Allmänt

Sanno- första ridpasset hemma

Hej! Nu hoppas jag att bloggen kommer bli myket roligare nu när jag har två fina hästar på olika nivåer att rida! Snälla Ulrica hämtade hem Sanno när hon var hos Björn och lämnade sin häst som hon tog hem medans Björn var på Breeders. Och när man har två hästar som står och stampar så har man varken tid att vara sjuk eller ha ont. Vet inte om ni läste historien om när jag ramlade av på tyras.se? Jag kände att jag var på väg av och försökte hoppa av lite smidigt. Skrev där att SMIDIGHET + TYRA SJÖSTEDT = Ej Sant. Jag fastnade i stigbyglarna och landade MITT på svanskotan.

Så jag har knappt kunnat gå på 1,5 vecka, jag har svårt att sova för att jag har så sjukt ont. Jag har säkert fått en spricka men det handlar ju bara om att läka ut skiten. Men det kändes som att jag sprack från a till b. Tydligen så kan en ischias-nerv ligga i kläm och då känns det så. Var tvungen att känna mellan benen om jag blödde typ, haha ursäkta infon men så JÄVLA ont gjorde det!

MEN, har man hästar har man inte tid att ha ont, visst är det så? Värre är väl halsen. Jag hoppas det inte blir värre nu för nu har jag käkat penicillin i över en vecka och är inte bättre. Men det känns som det. Jag rider ganska lätt, i lätt sits och jobbar med hästen och inte emot. Men ni vet ju hur det är. När man väl sitter på hästen så blir det ju att man jobbar. Jag gör iallafall. Och allt blir j inte lättare när det regnar, men skit samma! Jag är så SJUKKKKT motiverad med mina fina hästar <3

Men… jesus… jag har MYCKET att jobba med hos Sanno. Idag kan ju flera faktorer spelat in… Han var spänd som tusan– nytt stall… regn och tung utebana som skvätte… ny ryttare… ny sadel… han hade lite sadeltvång i början och sköt rygg och var allmänt spänd. tror jag ska rida på ett helt vanligt bett och ingen gummibett för det var lite som att rida bettlöst. Han är ju en mindre modell men blir lätt väldigt framtung. Och det finns gas, han kan gå väldigt lätt och fint efter skänklarna (skäneklvikningar mm, väldigt känslig…) men så var det det här med bromsen… Haha. Han var som en stor OXE och hade extremt mycket överskottsenergi. Så allt kan bara bli bättre! Men jag har ju sett Sanno hos Björn och då har han varit superfin, tror han bara hade en överskottsenergi-dag samt var ganska spänd över allt nytt. Inte så konstigt. Han får en ny chans imorn också ;P

Det ser ju fint ut på bilderna iallafall, haha 😉 MEN, visst ser han annorlunda ut??? Det första jag sa var ”Men Gud, det är ju inte Sanno???” hahaha… Han ser HELT annorlunda ut… hur jäkla mörkt kan man bli på några veckor? Verkligen mörkmörkbrun… sist jag såg honom så var han helt brun, alltså rödbrun. Haha orka ens tänka tanken att Björn skulle skicka hit fel häst, haha…

sanno1 sanno2 sanno3 sanno4  sanno6 sanno7 sanno8

Translate »