Allmänt

Vill inte dumförklara er ju…

Hej! Först så tycker jag alla bör läsa mitt senaste inlägg på tyras.se, klicka här. Där berättar jag sanningen om livet som offentlig och på nätet. Mina nära vänner skulle aldrig vilja gå i mina skor under ett dygn ens… de får ju se allt hur jag mår och påverkas av allt och de förstår liksom inte hur jag orkar eller hur jag ens kan klara av att ha det såhär… att hela tiden bli bedömd och kritiserad över saker som man inte visste att det går att få kritik för. Ja, in och läs!


 

Jag står för det jag lägger upp här och behöver inte försvara mig. Däremot så kan jag absolut förtydliga vissa saker för att vara extra tydlig, men det tycker jag att jag gör. Dock vill jag inte dumförklara mina läsare genom att påpeka självklara saker hela tiden…mer om det längre ner i texten… Det finns människor som inte tycker jag bör raka mina hästar, att hästarna ska gå i repgrimmor eller utan sadel. Jag kan verkligen inte tillfredsställa er och ert tänk här på den här bloggen när jag har hopphästar som tävlas och inte hästar som ska kunna stå still på en presenning och som dagligen bara tränas från marken. Det går bara inte. Och det enda jag kan göra är att påminna er själva om att inte gå in och läsa här. För våra upplägg krockar ju något enormt och jag förstår då att ni stör er på hur jag gör. Men för att undvika dessa störningsmoment så är det bara att strunta läsa här, så svårt är det ju inte. För jag kommer inte sluta longera mina hästar eller sluta raka dom. Tycker det är mer synd om dom att bli jättesvettiga i den kalla vintern mm.

Vi tränar annorlunda, vi har olika mål och vi tycker olika helt enkelt. Så enkelt är det. Och oavsett om jag longerar med två hopbundna grimskaft eller med en pessoasele, eller om jag köper den färdiga varianten på Hööks av två hopbundna grimskaft så handlar ju allting om att ni ändå tycker det är fel, så ni bör ju verkligen inte gå in här och läsa. Jag vet att den här videon kanske skulle störa någon, men att starta stora diskussioner på facebook och forum…?

Vissa tycker det är illa att vi som har djur kan äta kött- då är vi inte djurvänner. För man kan ju inte vara djurvän om man äter kött? Ja, alla tycker olika. Jag respekterar er som tycker det. Jag respekterar till och med er som kallar mig för idiot på olika forum. Varför? Jo för att ni förmodligen vill väl och bryr er om djur, och därför har ni min respekt även om jag tycker det är onödigt att ge sig på mig och kalla mig dumma saker. Jag har fått konversationer på forum mailade till mig och ni (jag skriver inga namn) som kallar mig idiot och djurplågare- tänk efter är ni snälla. Jag är ingen djurplågare, mina hästar och djur mår extremt bra och ni är hemskt välkomna hem till mig och se det. Jag kan faktiskt säga, utan att skämmas, att mina djur förmodligen har det bättre är väldigt många andra hästar i världen.

Det slutliga jag vill säga här är att INGEN bör testa något som jag lägger upp här, vare sig det är hoppövningar, markarbete eller longering på diverse olika sätt om ni inte är mogna för det. Lägger jag upp en video där jag inte använder nån lina vid longering- ja testa då INTE det. Lägger jag upp en video med dessa två grimskaft- Ja testa inte det heller: OM NI INTE HAR KUNSKAPEN OM DET OCH HAR TRÄNAT DET! Men det är det jag RÄKNAR med att alla förstår…?  Lägger jag upp en video där jag gör ett simhopp så tar jag för givet att mina smarta och kloka läsare inte testar det hemma utan träning och kontroll. Och det tar jag för givet att det gäller samma sak med era älskade hästar. Och jag tycker inte att jag ska behöva skriva ut det för jag tror att varenda personen här inne förstår det! Jag skulle faktiskt känna att jag dumförklarade alla er läsare om jag skulle avsluta varenda inlägg med den informationen… Hade ni inte känt att det varit lite överdrivet eller tycker ni jag ska börja med det? Om NI tycker det- då gör jag det och möter er, inget snack om saken! Jag kan ju ha fel…men det KÄNNS som att det är överflödigt…

Ni som är engagerade ”häst och djurvänner” och drar igång alla dessa diskussioner…. Kan ni inte göra det mot dom människorna som misshandlar och slår eller vansköter sina djur på riktigt? Isåfall så hade vi ju faktiskt kunna stötta varandra och hjälpas åt. Men att kriga om en sån här sak mot en person som har djur som har världens bästa liv…? Vad ger det? Gå på dom större kedjorna som säljer dessa prylar istället om ni tycker det är så fel. Eller så går ni på de ryttarna som slår och misshandlar sina djur på riktigt. Jag får många mail från hästskötare och människor som jobbat åt riktigt kända ryttare som tydligen slår sönder sina hästar…men de är enormt älskade utåt och det tycker jag är värre. Det lär ju inte vara så svårt att ta reda på om ni verkligen vill. Många vet om det men ingen gör något. Och där kan ni ju tillsammans faktiskt HJÄLPA djuren som blir misshandlade på riktigt.

IMG_0889

Translate »