Anders Svensson skriver:

  Vetrinär Anders Svensson söker dig, vill medela att praktiken i Södertäje samt i Köpenhamn är nedlagd sedan årsskiftet 2014-15

 19. Sara - Från 59kg till 107 kg, 2016 blir hälsans år skriver:

  Jag har haft en jäkla viktresa bakom mig, jag hade gått ner 58 kg och var stolt.
  Nu har jag gått upp 40 kg och i december får jag en dotter.
  Häng med mig på min resa mot ett hälsosammare liv 2016.
  http://hajnal.se

 20. Isabelle skriver:

  Ni som gnäller om sjukdomar. Ser ni inte att det ffa är en synvilla pga manen som står/flyger upp. Lite nacke har hon ju men det är mycket synvilla.

  1. Emma skriver:

   Gnäller om sjukdomar? Gnäller? Att se en potentiell sjukdomsrisk, och att påpeka den är väl bland det vänligaste man kan göra? Du kan ha rätt i att det till viss del kan vara en synvilla, men m det nu inte är det, eftersom att Tyra påpekade att hästen påminde om en hingst, kan man kanske anta att nacken är väl tilltagen. Då är det ju inte fel att varna, om nu Tyra inte skulle vara medveten om risken, förhoppningsvis är hon det! Men better safe than sorry 🙂

   1. Josefine skriver:

    Jag tror bestämt att jag läste för ett tag sedan att Tyra gav Corvara extra tillskott/foder med mycket proteininnehåll, därav nacken. Visst ser hon lite smårund ut men det är nog inte så farligt som det ser ut just på den här bilden 🙂 Bara en tanke.

 21. Matilda skriver:

  Ställer frågan här då jag inte vet om mitt mail kom fram..
  Du skrev förut i ett svar på en kommentar att jag skulle kunna få en orange starrider tröja, och att jag skulle maila dig uppgifter. Men varken fått svar på mailet eller någon tröja hem..
  Förstår om det varit supermycket, eller om det bara blev ett svar i farten.
  Tänkte bara kolla så jag vet lite hur det blir, haha. 🙂
  Kraam!

 22. maja skriver:

  Förstår inte varför man läser bloggar för att bara skriva negativa saker eller vara & veta bättre än hen som skriver inlägget och faktiskt delar med sig av sig sitt liv. Vad tjänar ni på det ? Be fucking kind or go home.. ni kanske borde skaffa er en hobby så ni inte orkar bry er så jäkla mycket om vad ni läser hos bloggare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »