Allmän pepp om livet

Sammanfattning av dagen

Hej! Åh äntligen hemma! Vi har rest från 10 imorse och kom vid halv 10. Väldigt ont i rumpi kan jag säga, haha. Men det var SÅ värt det! Som ni sett så har jag varit nere i Lysekil och lämnat av min fining Laissa till Nellie. Om jag ska ta det från början så har jag från dag 1 älskat Laissa. Hon är en typisk ”Tyra-häst” och hon charmade sig rakt in i mitt hjärta. Dessvärre i modell XS för mig. Hon var lite mindre IRL när hon kom än vad hon såldes för. Så är det ju, dock känns hon mycket mycket större att rida. Men när man känner sig som en elefant på sin fina häst så är det inte så kul… Och det är ingen idé att fortsätta satsa med en häst som faktiskt är för liten för en.

Dock så blev det snabba puckar nu eftersom jag har skadat min nacke. Jag har ont i rygg och nacke och kan max rida en häst, om ens det… Laissa är väldigt väldigt grön, hon har aldrig tävlat men är redo för det. Jag trodde inte det var så mkt jobb med henne som det är. När jag visade henne för Malin Baryard så påpekade hon flera ggr att det är väldigt mycket jobb kvar. Jobb som jag inte kan ge just nu.

På något sätt så har jag ganska bra öga för att veta om en häst skulle passa med någon. Som med Håkan…jag VISSTE att Denice skulle älska Håkan. Nu blev han såld till en annan för att D redan har två hästar men jag visste att hon skulle älska honom. Jag har följt Nellie från ponny-tiden och följt hennes blogg och jag vet att hon skulle älska Laissa och att just dom två skulle passa som handen i handsken.

Jag skulle aldrig sälja en häst ”bara för att” men det här kändes nästan ett MÅSTE för mig- att Nellie och Laissa skulle matchas! Hon är bra för Nellies utveckling och Nellie är bra för Laissas utveckling. Och jag var väldigt spänd och nervös inför provridningen idag…

Men det gick bara SÅ bra. Över all förväntan. Hon har talang Nellie- det är utan tvekan en ny Malin Baryard med rätt hästar och fortsatt satsning! Laissa är en väldigt speciell häst och det krävs mycket ridning, vilket man kanske inte kan tro. Men hon är absolut den som kräver mest ridning av alla hästar jag haft. Nellie hoppar upp, stencool. Laissa börjar med att spänna sig och trava omkring, Nellie stencool. Galopp, Laissa drar 25 bocksprång, Nellie stencool. Jag blev så jävla impad av hennes lugn, coolhet och beslutsamhet. Laissa släppte efter ett tag och de var SÅ FINA! Laissas snygga modell kom fram så bra med Nellie på ryggen.

De hoppade, hoppade en liten bana och hon sätter precis allt. Distanser, Laissas sätt att jobbas på- ja allt. Jag stod med rysningar och ville bara skrika rätt ut VAD VAR DET JAG SA och liksom ta åt mig all ära, hahaha. Näero skämt o sido, det var bara så fint moment.

Laissa och Nellie kommer nu få lära känna varandra. Målet är att de ska gå hela vägen ihop såklart. Men vi avvaktar lite och skriver mer men jag har ju inget mål att låna ut en häst hela livet. Men NÄR jag har så mycket pengar att jag kan låna ut en häst hela livet- då kommer jag satsa på Nellie och välja henne som ryttare…

Jag är jätteglad för Laissas skull. Dock så stod jag i stallet igår och blev sentimental. Jag kommer sakna den glada fantastiska lilla häst med världens kapacitet. Men mest ledsen är jag för Corvaras skull. De var ju så himla bra vänner. Idag när vi lastade så råkade Laissa slita sig och sprang direkt till Corvara i hagen. Och vet ni vad hon gör? Corvara börjar slicka Laissa på pannan! Alltså… då kom klumpen i hjärtat. Men nu kan jag lägga all tid på Corvara (och Doris;) och så får vi se vad min plan är. Klart att mitt mål är att ha två hästar i stallet. Men just nu avvaktar jag medans kroppen får läka, sen börjar eventuellt en ny resa med kanske en ny häst…

Jag har lite fler bilder och jag har en film från när Nellie hoppade Laissa idag. Antar att ni vill se? Men jag lägger upp den imorgon, orkar inte nu.

Visst är dom SÅ fina ihop????

q1 q2 q3 q4 q5

Ett svar till “Sammanfattning av dagen

  1. Pingback: Horsespot.se
Kommentarer avstängds.
Translate »