Okategoriserade

Tyras träningsskola

Japp, jag tänkte börja med en ny rolig kategori som jag hoppas många kommer uppskatta här. För jag tycker det är totalt ointressant att läsa en blogg om man inte lär sig något. Så nu tänker jag lägga upp flera delar kontunuerligt här på bloggen med tips och övningar. För NI ska ju lära er något här och därför gör jag även en ny katergori som heter just ”Tyras träningsskola”. Ska även försöka rensa upp i kategorierna och göra fler som passar bättre in, typ ”Hoppövningar” istället för ”Hoppträning” mm. Det blir i samband med den nya designen som blir väldigt fin btw 🙂

Jag vill ju att ni ska kunna lära er och inspireras av att träna med era hästar eller träna själva. Målet med denna träningsskolan är helt enkelt att bli en bättre ryttare och att bli bättre ihop med sin häst. Ibland blir det inriktat på dig som ryttare, markarbete eller hoppträning. Det blandas lite. De tre första delarna handlar om att bli en bättre hoppryttare. Jag är inget proffs och tror inte att jag är det heller, men jag har utvecklats mycket eftersom jag bara ridit storhäst i tre år. Jag har tävlat det mesta på ponny men det är stor skillnad på ponny och stor häst, och sen får man ju inte glömma bort mitt uppehåll på 8 år. Men jag har lärt mig jäkligt mycket dessa år och delar gärna med mig av det jag lärt mig.

Kom nu ihåg att man ska tänka på dessa tips men att om man inte känner sig redo att göra vissa saker så ska man inte göra det. Och för dig som är på en högre nivå så kanske ni tycker vissa tips är skittöntiga, men jag ser min målgrupp här som en vanlig tjej som har en häst och som kämpar för att bli bättre. Man kanske rider upp till 130-nivå eller har ett mål att någon gång starta en 120-klass.

Innan jag drar igång så vill jag tipsa er om en sak som är mitt motto inom ridning. Nämligen:

Det handlar inte att underhålla sina styrkor som ryttare, utan det handlar om att förbättra sina svagheter.

Och det är just det. Vad är dina svagheter? Skriv upp en lista på saker du vill träna på och som du behöver träna på. Skriv även upp en lista på vad ditt mål är. Sätt upp dessa lappar överallt. På toalettspegeln, i stallet, på boxdörren- ja överallt så du kan påminna dig själv. Det är viktigt att veta vad man vill och vad man vill och KAN bli bättre på.

Jag har på bara 2,5 år gått från att hoppa 1 meter på tävling till att starta 135 på nationella tävlingar. Har försig bara startat det två gånger men ändå. Jag var redo för det och jag har tränat så förbaskat mycket och lärt mig. Jag är sjukt envis och jag SKA bara bli bättre. Och det är just DET som jag vill dela med mig av och jag vill smitta av mig med den kämparglöden. Ni kan också! Och visst man behöver en bra häst för att starta större klasser. Men varenda häst kan typ gå 120 och säkert 130, så det handlar om TRÄNA, FIGHTAS och VILJA. Bestäm dig för det du vill och sen: KÖR! Välkommen till mig blogg och min träningsskola, nu kör vi! smiley-horse smiley-knockout

Translate »