Okategoriserade

Tankar och funderingar jag bestämt mig för

Hej! Idag åker Chappe till en annan anläggning. Där Clara står med sin fina dressyrhäst. Och ni som letar dressyrhäst- ni ska hålla koll här på bloggen. Jag har nämligen en riktigt fin dressyrhäst som ska säljas som jag ska presentera här! Så håll utkik och berätta för alla era dressyrpolare som letar häst!

Jag tror att jag kommer få en liten ny-kick genom att flytta honom. Som jag skrev igår. Stora banor, människor, hinder, rörelse och allt sånt som jag saknat de senaste åren. Alltså ÅREN, varför har jag inte gjort detta tidigare? Inte konstigt att man tappar motivation genom att traggla fram och tillbaka hemma varje dag helt ensam. Det ska bli jättekul!

Idag ska Chappe ridas lite för första gången på 4 dagar. Han vaccinerades och har fått ta det lugnt. Sånt är jag alltid väldigt extra försiktig med. Han har ju gått ute dygnet runt och kunnat röra på sig. Och så ska jag få rida Claras dressyrhäst (som ska säljas). Det ska bli JÄTTEKUL, men Tyra Sjöstedt i en dressyrsadel…NJAAAAA. Haha vi får se!

Mina hästar har nu gått ute dygnet runt under hela sommaren (om man nu kan kalla det för sommar). Idag tog jag in dom, och herregud vad dåligt samvete jag fick när jag tog in dom. Stora bett överallt på kroppen. Pälsarna var jättefula efter allt regn som torkat in. De var irriterade över alla flugor som flög och ja, ush jag fick så himla dåligt samvete… de är ju mina älsklingar.

Men jag vill ju låta mina hästar vara just hästar, men detta var ju inte kul att se 🙁 De tyckte det var så himla skönt att komma in i stallet. Alla tre rullade sig direkt och sen kissade dom, drack och slickade på saltstenarna. Åh… sedan borstade jag dom hårt med en piggborste och Doris ramlade till och med omkull för att hon njöt så hårt, hahaha. Jag ska nog låta dom stå inne på nätterna nu, eller vad skulle ni gjort?

Min efter-semester-ångest börjar släppa lite nu. En stor sten trillade ner efter samtalet med Hacke och efter beslutet att flytta Chappe. Nu mår jag dock dåligt över att skilja på Chappe och Corvara. Inte för Korvens skull utan för Chappes skull. Han är helt GALEN i Corvara. Vi fick till och med flytta på Zeb för att Chappe började skydda Corvara och blev arg på Zeb om han kom nära Corvara inom 20 meter… Och idag tog jag in Corvara först och då blev C tokig! Sprang runt hela stora hagen, gnäggade fast det lät mer som skrik och var helt uppstressad :(:(:( Åhhhhh vad jobbigt att skilja honom från henne…men han kommer gå ihop med ett annat sto sen så förhoppningsvis så blir han kär i en annan <3

Ska snart ner till stallet och fixa lite med pållarna. Ska packa ihop Chappes saker också, foder och täcken o allt. Vi hörs! Kram

 

Translate »