Allmän pepp om livet

Update Laissa

Hej! Jag tänker fortsätta skriva lite om mina sålda hästar såklart! Jag är jätteimponerad över jobbet Nellie har gjort med Laissa! Hon har ökat massor i vikt och muskler på kort tid. Riktigt bra jobbat! Något som jag saknade varje dag var ett STORT fält/ridhus eller utebana att rida på. Laissa behöver galoppera… och Nellie har verkligen alla förutsättningar med Laissa på den anläggningen hon står i! herregud vad avundsjuk jag blev på den!

De har världens största utebana och ridhus vilket är perfekt. Det var en jättehärlig känsla i luften inne i stallet. Snygga boxar, jättebra luft och hela anläggningen andades inspiration! Och allt fam Berntsson gör med hästarna är så himla proffsigt! Rent, snyggt och ordentligt!

De har gjort diverse checkar på Laissa. Röntgat, equiterapeutat mm. Och det är super tycker jag! Är så glad för Laissas skull att hon har kommit till ett sådant bra satsande hem. Jag glömmer aldrig när Laissa kom till mig. Ut ur transporten kom världens mest försiktiga räddaste långhåriga häst. Tunn var hon också, inte smal men inte en enda muskel, haha. Hon såg ut som en 3-åring…herregud tänkte jag… Hon kommer ju gå av när jag sitter på henne…. Man kunde i princip bara rida rakt fram, nej men man kunde inte direkt göra volter med henne och hon var överallt och ingenstans. Men kunde absolut inte lägga på täcket i boxen för då blev hon livrädd och sprang omkring så man fick ställa upp henne i gången. Man fick INTE röra hennes huvud över huvud taget.

Jag fokuserade mycket på markträning och tillit med Laissa. Hon var ju PRECIS inriden innan hon kom till mig. Björn varnade mig för att hon knappt kunde göra något. (Det var ju Björn, Danno och Viktor som hittade henne åt mig).  Inriden utomlands är oftast att de kan sitta på hästen och att den kan hoppa, haha… det kändes att hon inte riktigt kunde eller förstod allt jag menade. Men hon har ALLTID varit väldigt nyfiken på allt, arbetsvillig och väldigt lätt att lära. Det gick framåt och det gick fort! Hon blev mycket starkare och i och med det så kräver hon ju mer! Jag kände att jag aldrig kunde galoppera på rakt fram. Så fort jag fick upp galoppen kom svängen på utebanan…så vi stannade lite där. Jag försökte rida ut så mycket som möjligt men det är på utebanan hon ska leverera!

Men jag är ändå mycket stolt över jobbet jag gjorde på henne! Ska försöka hitta en film från början när hon kom. Vågade aldrig lägga upp filmer då för hon var så tunn så jag såg ut som en jättestor man på henne, haha… Hon var ju klart mindre (lägre) i mankhöjd än vad de sagt att hon var. Det är faktiskt irriterande som tusan när de gör så. Hon är ju mindre än Sanno, och jag tycker jag är för stor för Sanno…. dock så är Laissa väldigt ”uppåt” och täcker mycket mark så hon känns absolut inte liten att rida!

Jag saknar mitt energiknippe! Jag har faktiskt aldrig sett en sötare häst än Laissa. Och nästan aldrig någon som utstrålar så himla mycket positiv energi. Hela hennes utstrålning sprider sig och man blir glad : D Lilla gumman, saknar henne och måste åka och hälsa på snart.

ommig2

Translate »