Allmänt

Provridning på Sanno..

Hej. Åh nu var det några som mailade om Sanno som verkade väldigt seriösa. Försökte styra undan det lite men de söker en häst som Sanno. Och Sanno är en jävligt bra häst. Jag tänker att jag låter dom provrida Sanno för att se om det ens passar, och gör det det så får man väl ta diskussionen  då. Eller hur hade ni gjort? Det var en satsande familj med dotter som tävlat SM mm på ponny och sökte en häst hon kan ha kul med, satsa på SM samt kan ha kul med. Det är ju typ Sanno. Om man går från ponny och ska ha sin första storhäst så är ju Sanno världens bästa häst eftersom han är som en ponny på alla sätt och vis. Ah, jag ska låta dom komma och prova, det ska ju passa och klicka också. Men om jag tackar nej till provridningar så kommer jag alltid tänka på hur det skulle gå. Bättre att låta de som är seriösa testa.

Sanno är faktiskt den häst som jag minst vill sälja nu. Han har växt så sjukt mycket de senaste månaderna. Jag är övertygad om att han är en liten Lunatic. Han är ju inte bara lik honom utseendemässigt utan Lunatic är ju en häst som kanske inte riktigt ser ut att kunna ha ”det” i hoppningen, men den kämpar och sliter och klarar av allt på ren vilja. Och såna hästar växer inte på träd. Jag tror att Sanno och jag skulle bli ett bra team, att jag skulle ha riktigt kul med Sanno och få tillbaka självförtroendet som jag hade med Lalle för två år sen…

Men, fakta kvarstår och det är ju att jag måste sälja en eller två hästar för att kunna köpa gården. Det ska in 1,5 miljoner i kontanter. Det är det jobbiga med att köpa jordbruksfastighet- att man måste gå in kontant med 25%. Det är ju därför det också är svårt att sälja en gård idag, för folk har inte pengar. Det är viktigt att man tänker på sitt sparande, inte bara om man vill köpa ett hem utan till allt. Försök lägga undan lite varje månad så att man har en buffert. Allt kan ju hända. Och det vet ni alla som har häst 😉

   sanno13

Translate »