Allmänt

Finhästar i hagen

Hej och hå! Idag har jag varit hos frisören och jäääklar vilken skillnad det blev! Bilder kommer på Mikz, ni MÅSTE kolla. Jordens förändring… Det är så underbart att komma hem och se sina hästar ute i hagen. Laissa och Corvara har blivit världens bästa kompisar och går i samma hage. Doris har börjat rymma (suck) så hon går på gräsmattan och beter i en longeringslina. Ingen är ju lyckligare än hon för hon får ju värsta bästa gräset 🙂

Jag är så glad över att ha unghästar just nu. Jag förstår verkligen dom som har dyra hästar som låter dom gå själva. Man har inte råd med att dom ska skada sig. Och sen verkar folk inte förstå att folk inte har råd att ha dom med andra hästar. Roffes hästar står inne dygnet runt, sen får dom gå promenader och i skritten, men det är sånt jäkla tjat och gnat om hagtid och hagkompisar. Och det är sportens baksida, när hästarna kostar miljoner så finns det så många inblandade som inte har tid och råd att hästen ska riskerad att bli skadad…

Hästar är vane-djur och jag tror generellt att vi har en väldigt bra hästhållning i Sverige. Det finns så mycket annat att lägga energi på än hur andra sköter sina hästar. Jag kan lätt säga att jag haft mina hästar själva också, inte på grund av att jag inte har råd om dom blir skadade utan att det skulle vara enormt tråkigt för mig och hästen att bli skadad, för då får man stå över en säsong och jag utvecklas inte som ryttare. Så är det med det. Däremot så har jag haft mina tävlingshästar ute tillsammans med mina hästar också, mestadels av tiden får de stå två och två. Men jag har också under säsong haft dom själva.

Det är klart att hästarna trivs bäst med sällskap, det gör vi väl människor också? Men ändå är vi ensamma ibland. Så är det och det är bara att gilla läget. Jag är verkligen för att man ska låta hästarna vara fria och gå med andra hästar då de är flockdjur. Men jag respekterar hur andra sköter sina hästar för de känner sina hästar bättre än mig och det finns inget värre än när folk ska yttra sig utan att ens känna hästen över huvud taget. För alla hästar är egna individer- precis som vi människor ♥

e1

e2

e3  e5

e4

Translate »