Allmän pepp om livet

Tre viktiga punkter för att må bra…

Hej! Det här inlägget vänder sig till er som mår dåligt idag. Över nånting. Som är ledsna. Känner sig uppgivna. Besvikna. Som känner någon sorts misär. För tro mig, är det någon som vet hur ni känner er då så är det jag. Jag kan knappt förstå själv hur jag te x orkar med allt jag gör just nu, men jag ser ett slut och det är skönt. Jag brukar tänka på 3 saker som är viktiga för mig. Det är så sjukt viktigt att 1. Prioritera. 2. Stanna upp. Och 3. Leva.

1. Prioritera. Tänk på vad som är viktigt för dig. VAD gör dig glad? Vad tycker du är kul? Vad vill du göra? Du måste börja fundera på det och ta ett val. Just nu så kanske det är karriär som gäller och då kan du inte träffa vänner varje dag, ha en pojkvän, rida 3 hästar, jobba heltid mm mm. Man kan inte klämma in allt det där på en dag, så du måste prioritera och planera din vardag och vecka. Prioritera även dina problem. Vad är jobbigast just nu och vad kan du ta itu med idag? Gör en lista på saker som är prio och sedan gör du en lista på saker som du kan göra senare.

2. Stanna upp. Det är så jäkla lätt att bara tugga på och köra. Fan, vi lever tyvärr (på jorden) bara en gång och det gäller att ha kul under tiden. Livet är pyssligt helvetesjobbigt ibland. Det suger rent av. Men, det finns ju saker som också är riktigt roligt. Som gör en glad och lycklig. Det är jätteviktigt att stanna upp och faktiskt njuta av det man har. Det måste ju finnas NÅGOT i ditt liv som gör dig glad? Gör det och njut, var i nuet.

3. Leva. Ja, vi har väl inte så mycket val. Men låt oss då göra det bästa av livet. Jag tycker detta citat är så himla bra. Man kan välja att drömma om sina drömmar, eller så går man upp och jagar dom IRL. Jämför inte dig själv med andra. Jag fick och får dagligen panik över alla sociala kanaler där det sprudlar med fina dukningar, god mat, snygga fräscha människor, goda viner, fina hästar, gott vin- och vi blir serverade det här överallt. Och det är klart det ger en vanlig dödlig människa ångest. Själv hatar jag hettan, svetten rinner, jag kan inte ha smink, håret är flottigt och jag luktar häst. Men jag vill inte jämföra mig och jag försöker tänka på allt bra som jag har. Lev livet och försök tänka positivt!

Om du har haft en skitdag idag- låt dagen fortsätta vara en skitdag! Köp en pizza och allt du är sugen på! Sedan sätter du på en film och bara degar! Och så tar vi nya tag imorgon! När du vaknar upp imorgon så börja dagen med att LE, det frigör massor av endorfiner. Så testa 😀

Translate »