Allmän pepp om livet

Dagens tips- Gå vidare…

…vi är verkligen experter på att älta och tänka på dåtiden. Jag, av någon är det. ”Om jag gjorde så….” eller ”Tänk om jag hade gjort så….”. Visst, jag tycker att det är jättebra att tänka igenom situationer och saker man gjort och rannsaka sig själv. Vad kunde man gjort bättre. Hur kunde jag göra för att det inte skulle bli så..?

Men…man får INTE bli kvar i de gamla sakerna. Man kan dra det långt. Ett ex som spökar kanske? Hur länge ska man sörja? Det gick dåligt på förra tävlingen…hur länge ska du vara besviken? Det finns en gräns. Man MÅSTE gå vidare. Man måste försöka. Hitta på andra saker. Skriv en lista på saker som du kan göra varje gång du tänker på honom…jag menar- tänk inte på de fina stunderna så du blir ledsen för det är dåtid! Skriv en lista på saker som du lärde dig från förra tävlingen och saker som du ska tänka på till NÄSTA tävling. Tänk framåt…

Och en dålig ritt på tävling… ja bra- tänk att det ger dig erfarenhet! Du kommer förmodligen inte göra om samma misstag och nu vet du vad du behöver träna på med din häst. Bra! Se fram emot nästa tävling! Glöm det negativa! Radera alla tankar på det som gör dig LEDSEN.

Det finns en stor sak som jag ältat sedan han åkte. Och det är Lalle. Jag tänker hela tiden om jag kunde gjort något annorlunda. Vad kunde det vara? Gjorde jag rätt saker? Gjorde jag för lite? Varför var han halt i ett år och nu är han inte halt? Kunde jag åkt till fler kliniker? Skulle jag testat en annan sadel? Kunde man rida igenom hans skada? Alltså jag tänker HELA tiden, varje dag, och det ger mig ingenting förutom att jag blir ledsen!

Jag rannsakar mig själv. Jag vet att jag gjorde allt jag kunde. La över 60 000 kr på behandlingar, scint och röntgen som försäkringsbolaget inte stod för. Han fick vila flera månader i rad 2 ggr. Ja, jag vet inte vad jag ska skriva. Men i och med att jag skriver detta inlägg så ska jag följa mitt eget tips. Nu ska jag släppa Lalle! Jag kommer alltid älska honom och han kommer alltid vara min no 1, men jag måste gå vidare och komma över min sorg över honom. Jag kommer självklart skriva mer om Lalle här, säkert lägga upp bilder och filmer. Men då ska jag MINNAS och GLÄDJAS över tiden vi hade. Tyra + Lalle <3

Nu ska jag ge mina hästar ALLT. Jag ska kämpa med dom och se till att jag och Champis blir nya radarparet. Jag ska inte ge upp bara för att det blåser. Jag ska kriga ihop med honom. Och jag ska sluta älta och vara ledsen. och det ska ni också.

12

Translate »