Allmänt

En dag i stallet kan se ut såhär…

Såhär kan en vanlig dag i stallet se ut. Allt är lite kaos, men det är ju en härlig kaos. Har nyss klippt Bambo, och det blev lite väl kort…AH! Men han hade så extremt lång man innan och såg så himla ovårdad ut. Hästen ser ju mer muskulös ut när den har kortare man, men det här var nog lite i kortaste laget… men det växer ju ut fort.  Jag har alltid ganska långa grimskaft på hästarna när jag ställer upp dom. Då kan de stå och mysa lite. Laissa avskyr när hon står i boxen och en annan häst står där ute. Hon vill ju ha all uppmärksamhet. Men då kan hon iallafall vara aktiverad under tiden så det är ju skönt. Hon är som en liten bebis som skriker efter uppmärksamhet 24/7. Sötnos!

När Angelica är med mig i stallet så kör vi alltid styrka efter ridpassen. Och ni ska få veta exakt vad och hur i ett senare inlägg ju…Väldigt väldigt bra! Jag SKA bli starkare och få bättre kondition så att jag kan bli en bättre ryttare! Vi brukar köra benböj, utfallssteg, situps, armhävningar och lite andra övningar. Så nu har jag nästan jämt träningsvärk för bara att rida Bambo i förvänd galopp i 30 minuter utan sadel gör ju att man är ganska mör… men men, vill man blir bättre så får man JOBBA. Det finns inga genvägar.

 IMG_1517IMG_1515

Bambo står alltid och kollar sig själv i spegeln, haha.

IMG_1519

Världens sötaste häst va?

IMG_1522

Eftersom han är så smal nu så rider jag honom bara utan sadel. Blev förvänd galopp idag så han var ganska svettig efter vilket är bra. Då har han fått jobba 😉 Angelica fick trimma Sanno lite och gjorde det superbra. Hon sa dock att det ser så himla lätt ut när man ser mig rida Sanno och att det inte var så lätt som hon trodde. Skenet bedrar! Det är ju bra att det ser enkelt ut men det är inte alltid så enkelt 😉

IMG_1529

Translate »