Allmän pepp om livet

FILM -Nellie och Laissa

”Nellie Berntsson på Laissa Du Buisson Z- Varsegod och rid” är något som jag hoppas kunna höra i de stora sammanhangen i framtiden. Herregud vilket ekipage de kommer bli ♥ Här är en liten film från när Nellie provred Laissa. Så himla duktig att sätta avstånd, halvhalter och att sitta kvar så sjukt bra i sadeln med Laissas enorma språng. För att vara första gången hon testar så ser det underbart fint ut! Laissa hade dessutom bara longerats dagen innan och åkt lastbil i över 5 timmar.

Jag var ju väldigt nervös innan provridningen, för det är ju jag som har tryckt på att de skulle passa så perfekt ihop. Men från att hon satt upp så var det ett leende på läpparna, och det är nog det bästa betyget man kan få när man låter någon provrida sin häst. Det jag imponerades över med att se Nellie rida IRL var att hon inte sitter och plockar, utan vågar galoppera. Det är ett stort problem för många (inklusive mig själv). Speciellt när man rider en ny häst. Nellie bara galopperade på och vågade utnyttja galoppen och det är så himla viktigt när det är en unghäst. När Laissa gjorde några glädjesprång, samma sak där… istället för att stanna som många gör så galopperade Nellie bara framåt och det är jag jäkligt impad över!

Och en sak till som imponerade mig. Det var Nellies mogna ridning. När man provrider en häst så brukar många tänka på att man vill att den ska gå så fint direkt. Man sitter och plockar och vill att den ska gå i form. Men det de flesta proffsen gör är att bara rida den framåt, skita i formen och bara känna på bjudningen. Och det gjorde Nellie. Inget plock och inget hålla ihop. Utan bara upp, fram och känna av. Sen är det självklart att hon kan rida ihop henne och att hon går i fin form, men inget man behöver göra direkt. Det var sjukt coolt att se hur en sån ung tjej rider så otroligt moget och genomtänkt.

Jag tycker det är så kul att förmedla hästar, och jag har fått många mail nu från er som letar häst. Jag hoppas kunna presentera något för alla som mailat 🙂 Om ni letar häst och inte har mailat mig, var inte rädd för att göra det. Nu har jag hittat några fina hästar i Holland också, samt några till i Sverige som är riktiga kap. Det är NU man ska köpa häst helt enkelt, det är bra marknad för köpare. —-> [email protected], alltid där för er!

Här är en liten filmsnutt på Nellie och Laissa:

Translate »