Allmän pepp om livet

Tisdag 6 Oktober 2015

Hej. Jag skriver det här inlägget klockan 04.00. Jag vill ändå hänga med i bloggen så jag tidsinställer detta till 08.00…. däremot så vet jag ju inte riktigt hur jag mår idag, men bra hoppas jag.

Jag kan ändå skriva ett inlägg om att jag ska till stallet idag. Och jag har en fråga till er. Inatt var det ISKALLT ute. Jag har ju både Corvara och Fleur på lösdrift. De har ju satt lite vinterpäls men ingen av dom har så mycket päls. Och som sagt så var det jättejättekallt igår kväll. Ska jag täcka dom lite? Näe?

Jag av nån är ju extremt enkel med mina hästar. De går ute dygnet runt. Utan skydd. Utan täcken. Hos mig får de verkligen vara hästar och inte porslinsdockor. Oavsett pris. Och jag vet att kyla mm sitter ofta hos oss människor. Att hästar börjar frysa vid 20 minus typ. Att det är vi som nojar. Men, inatt slog det mig att det gick så himla fort mellan ok väder till iskallt.

Vad tror ni? Visst klarar dom att gå utan täcke på nätterna? De har ju en ligghall proppfull med halm. Jag avskyr att ha täcken på hästarna. Men det är bara det snabba växlingen jag undrar över vad ni tycker? Föresten, när vi ändå är inne på täcken. Där känner jag exakt samma sak som pannband med knäppe på sidan. Hur kommer det sig, att år 2015 så har INGEN kommit på en bättre idé med knäppen och bogskydd mm?

Nu såg jag försig sett att det kommit en del täcken med inlagda kuddar så täcket lyfts från hästens kropp och motverkar skav. En idé som jag haft i flera år faktiskt. Fast jag hade gått lite mer all in. Men men, i vår Star Rider verkstad så jobbar vi på att ta fram våra uppfinningar. Men det dröjer. Vi tänker verkligen utanför boxen. Jag menar, måste täckena verkligen knäppas fram på bogen? Hästens känsliga bog!? Ja, här tänker vi annorlunda iallfall, det kan jag säga, haha. Men kul är det. Och kul att se att det ändå kommer mer och mer smarta lösningar och funktioner inom ridsporten.

Det roliga är att de flesta nytänkande coola företagen som idag är hetast i Sverige ägs och drivs av unga coola tjejer. Girlpower!

Detta bogskydd är från Back on Track. Sjukt bra! Men… bogskydd alltså… ska man ta av och på hela tiden. Bogskydd plus täcke… Och det är ju inte effektivt direkt. Det måste finnas bättre snabbare lösningar. I min värld så är varenda sekund värd alltså. Och att hålla på att ta av och på 711 täcken varje dag tar sån enorm tid… men men. Det är iallafall ett steg i rätt rikting 🙂

1442129643-8084

Translate »