Allmänt

FILM- Löshoppning Laissa

Här är en film från i början av December när vi löshoppade Laissa. Lite för att se var hon står och hur hon hoppar och tar sig an hinder. Som ni alla ser så hoppar hon väldigt långa språng, låååångt efter hindret är det vill man ju verkligen jobba bort. Innan var hon inte redo för den sorts träningen, te x att ha en bom bakom, utan jag fokuserade helt enkelt på att få henne lugn och avslappnad både innan och efter hindret. Skulle jag ha lagt dit en bom bakom för 2 månader sen så skulle hon bli så rädd och kanske inte hoppa sen igen…

Nu när jag är borta så står Laissa hos Björn. Vi tog hem Hingsten och Björn tog Laissa. Lite trading sådär oss emellan. Hingsten är btw så ASFIN nu och han hoppar som en gud. Har haft två provridningar på honom sista tiden och bägge älskar honom så jag hoppas ni han kommer till det rätta hemmet.

Björn kommer nog fokusera på exakt det jag vill att han ska fokusera på. Nämligen Laissas långa språng, samt lydnad och ridbarheten. Eller styra och svänga, det behöver den lilla tjejen jobba mycket på. För hopp finns det ju.

Malin Baryard har ju sett Laissa och tipsade mig om att inte löshoppa henne mer. Det är helt onödigt när hästen är så pass gammal, och jag håller faktiskt med. Det här är den första och sista gången jag löshoppade henne bara för att själv se med egna ögon vad som händer och få koll på hur HON fungerar.

 

Klicka här för att komma till mitt inlägg där jag skriver om löshoppning, ger tips mm. Mallen ni ser här under finns även där och lite mer detaljer mm. Det är så sjukt viktigt att ge hästen den rätta förutsättningen när den ska löshoppas. Har sett så många filmer på diverse bloggar där de inte har en aning vad de gör…hästen sätts i skiten och resultatet blir en rädd häst. Så ta del av den här mallen och använd den när ni ska löshoppa. Det är starten som är det absolut viktigaste, sedan kan man korta ner eller länga linjen med hinder. Men för att komma rätt in på hinder så är det viktigt att följa de exakta måtten.

20140217-210348

Translate »