Allmänt

FILM- Ridning och hoppning med Chambord

Något av det bästa på resan var ju att jag fick rida väldigt fina hästar varje dag. Oerhört kul. Blir så himla peppad och sugen på att komma igång. Vet inte om när eller hur jag ska hitta min drömhäst. Jag skulle vilja hitta en fin svenskfödd häst. Den hästen jag provade hos Alex vet ni… (I detta inlägg kan ni se film från provridningen)….den vill jag faktiskt ha.

Den vill jag eventuellt köpa men nu har jag smsat och ringt ägaren till hästen i flera dagar. Hon måste alltså ha sett det… man kollar ju sin mobil på 3 dagar…. men inte ett enda svar! Tycker det är så himla tråkigt. Vi bestämde dessutom att jag hade första tjing på hästen under en månads tid och det har det inte ens gott…och nu svarar hon inte!? Så om någon här känner Fia som äger Calisto så får ni gärna be henne höra av sig… 

Tillbaka till Chambord. Här kan ni se lite vad jag tyckte om att rida Chambord och hur jag tänkte om det. Det är ju inte alla dagar man får sitta på en häst värd flera miljoner och som går det allra största… Och det var så himla himla kul att få träna för Eva och få den hjälpen samt att ens få sitta på Chambord och känna hur en sån häst ska kännas. Nu har inte Eva haft den jättelänge ens så att hon kan få den dit hon vill. Den är väldigt svår att rida på ett sätt, stark och man måste verkligen rida hela tiden. Svårt att veta om den är framför skänkeln eller bara ”på”.

Eva har vunnit six baren och för er som inte vet så är det när man hoppar en kombination på 6 hinder. Första hindret är lågt (börjar på 130 kanske) och så blir det högre och högre. När de vann nu sist för några veckor sedan så låg sista hindret på 2,10… så den är så sjuuukt modig och har bra huvud. Inget kändes svårt. Jag tror att jag också hade kunnat hoppa högre om det fanns mer hål på stöden. (Inte för att höjder är viktiga när man trimmar men det hade varit kul att slå höjdrekordet i sitt liv när man äntligen sitter på en häst som klarar det så enkelt som han och som bara kliver över, haha:)

Här är film från när jag rider den på backen och hoppar lite:

 

Translate »