Allmänt

Status med hästarna

HEADERHAST2

Hej jag tänkte dra en liten status om hur det är med mina hästar och hur de går i träning nu och vad målen är 2015.

Sanno:

Det är min lilla Lunatic. Jag är övertygad om att Sanno skulle kunna hoppa 150 på ren vilja. Han är unik, en häst med världens största hjärta och som ställer upp på allt. 2015 är vårt år ihop. Jag vill ha kvar Sanno. Han har fått ta det väldigt väldigt lugnt och inte tävlat sedan Falsterbo. Han gjorde en väldigt snabb resa där och behöver komma ifatt i huvudet och kropp. Han fick vila några veckor efter sedan har han varit satt i träning efter det. Han är i fin form nu och när tävlingarna börjar ska han få komma ut och bara hoppa enkelt lite 110 och 120. Det kan vara så att Sanno får åka till Arezzo och tävla men inget är spikat än. Just nu är det Sanno som jag verkligen vill sälja minst. Jag gillar den hästen så mycket och tror han kan bli en häst som vinner allt och som jag kan ha så sjukt kul med.

Corvara:

Corvara är den häst som jag tror kommer kunna bli min bästa häst. Dock så tror jag tyvärr inte att det kommer bli med mig. Jag har haft henne sedan hon nyss fylld 4 år och i år blir hon 6. Jag har aldrig gett upp den hästen. Jag tror att hälften här inne skulle skicka henne på slakt eller ta föl på henne direkt men jag har aldrig gett upp. I två år har vi kämpat. Hon är världens trevligaste snällaste häst, men hon har en spärr i huvudet. Under två år så har det gått så otroligt mycket framåt, och jag är övertygad om att det kommer att släppa. Gör det det så får man världens bästa häst på sin sida som kommer göra allt för sin ryttare. Hennes teknik är outstanding. Planen är nu att ha henne hos Björn ett tag till och se om det sista släpper. Jag skulle kunna sälja henne bara tack vare hennes stamtavla som är oerhört populär i världen men hon måste komma till en ryttare som kan ge henne tid och bygga upp ett starkt band. Det kan hända att vi väljer att ta ett föl på henne i April och sedan ser om vi kan hitta ett bra hem. Andra planen är att ha kvar henne och matcha till Falsterbo. Vi vet inte riktigt än det beror på om en köpare dyker upp som skulle vara perfekt.

Bambo:

Bambo har tagit sig mycket bra och Linda (equiterapeuten) tycker att han blir finare och finare i kroppen. Än så länge rids han fortfarande barbacka. Fel sadel för honom och alla hästar kan förstöra enormt mycket så jag har inte vågat rida med en sadel som ej ligger perfekt. Han har börjat bli sig själv igen, man ser liv i hans ögon och han skuttar omkring i hagen. Som ni vet så var han i väldigt väldigt dåligt skick ett tag. Han har gått upp i vikt och byggt mycket muskler kring ryggen men inte tillräckligt. Långt ifrån. För Bambo ser det ut så att han fortsätts tränas upp och blir stark och så ska jag tävla honom. Målet är absolut 140 2015 men i början så ska han få ut och hoppa mindre klasser och bara ha kul. Han har inte tävlat på flera flera månader och han måste få träna på att tävla igen. Tack vare allt som hänt så har vi byggt upp ett starkt band oss emellan och det är underbart.

Hingsten, Håkan:

Håkan är världens snällaste hingst. Han är i sin livs form och hoppar finare för varje dag. Dock så har det varit svårt att sälja honom då han är hingst. Dock så är han världens snällaste hingt och man kan ju bara kastrera honom. Han har ju varit såld i princip två gånger men inte blivit något. Den här hästen vill jag sälja för det är inte min typ. Dock så är han så otroligt fin på marken och hoppar med så mycket kvalité. Vi är lite chockade att han inte är såld än men nu känner jag att jag bara vill hitta ett bra hem till honom, struntar lite i priset. Han måste få en ägare som kan ge honom allt, han förtjänar det så himla mycket.

Laissa:

Min häst som hoppar så spektakulärt så att alla håller andan. Oj oj oj vad det finns hopp i den här lilla hästen. Hon är en dröm att rida, verkligen en ponnyhäst med höga knän i galoppen och enorma språng. Dock så är det väääldigt mycket jobb kvar. I dagsläget hoppar hon alldeles för långa språng och hon måste tränas ordentligt. Hon är världens finaste vän, hon älskar att mysa och hon är nyfiken och glad hela tiden. Det finns inget roligare än att rida en häst som vill lära sig och som är så nöjd efter alla pass. Dock har jag en känsla över att jag inte kommer få ha kvar henne. Och det gör så ont. Men om några hästar ska säljas så vet jag att hon har ett hopp i sig som de stora stjärnryttarna är intresserad av… Och det är så himla jobbigt att tänka på. Därför vet jag inte vad planen är. Hon ska utbildas vidare och få komma ut och träna på att tävla.

Doris:

Måste ju självklart skriva om lilla Doran också. Just nu står hon kvar i gamla stallet eftersom hon trivs så bra där. Hon står med en annan shettis i samma box och de har en stor fin kuperad hage i skogen. Hon har små barn där som rider och pysslar med henne och Ulrika tar hand om henne på bästa sätt. När jag flyttar så kommer Doris självklart följa med mig.

Tänkte avsluta med att skriva att om någon är intresserad av mina hästar så får ni gärna maila mig. Letar ni häst? Känner ni någon som letar? Jag ahr fina hästar i alla prisklasser och jag har även bra kontakter om ni söker efter en viss typ av häst. Så var inte rädda för att maila. Men OBS. Jag är INTE intresserad av att låna ut någon av mina hästar, får in såna mail hela tiden så spara er den tiden. Det är inte aktuellt. Men letar ni efter häst att köpa, tvivla inte att höra av er till tyrasjostedt(a)hotmail.com  ♥

Translate »