Allmänt

Dagens tips- Sära på benen tjejer!

Yes i detta tips så är det precis som rubriken säger! Här kommer nämligen ett bra tips för att sitta stadigt i sadeln. Samt ett tips som förenklar kommunikationen med hästen. Ett bra tips som Clara påminde mig om när jag red dressyr, ehuuummm- FÖRSÖKTE rida dressyr…. är att släppa stigbyglarna. Sära allt vad man har på benen (låter ju inte heller så normalt att skriva men i detta sammanhanget är det ok;).

Gör man det så sätter man sig verkligen till rätta i sadeln. Många sitter spända i sadeln och sitter snett (inkl mig själv). Men man ska sitta rätt på murran och sittbenen! Haha… men det finns inget finare att säga det på. Så om man räcker ut benen allt vad man har så sätter man sig verkligen rätt för man har inget annat som är i vägen… Kommer aldrig glömma min underbara dressyrtränare jag hade när jag tränade Lalle i dressyr. Och när hon bah ”Murran Tyra, MUUURRRRRAAAN” haha.

Sitsen är väldigt viktigt, det börjar där. Med sitsen kan man göra väldigt mycket. Styra sin häst. Balansera upp sin häst. Ett annat tips är att rida sin häst helt utan tyglar. När man spänner sin högra rumpdel så ska hästen svänga höger. Till en början kan man hjälpa hästen genom ett litet ledande tygeltag eller genom att luta sig lite inåt mot en volt. Idag kan jag styra mina hästar tydlige med bara sittbenen. Riktigt bra i hoppningen om man tappar lite grepp eller så. Hästar är väldigt lätta att lära ut- så starta idag!

Man kan lätt lära en gammal häst att sitta ;P Såhär ser det ut:

IMG_4487

Translate »