Allmän pepp om livet

DIY PYSSEL- Gör en egen mini-utebana

Hej! Här kommer ett pyssel-tips. Jag har gjort en egen liten mini-utebana med hinder. Varför? Jo, för bloggens skull. Ni alla frågar och vill se mina övningar och ibland är det svårt att fota alla övningar man gör, och då tänkte jag; Varför inte göra en utebana i miniatyr så att jag kan visa alla övningar ovanifrån? Det pilligaste var nog att göra alla hinderstöd, men annars var det rätt enkelt. Jag tycker också att det är roligt och lärorikt att se själva övningar som man läser om att folk tränat på bloggar. Man vill ju inte bara läsa om hur det gått utan man vill ju veta HUR övningen ser ut, eller hur?

Man kan ju även använda den för eget bruk, te x om ni ska träna… gör övningen och fota av den och skriv en kommentar om hur det gick. Starta en blogg för eget bruk och skriv om träning. Har man en bild på övningen så vet man direkt vad man tränat. Ni vet att man kan lösenordsskydda en blogg? Alltså att ni kan starta en för att ha helt själv, det är SJUKT bra!

Här kommer en liten guide hur jag gjorde, först en bild när den är klar:

d1

Jag hade en botten som jag utgår ifrån. Jag började med att såga till alla staket:

d2

Sedan spikade jag dit alla staket på botten:

d4

Man får mäta ordentligt så att staketen passar på botten:

d3

Sedan målade jag ”staketet” haha vet inte vad jag ska kalla det… Hade inegn vit färg, så det blev cerise:

d5

Sedan hämtade jag sand från utebanan, fick gå tre vändor med hink, den ”åt” mer sand än vad jag trodde:

d6

Så, fylld!

d12

Såhär ser det ut med all sand och tillbehör:

d7

För att göra hinderstöden behövs stark tråd, pinnar och sax:

d11

Hämta grenar (helst såna som redan trillat ner på marken) och klipp i cirka 3-4 centimeter:

d9

Sätt ihop dom i kryss och linda runt tråden om och knyt så de sitter hårt:

d10

Såhär ser det ut när man är klar:

d8

Till bommar använda jag breda sugröt som jag köpt på Lagerhaus:

d13

Klippte dom kortare så att de passade in som hinder, de var alldeles för långa från början:

d14

Sedan är det bara att sätta upp hindren och lägga ut bommarna:

d17 

Bom före och bom efter;)

d18

Lägg ut övningar och passa på att tänka till hur de ska se ut och varför man tränar dom:

d16

Såhär stor, eller liten är utebanan, ni ser ju i förhållande till Kotten, haha:

d20

Färdig!

d19

Visst är det en smart idé? Jag är iallafall nöjd och ser fram emot att använda den till bloggen och visa fler övningar 🙂

d1

Translate »