Allmänt

Lavin, du kommer alltid vara vår hjälte

Under tiden här får man tid att reflektera så himla mycket. Jag kollar mer på nyheter och hänger med i världen. Och det finns ju så mycket att skriva om nu. Allt som händer med flyktingkatastrofen. Det är ju fruktansvärt och jag förstår inte att inte våra länder kan samarbeta lite bättre. Nu börjar det liksom byggas murar i vissa länder för att inte fler flyktingar ska komma dit. 10 miljoner människor och barn står utan hem!

Man känner sig så hjälplös. Och det fallet som det talas mest om nu är skoldådet i Trollhättan. Ofattbart. Jag citerar Björn som skrev en bra text på sin instagram. Det är en text om vår hjälte Lavin som gick emot gärningsmannen och räddade barnen i skolan, men tyvärr med bekostnad av sitt eget liv…

”Förlåt att du levde i ett samhälle där polisens kommenderingschef Niclas Hallgren tvingades stå i livesändning och bekräfta att det fanns ”hatbrottsmotiv och rasistiska förtecken” kring terrordådet som tog ditt liv. Förlåt att din familj och alla som älskar dig vaknar upp utan dig idag. Men mest av allt. Förlåt för att vi runt dig misslyckades att bli den sortens svenskar som du var. Hade vi haft ditt mod så hade det här inte hänt”.

Idag skäms jag för att vara svensk. Jag skäms för att vi har ett parti som heter Sverigedemokraterna. Jag skäms för vår feghet och den enorma främlingsfientlighet som finns i vårt land. Om vi som sagt hade haft lite, i närheten av Lavins mod, då hade världen sett bra ut. Lavin, du kommer vara vår hjälte! Du kommer vara vår stora förebild och ingen kommer någonsin glömma dig!

Just nu sörjer jag bara. Jag känner sån enorm sorg för allt som hänt i Sverige. För Lavins familj. Alla flyktingar. Lisa Holms familj. Jag sörjer Sverige som en gång var ett land där vi kunde känna oss trygga. 

facebook_event_1423110367958911

Translate »