Allmän pepp om livet

#TBT Vad jobbar jag med?

Jag vill berätta lite vad jag jobbar med. Jag har två aktiebolag, ett som heter Tyra Sjöstedt AB och ett som heter Next Level AB. Next Level är ett dotterbolag åt TS AB. I TS ligger några olika verksamheter. Bloggen, Star Rider, Häst-verksamheten och andra projekt. Next Level är företaget med uppfinningar som kommer dra igång större under 2015. Tänkte förklara lite vad mina jobb innebär och vad jag EGENTLIGEN gör. Ni får ju mest läsa och se om mitt tuttinuttande med hästar, matchandes outfits och träning med hästar. Så, vad gör Tyra Sjöstedt egentligen? Säkert något som många funderar på, så låt mig berätta!

* Bloggen.

Det här är en fast garanti jag har som är viktig för företaget och hästarna. Jag bloggar 2-4 ggr om dagen där allt från träning, tips och filmer läggs ut. Att göra en film kräver att jag dels rider, ställer fram alla hinder, har någon som filmar, ladda in alla filmer i datorn (tar lång tid), klippa ihop allt i en bra film, ladda upp filmen på youtube, skriva själva inlägget med text, ladda upp filmen på bloggen, fixa några bilder som retuscheras med ljus som kan ligga i samma inlägg. Det tar sitt lilla tag. Detta gör jag alltså 2-4 gånger varje dag. Sedan handlar det om att besvara kommentarer, (nu är det ju inte i närheten av lika många kommentarer som innan) men jag vill gärna läsa alla kommentarer och svara på det jag kan.

Här finns det också sponsorer och samarbetspartner som ska få synas på rätt sätt. Saker ska fotas under en viss tid och det ska upp på bloggen. Inlägg och kampanjer ska visas och det finns ett schema vi måste ha koll på.

* Star Rider

Star Rider har funnits i två år men jag har aldrig satsat på det. Trots det har jag sålt över 8000 rudbyxor av samma sort. Det är riktigt coolt! I år gör vi en stor satsning, vi åker till Kina om två veckor och satsar ALL IN! I Star Rider så innebär det att jag har all kontakt med alla fabriker, besvarar cirka 20 mail om dagen med frågor om produktion från kineserna. Kollektionerna ska noggrant planeras, ritas upp, göras samples på och vi försöker ligga två säsonger i förväg så det gäller hela tiden att tänka nytt och kreativt. Alla tyger ska väljas ut och varenda detalj som knappar och dragkedja ska vara rätt.

Jag designar, planerar och ser till att en webbshop kommer till liv. Alla produkter ska sedan upp, allt ska fotas, i flera olika vinklar, sen ska de bästa bilderna väljas ut, retuscheras och förminskas i olika storlekar som ska matcha huvudsida och förstasida. En produktbeskrivning ska göras. Sedan ska allt det tekniska fungera med betallösningar, inlösenavtal och postavtal. Vi måste ha emballage att skicka ut alla ordar mig, tack för din order-lappar ska skickas med och allt måste alltid finnas på lager.

Alla produkter ska ta sig från Kina till Sverige med flyg eller båt, tullavgifter ska betalas och allt ska levereras korrekt. Sen när det kommer hem så ska allt inventeras och läggas upp på lager. Kundtjänsten är en stor post, det kommer in mail hela tiden som ska besvaras. Allt ska packas och skickas till kund. Utöver det så är det all marknadsföring kring Star Rider, tidningar, skicka ut pressbilder, ta fina miljö-bilder och fixa nya inspirerande sliders till hemsidan. För att sälja bra så ska olika kampanjer och erbjudanden planeras och följas efter ett schema och komma upp på hemsidan.

Sedan har vi alla mässor. Vi har ju åkt på de flesta mässorna i Gbg Horse SHow och Sthlm Horse Show där vi har ställt ut. Vi har varit på Falsterbo också. Då är det också väldigt mycket logistik med personal, boende och allt som hör till för att få ner lagret dit, sälja och sedan åka hem.

* Next Level

Ungefär samma jobb som med Star Rider. Sedan ska varumärkena skyddas, mönster ska skyddas och produkterna ska säljas in. Många säljmöten är planerade och allt ska kunna presenteras på ett proffsigt sätt.

* Hästverksamheten

Jag kallar en del för hästverksamheten eftersom jag nästan alltid har haft inackorderingar och kommer ha det på den här gården framöver. Vi ska bygga ett nytt lyx-stall här på gården och kunna ta emot uppstallade hästar. Hästarna är viktiga för bloggen och för Star Rider. Därför är dom en stor del av detta. Jag har även köpt in ganska många hästar som har sålts och ska säljas. På gården kommer vi i framtiden att dra igång en större verksamhet som hör hästverksamheten till. Vi vill ha ständiga pay n jumps, clinics, träningar och en Star Rider Pop Up Store på gården. Att sköta en gård är en stor del av jobbet här. Och minst sagt hästarna. De ska ha mat från klockan 07.00 på morgonen till 22.00 på kvällen. De ska fodras flera gånger om dagen, tas in och tas ut, det ska mockas och alla ska ridas varje dag. Sedan när det är tävlingar så ska allt funka rent logistikmässigt, hästskötare ska med, det ska fotas och filmas och allt ska funka här hemma medan vi är med och tävlar.

* Andra projekt

Här hör lite sidoprojekt till. Jag har ju släppt en egen bok ”Från Blogg till Business”. Jag har haft en egen talkshow live med Isabella Löwengrip som blev den största livesända webb-tv:n i Sverige. Vi gjorde två säsonger. Sedan gick jag vidare och gjorde en produktion med Kenza, vi spelade in en säsong med webbtv där vi slog Svenskt rekord på webbtv med antal tittare. Vi spelade in från morgon till kväll, åkte Sverige runt och hade en studio på Stureplan. Sen hade jag lite andra projekt, gjorde en egen serie med H&M We Love Horses som hette Riding By Tyra. Jag har föreläst runt om i Sverige om mat och träning i flera månader. Det finns några få stora projekt i framtiden men annars kommer jag säga nej till mycket. Som ni märker har vi redan en hel del jobb. Andra projekt kan också vara media-projekt. Jag har gjort mycket intervjuer, många omslag och plåtningar till diverse tidningar. Förra året var jag med hos Malou i TV 4 flera gånger. Att synas är viktigt för mig, det är en del varumärket.

* Logistiken

Allt som har med att driva eget företag att göra. Redovisning. Allt detta vi görs bokförs i de olika verksamheterna och vi ska ha koll på alla kvitton och alla avtal. Det är jag som styr ihop allting av ovanstående. Jag gör alla scheman till personal, ser till att företagen hålls igång, att bloggen är levande. Jag tar alla beslut och ser till att det vi vill blir till verklighet. Stallrutinerna ska fungera, tjejerna ska vara lediga och då ska andra jobba. Jag ska vara en bra chef och ta hand och följa upp för de som jobbar här. Planeringsmöten och uppföljningar är viktiga. Jag har all kontakt med företag vi tar in externt, te x revisor, webbdesigners, annonsbolag och andra företag vi jobbar med.

* Vilka jobbar med detta?

Till allt det här så har jag just nu bara 2 stycken som jobbar på heltid. Jag har en person som är min högerhand och hjälper mig med allt som jag gör. Sedan har jag Denice som jobbar i stallet. Jag har en person som kommer börja jobba heltid med Star Rider när det drar igång. Jag hoppas att jag kan anställa en riktigt bra säljare till Next Level. Jag har några extra som jag kan ringa om det kör ihop sig till stallet. När Andreas flyttar hit permanent så kommer han vara en del av hästverksamheten eftersom att vi kommer driva gården ihop. Men, det är mig allting bygger på. Det är jag som är spindeln i nätet och är jag dålig eller inte kan jobba så faller det mesta. Därför är det inte ”bara att sjukskriva dig” när jag mår dåligt utan då raserar ALLT. Det är väldigt väldigt mycket att hålla reda på. Jag jobbar mycket med externa företag som jag skrev ovan, tar en konsulter eller andra som är proffs inom en viss kategori där min kompetens inte håller.

Jag hoppas och tror att Star Rider kommer växa och att vi inom 6 månader kan anställa en till på heltid, jag vill anställa en till på gården inom en snar framtid och sedan får tiden utvisa. Nu satsar vi stort på Star Rider, åker ner till Kina och gör en riktigt stor satsning med både tid och mycket pengar. Det ska bli riktigt roligt och jag ser fram emot att få visa upp resultatet för er.

Allting började med…. en blogg. ”Lite dagbok på nätet”. Jag är stolt över allt jag åstadkommit. Jag har gått på så himla mycket nitar, blivit bränd, fått knivar i ryggen av folk jag litat på, gått in i väggen, kommit tillbaka och nu ser jag fram emot en grym framtid med underbara personer som är med i teamet. Man lär sig av sina misstag och jag har fått extremt mycket erfarenhet efter allt jag har gjort.

Så, detta är jag och min vardag. Några frågor på det? :) Kram

Här ser ni bokomslaget till min bok som släpptes för cirka två år sedan 🙂

http://uploads.unitedinfluencers.se/uploads/sites/30/2015/03/fran_blogg_till_business-sjostedt_tyra-20979364-frntl.jpg

Translate »